pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Baravykas - Ideali Priedanga Mėsai

Ingredientai

1. Grybų paruošimas: Džiovintus baravykus sudėkite į dubenį ir užpilkite šiltu vandeniu.

2. Palikite mirkti apie 30 minučių, kol jie suminkštės.

3. Svogūnų paruošimas: Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

4. Kepimas: Keptuvėje ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies.

5. Suberkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol jis taps permatomas ir švelniai auksinės spalvos.

6. Grybų pridėjimas: Išmirkytus baravykus nusausinkite (mirkymo vandenį galite išsaugoti) ir smulkiai supjaustykite.

7. Sudėkite juos į keptuvę su svogūnais ir kepkite dar 5 minutes, kol grybai suminkštės.

8. Prieskonių pridėjimas: Įberkite druskos, baltųjų pipirų ir malto muskato. Gerai išmaišykite.

9. Grietinėlės pridėjimas: Supilkite grietinėlę į keptuvę. Jei norite intensyvesnio skonio, galite pridėti šiek tiek grybų mirkymo vandens. Užvirinkite ir sumažinkite ugnį.

10. Tirštinimas: Kukurūzų miltus sumaišykite su nedideliu kiekiu šalto vandens, kad susidarytų vientisa masė. Lėtai supilkite šį mišinį į padažą, nuolat maišydami, kad išvengtumėte gumulėlių.

11. Virkite dar 5 minutes, kol padažas sutirštės iki norimos konsistencijos.

12. Patiekimas: Padažą patiekite karštą, užpildami ant mėgstamo mėsos patiekalo, pavyzdžiui, kepsnio, kotleto ar vištienos filė.

13. Santrauka: Džiovintų baravykų padažas – tai aromatingas ir sodraus skonio priedas, kuris puikiai papildo įvairius mėsos patiekalus. Naudojant džiovintus grybus, šį padažą galima paruošti bet kuriuo metų laiku, o grietinėlė suteikia jam švelnumo ir kreminės tekstūros. Patiekite šį padažą su mėgstamais mėsos patiekalais ir mėgaukitės išskirtiniu skoniu.

Greito aštraus padažo paruošimas prie mėsos

Šis aštrus padažas puikiai tiks prie įvairių mėsos patiekalų, suteikdamas jiems sodraus skonio ir aromato. Padažas ruošiamas iš šviežių pomidorų, prieskoninių žolelių bei daržovių, o derinant šiuos ingredientus gaunamas unikalus skonis, kuris praturtins jūsų mėsos patiekalus. Padažas puikiai laikosi žiemai, todėl jį galima konservuoti ir naudoti bet kuriuo metų laiku.

Ingredientai:

2,5 kg pomidorų
700 g svogūnų
3 česnako galvutės
1 puchas krapų
1 puchas petražolių
1 puchas kalendrų
1 puchas bazilikų
2 valg. šaukštai druskos (be viršaus)
120-150 g cukraus
3-4 valg. šaukštai 9% acto
1 pakuotė maltų juodųjų pipirų (20 g)
Apie 100 g augalinio aliejaus kepimui

Pomidorų paruošimas

Nuplaukite pomidorus ir sumalkite juos per mėsmalę, kad gautumėte vientisą masę. Gautą masę supilkite į didelį puodą ir virkite apie 20 minučių ant vidutinės ugnies. Pomidorų sultys turėtų šiek tiek sutirštėti, o skystis sumažėti.

Svogūnų apkepimas

Svogūnus nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite apie 100 g augalinio aliejaus ir kepkite svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos. Svogūnai turėtų tapti minkšti ir kvepiantys, o jų skonis suteiks pomidorų padažui sodraus skonio. Apkepintus svogūnus sudėkite į puodą su pomidorais ir toliau virkite dar 20 minučių.

Prieskoninių žolelių ir česnako paruošimas

Smulkiai supjaustykite krapus, petražoles, kalendras ir bazilikus. Česnakus nulupkite ir taip pat sumalkite per mėsmalę arba smulkiai sukapokite. Prieskoninės žolelės kartu su česnaku suteiks padažui gaivumo ir intensyvaus aromato.

Prieskonių ir kitų ingredientų pridėjimas

Į puodą su pomidorais ir svogūnais sudėkite smulkintas žoleles, česnakus, druską, cukrų, actą ir maltus juoduosius pipirus. Kruopščiai viską išmaišykite ir virkite dar apie 10 minučių. Šiuo metu padažas turėtų įgauti sodrų skonį, kurį subalansuoja šiek tiek aštrumo nuo pipirų ir saldumo nuo cukraus.

Konservavimas

Skanaus!

Šis aštrus pomidorų padažas puikiai tinka tiek prie keptos mėsos, tiek prie įvairių troškinių.

Skaniausi padažai prie mėsos ir makaronų

Be įvairiausių padažų mėsos, makaronų patiekalai būtų prėski ir neįdomūs. Skanus padažas gali išgelbėti net perkepusią mėsą ar pervirusius makaronus. Todėl visiems reikėtų mokėti paruošti bent kelis skirtingus padažus – kiekvienam pagal nuotaiką arba skonį. Kartais visa padažo magija – viena arba kelios ypatingos sudedamosios dalys. Štai kelios idėjos: padažas su riešutais ir džiovintais vaisiais, su pievagrybiais ir kumpiu bei su konservuotais saldžiaisiais kukurūzais.

Padažas su riešutais

  • 600 g pomidorų pastos
  • 50 g sviesto
  • 100 g džiovintų slyvų
  • 50 g razinų
  • 2 šaukštai kapotų graikinių riešutų
  • 100 ml raudonojo vyno
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

Į pomidorų pastą supilti raudonąjį vyną, įberti juodųjų pipirų, sudėti smulkintas džiovintas slyvas ir pavirti 10 – 15 minučių. Kai šiek tiek atvės, sudėti kapotus graikinius riešutus, sviestą, razinas ir vėl užvirti, kol pradės burbuliuoti.

100 g apie 137 kcal

Paruošimo laikas: 30 min

4 – 6 porcijos

Itališkas padažas

  • 500 g pomidorų pastos
  • 100 g pievagrybių
  • 60 g kumpio
  • 2 svogūnai
  • 30 g sviesto
  • 100 ml sauso, baltojo vyno
  • Gvazdikėlių, žalumynų pagal skonį

Gaminimas

Kumpį ir pievagrybius smulkiai supjaustyti ir pakepinti keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol gražiai apskrus. Pomidorų pastą sumaišyti su kepintais svogūnų žiedais, smulkintais žalumynais. Sumaišyti su kumpiu ir pievagrybiais. Supilti vyną ir įmesti 3 – 4 gvazdikėlius. Virti padažą dar 8 – 10 minutes.

100 g apie 73 kcal

Paruošimo laikas: 30 min

4 – 6 porcijos

Baltasis padažas su konservuotais kukurūzais

  • 360 ml pieno
  • 2 šaukštai sviesto
  • 3 šaukštai miltų
  • 340 g konservuotų kukurūzų
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

Ištirpinti sviestą, suberti miltus ir nuolatos maišant pakepinti apie 3 minutes ant lėtos ugnies. Sudėti konservuotus kukurūzus, paskaninti druska bei pipirais. Viską gerai išmaišyti. Supilti pieną ir nuolatos maišant virti dar 5 minutes ant lėtos ugnies, kol padažas pradės tirštėti.

Receptai

Varškės tešlos pyragėliai yra puikus pasirinkimas, kai norisi gardžių, lengvai paruošiamų kepinių. Šio recepto pagrindas – švelni varškės tešla, o įdaras, sudarytas iš kietojo sūrio, žaliojo svogūno ir virtų kiaušinių, suteikia pyragėliams subtilų skonį. Šie pyragėliai išlieka minkšti net ir kitą dieną, todėl jie idealiai tinka tiek šeimos pusryčiams, tiek vaišėms.

Reikalingi ingredientai

Tešlai:

Įdarui:

150 g kietojo sūrio
Žaliojo svogūno
4 virti kiaušiniai
Žingsnis po žingsnio tešlos paruošimas

Tešlos ruošimas

Pirmiausia dubenyje sumaišome varškę su grietine, soda ir žiupsneliu druskos. Soda šiuo atveju bus puikiai užgesinta grietine, todėl papildomo acto naudoti nereikia.

Ingredientų sujungimas

Į varškės masę įmušame kiaušinius ir įberiame cukraus. Viską plakame mikseriu kelias minutes, kol masė taps vientisa ir šiek tiek puri.

Miltų įmaišymas

Į gautą mišinį po truputį sijojame miltus. Greitai, bet atsargiai išmaišome tešlą, kol ji tampa minkšta, bet nelimpa prie rankų.

Tešlos atidėjimas

Paruoštą tešlą uždengiame ir paliekame trumpam pastovėti kambario temperatūroje, kol ruošiame įdarą.

Įdaro paruošimas

Produktų paruošimas

Virtus kiaušinius ir kietąjį sūrį sutarkuojame stambia tarka. Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustome.

Sumaišymas

Tarkuotus kiaušinius, sūrį ir svogūnus sumaišome dubenyje. Pagardiname druska pagal skonį. Įdaras paruoštas!

Pyragėlių formavimas ir kepimas

Tešlos formavimas

Tešlą susukame į ilgą virvelę (ritinėlį) ir supjaustome į vienodo dydžio dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiojame į nedidelį apskritimą.

Įdaro dėjimas

Į kiekvieno apskritimo centrą dedame šaukštą paruošto įdaro, kraštus užlenkiame ir gerai užspaudžiame, kad pyragėliai nesiskleistų kepant.

Kepimas

Keptuvėje įkaitiname augalinį aliejų ir kepame pyragėlius iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus ir įgaus auksinį atspalvį.

Patarimai ir įvairovė

Šie pyragėliai puikiai išlaiko minkštumą net ir kitą dieną, todėl juos galima drąsiai ruošti iš anksto. Įdarą galima pritaikyti pagal savo skonį – vietoje sūrio ir kiaušinių naudokite grybus, mėsą ar bulvių košę.