Šparaginės pupelės - puikus ingredientas įvairiems patiekalams. Vienas iš tokių - gardus ir sotus vištienos troškinys su morkomis ir šparaginėmis pupelėmis.
Receptas su vištiena ir šparaginėmis pupelėmis
Šis receptas tinka su kiauliena, todėl galite rinktis pagal savo skonį. Ypač gardus ir sotus, lengvai pagaminamas morkų, šparaginių pupelių ir vištienos troškinys, tikrai patiks mėgstantiems vieno indo bei šparaginių pupelių patiekalus.
Ingredientai:
- 250 g vištienos filė
- Žiupsnelis druskos
- Žiupsnelis šviežiai maltų baltųjų pipirų
- 1 šaukštas aliejaus
- 3 puodeliai šparaginių pupelių
- 1 tarkuotos morkos
- 2 - 3 skiltelių česnako
- 1 šaukštelio smulkintų džiovintų čili pipirų
- 2 šaukštelių sojos padažo
Gaminimas:
- Keptuvėje stipriai įkaitinti aliejų, suberkite supjaustytą vištieną. Paskaninkite druska ir pipirais.
- Kitoje keptuvėje pakepinkite susmulkintas česnako skilteles ir morką.
- Po penkių minučių suberkite šparagines pupeles, supjaustytas 3 - 4 cm ilgio gabaliukais ir apkepintą vištieną. Kepkite nuolat maišant apie 3 minutes.
- Sojos padažą sumaišykite su čili pipirais, gautą mišinį supilkite į keptuvę.
- Nuolat maišant dar pakepinkite apie 2 minutes.
Aš šparagines pupeles prieš tai šiek tiek apviriau, kad suminkštėtų, bet dar būtų traškios (apie 3 minutes). Dar įdėjau labai plonai supjaustytų morkų ir ūglių kuriuos subėriau į mėsą kartu su šparaginėmis pupelėmis.
Kitas receptas su šparaginėmis pupelėmis
Ingredientai:
- 2 skardinių Bonduelle šparaginių pupelių
- 800g bulvių
- Druskos
- 2 svogūnų
- 100g kiaulienos kumpio, pjaustyto kubeliais
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- Pipirų
- Čiobrelio
- 150g pjaustyto avies pieno sūrio
Gaminimo eiga:
- Nulupkite ir išvirkite bulves. Supjaustykite jas kubeliais.
- Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Apkepkite kumpį, sudėkite bulves ir svogūnus, viską troškinkite.
- Šparagines pupeles nusausinkite ir pridėkite į mišinį. Patroškinkite ir pagardinkite druska, pipirais bei čiobreliu.
- Avies pieno sūrį supjaustykite ir juo apibarstykite troškinį.
Vištiena su šparaginėmis pupelėmis ir ananasais
Dar vienas įdomus receptas - vištiena su šparaginėmis pupelėmis ir ananasais.
Gaminimo eiga:
- Pirmiausia vištieną supjaustome norimo dydžio kubeliais arba juostelėmis.
- Maždaug 15 minučių pamarinuojame vištieną su sojos padažu.
- Po to marinuotą vištieną dedame į keptuvę ir kepame su šlakeliu aliejaus.
- Kai jau vištiena bus beveik iškepusi, dedame šparagines pupeles (jeigu naudosite šviežias šparagines pupeles, šiek tiek jas prieš tai apverdame, geriausia, ant garų).
- Paskui dedame ananasų gabaliukus ir šiek tiek patroškiname.
- Patiekiame ir lepinamės! Man labai gardu patiekti su virtais ryžiais.
Patarimai ir gudrybės
- Daržoves galite pasirinkti kokias norite.
- Vietoj vištienos galite naudoti kiaulieną.
- Šparagines pupeles galite naudoti šviežias arba konservuotas.