pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kiaulienos kumpis - idėjos ir patarimai gamybai

Kiaulienos kumpio šašlykų iešmeliai su daržovėmis

Šašlykams paruošti reikės:

  • 1 kg kiaulienos kumpio;
  • 2 vnt. paprikų;
  • 2 vnt. svogūnų;
  • 1 vnt. cukinijos.

Marinatui paruošti reikės:

  • 2 vnt. svogūnų;
  • pipirų, druskos;
  • šlakelio acto;
  • sojos padažo.

Kaip gaminti:

  1. Kiaulienos kumpį supjaustykite pageidautino dydžio gabaliukais ir viename inde sumaišykite mėsą su jos marinatui reikalingais ingredientais. Leiskite kiaulienai pasimarinuoti bent 20 minučių.
  2. Kol mėsa marinuojasi, supjaustykite svogūnus, paprikas ir cukiniją.
  3. Tuomet daržoves kartu su mėsa suverkite ant iešmų ir įkaitinę šašlykinę ar grilių kepkite šašlykus. Kartas nuo karto pavartykite iešmus iki kol mėsa bus iškepusi iš visų pusių. Mėgaukitės!

Taip kiaulienos kumpio dar neragavote: trys ypač gardūs grilio receptai

Dažno tautiečio vasara neįsivaizduojama ne tik be šaltibarščių, bet ir šašlykų ar kitų grilyje keptų mėsos patiekalų. Įprastai paruošti šiems mėsos valgiams pasirenkama kiaulienos nugarinė ar sprandinė, tačiau ieškantiems dar grilyje neragautų skonių rekomenduojame išbandyti kitą kiaulienos dalį – kumpį.

Šaltinis:

„Pranešimas spaudai“ - tai naujienų agentūrų, juridinių ir fizinių asmenų sukurti bei platinami pranešimai apie paslaugų, gaminių, įmonių ar įstaigų naujienas ir pan. Spręsdama dėl turinio publikavimo UAB „15min“ atsižvelgia į informacijos aktualumą, naudą visuomenei, viešąjį interesą. Už šio turinio skelbimą UAB „15min“ nėra atlyginama. Redakcija turi teisę pranešimus redaguoti, trumpinti, papildyti, šalinti tekste esančias nuorodas ir pavadinimus.

Kiaulienos kumpio šašlykų iešmeliai su daržovėmis / Adobe Stock nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 5 Receptai Kiauliena Mėsa Grilis kumpis

Kaip rašoma prekybos tinklo „Maxima“ pranešime žiniasklaidai, pasirūpinę keliais kilogramais šios mėsos, galėsite paruošti net tris gardžius grilio receptus. Šie patiekalai taps tikra vasaros savaitgalių pažiba ir išties patiks tiek suaugusiems, tiek ir mažiausiems.

Keptas kiaulienos kumpis su medumi

Šis šventiškai keptas kiaulienos kumpis su medumi taip pavadintas ne be reikalo – jo gamybos procesas užtrunka virš 4 valandų. Sakoma, kad su meile ir ilgai kepamas kumpis būna bent 10 kartų skanesnis, tad manome, kad pasistengti tikrai verta.

Šiuo būdu išvirta ir kepta mėsa tampa ypatingai sultinga ir tiesiog tirpsta burnoje. Beje, rekomenduojame kepti didelį kumpio gabalą, kadangi net ir nesuvalgius visko iš karto, mėsa šaldytuve išsilaiko 1-2 savaites ir gali puikiai būti naudojama sumuštiniams ar kitiems patiekalams.

Keptas kiaulienos kumpis su medumiPasiruošimas15 minsKepimo trukmė4 hrs

Šventiškas patiekalas ypatingai progai.

Pamaitins : 10IngredientaiKumpio glaistui
  • 75 g rudo cukraus
  • 90 g medaus
  • 50 ml vaisių vyno
Gamybos eiga

Pirmiausia pasiruošiame mėsą. Nuo kumpio nupjaustome riebalų perteklių ir suvynioję į cilindrą surišame storu siūlu. Labai svarbu nuo viršutinės kumpio dalies nenupjauti visų riebalų, kurie kepant karamelizuosis.

Į puodą su šaltu vandeniu dedame perrištą kumpį, stambiai pjaustytas morkas, svogūną, porą šiek tiek druskos ir likusius prieskonius. Uždengiame ir verdame ant nedidelės kaitros 3 valandas.

Artėjant kumpio virimo pabaigai pasigaminame glazūrą. Į atskirą puodą beriame cukrų, medų ir pilame vaisių vyną. Viską kaitiname ant nedidelės ugnies 4-5 minutes, kol gauname tamsios spalvos sirupą. Gautą sirupą pagardiname druska ir pipirais.

Kuomet kumpis išverda, leidžiame jam šiek tiek atvėsti. Tuomet nukerpame siūlą, kuriuo mėsa buvo surišta, peiliu lengvai palyginame viršutinį riebalų sluoksnį (jei kumpis su oda - ją nulupame) ir padarome norimos formos įpjovimus, kurie kepant išryškės.

Įkaitinę orkaitę iki 170 laipsnių supilame ant kumpio viršaus pusę paruoštos medaus glazūros ir kepame orkaitėje 15 minučių.

Praėjus penkiolikai minučių supilame ant viršaus likusią pusę glazūros ir kepame dar 25-30 minučių, kas penkias minutes pašlakstydami nubėgusiu padažu.

Prieš patiekdami leidžiame mėsai pailsėti 10-15 minučių ir patiekame su keptomis ar šviežiomis daržovėmis ir mėgstamu padažu.

Naminis kiaulienos kumpis

2024/03/28 2023/04/14 pagal Karolina Puodžiūtė

Sultinga ir kvapni “Naminė” kiauliena. Tai puikus mėsos užkandis šventiniam stalui ir ne tik. Taip paruošta mėsa gali būti naudojama ruošiant įvairias salotas, gaminant sumuštinius, patiekiant su daržovėmis ar tiesiog supjausčius. Ingredientai: Kiauliena – 700-800; Druskos – 2 a.š.; Saldžiosios paprikos – 2 a.š.; Džiovinto baziliko – 1 a.š.; Prieskonių mėsai – 2 a.š.; Česnako … Skaityti toliau