pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kalakutienos filė kepimas orkaitėje - Paprastas ir skanus receptas

Kalakutienos filė kepsniai

Išsisaugokite:

Orkaitėje kepti ypač gardūs bei sultingi kalakutienos filė kepsniai marinuoti natūralaus skonio jogurte, patiekti su kepintomis morkomis ir šparaginėmis pupelėmis.

Keturiems kepsniams kaip nuotraukoje pagaminti reikės:

Keturių nestorų gabalėlių kalakutienos filė (maždaug po 80 g. svorio)

2 valgomųjų šaukštų natūralaus skonio jogurto

Žiupsnio maltų kvapiųjų pipirų, druskos ar mėgiamų prieskonių pagal skonį

Kepimui:

80 g. maltų džiūvesėlių

Keturių riekelių plonai pjaustyto sūrio

Kalakutienos file kepsniai orkaiteje

Crostini su brie sūrio kremu ir aviečių uogieneAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “kiaulienos minksti kepsniai orkaiteje” rasta receptų 1000Minkšti kepsniukai su garstyčių marinatuKiaulienos sprandinės kepsnysNugarinės kepsnys įdarytas sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais

Orkaitėje kepta kalakutiena su obuoliais, vynuogėmis, moliūgais

Share

Ypač skani ir sultinga, bet daug dėmesio bei laiko nereikalaujanti kalakutienos file 🙂

Apie pusę kilogramo kalakutienos krūtinėlės file užpilu maždaug puse pakelio skysto „Santa Marija” teriyaki marinato ir palieku pasimarinuoti. Labai patogu, nes tas marinavimas gali trukti nuo valandos iki paros ar netgi dar daugiau.

Teriyaki marinatas man siūlosi su saldesnėmis daržovėmis ar vaisiais – tiesiog, man čia bulvės ar burokėliai nelabai dera. Taigi, šalia dėlioju mano mėgstamus paukštienos palydovus: moliūgą (šį kartą buvo nedidukas sviestinis), mėlynąsias vynuoges, obuolius.

Šauname į 200 laipsnių orkaitę 30 minučių. Per tą laiką pasiruošiame norimus vaisius: vynuoges pasmulkiname mažesnėmis kekėmis, obuolius supjaustome, jei dideli, o jei mažesni – tiesiog dėsime visus, prieš tai šiek tiek subadę odelę šakute. Po pusvalandžio viską (ir kalakutienos file) papurškiame ar patepame alyvuogių aliejumi ir vėl šauname orkaitėn dar 15-20 minučių. Viskas 🙂 Viskas turėtų labai gražiai iškepti ir apskrusti, bet neperkepti ir neišsausėti.

Kalakutienos „paturbinimui” naudojau medų su čili 🙂 Padeda gražiai apskrusti, suteikia šiek tiek dilgčiojimo skonio receptoriams 🙂 Žinoma, jei norisi, galima šiek tiek medaus ir čiliuko atskirai.

  • Jeigu turite didesnį kepimo indą ir daugiau/ didesnį moliūgą, tai ir dėkite jo daugiau. Jau iškeptą jį puikiai galime panaudoti mišrainėms arba, mano mėgstamiausias būdas – greitai sriubai, pridėjus šiek tiek lęšių, sultinuko (arba likusio padažiuko nuo šio kepimo), žemės riešutų sviesto ar dar ko nors..
  • Vynuoges siūlau rinktis be kauliukų. Kai kas klausia, ar žalios tinka.. Na, tinka, bet tos mėlynai raudonos – nepralenkiamos saldumu, plona odele, skoniu 🙂
  • Kalakutienos „paturbinimui” naudojau medų su čili 🙂 Padeda gražiai apskrusti, suteikia šiek tiek dilgčiojimo skonio receptoriams 🙂 Žinoma, galima šiek tiek medaus ir čiliuko atskirai.

Ruošiame kalakutienos kepsnius:

Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, apverčiame ir dar kepame 15 minučių. Ant kiekvieno kepsnio uždedame po riekelę sūrio ir dar kepame apie 3 minutes.

Iškepusius kalakutienos kepsnius patiekiau su šiltomis morkų ir šparaginių pupelių salotomis, jų receptas – čia. Skanaus!

Kalakutienos krūtinėlės kepsniukai orkaitėje su bulvėmis ir svogūnais

Share

Puikus receptas, norintiems viską pagaminti viename inde. Net ir daržovės kartu 🙂

Labai patinka ne taip seniai mano aptikti „Best butcher” kalakutienos gabalėliai indeliuose po 200 g., tinka, jeigu norisi ne minią pamaitinti 🙂 2 tokių indelių (400 g.) užteks trims valgytojams.

Porą didelių svogūnų supjaustome plonais žiedeliais ar griežinėliais, dedame juos į aliejumi pateptą kepimo indą, ant viršaus klojame plonais griežinėliais supjaustytas bulves. Pjaustome plonai, o jei storiau, pailginame kepimo laiką. Bulves padruskiname, aš paskaninu ir liofilizuotu rozmarinu, o ant jų klojame išmuštą kalakutieną. Dar beriame kmynų, ir baigiame šį etapą sudėdami kokius 6 nedidelius, į keturias dalis supjaustytus pievagrybius.

Kepimo indą uždengiame sušlapintu kepimo popieriumi (suglamžome, pakišame po vandeniu, nuspaudžiame) ir folija. Šauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepame 40 min.

Tuo tarpu pasiruošiame , kuo kepsniukus užkepsime. Gabalėliais supjaustome 3 pomidorus, sutarkuojame 40 g. fermentinio sūrio, dedame šaukštą majonezo. Viską sumaišome ir, kepsniukams pakepus bent jau 40 min., sukratome viską ant jų. Kepame atvirame inde, 200 laipsnių orkaitėje, bent jau 15 min. Žiūrėkite, kaip apskrus, apkeps. Visų orkaitės skirtingos, taigi čia sunku numatyti tiksliai.

Serviruojant man reikia nebent krapų 🙂 Daugiau čia visko yra: bulvių, kalakutienos, grybų, pomidorų. Skanaus 🙂

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.

„Google Play“ ir „Google Play“ logotipas yra „Google LLC“ prekių ženklai.

  • Privatumo politika
  • Prekių ir pinigų grąžinimo politika
  • Taisyklės ir sąlygos
  • Slapukų politika (EU)

Nerodyti

Tvarkyti sutikimą

Siekdami teikti geriausią patirtį, įrenginio informacijai saugoti ir (arba) pasiekti naudojame tokias technologijas kaip slapukus. Jei sutiksime su šiomis technologijomis, galėsime apdoroti duomenis, tokius kaip naršymo elgsena arba unikalūs ID šioje svetainėje. Nesutikimas arba sutikimo atšaukimas gali neigiamai paveikti tam tikras funkcijas.

Funciniai Funciniai Visada aktyvus

Techninė saugykla arba prieiga yra griežtai būtina siekiant teisėto tikslo – sudaryti sąlygas naudotis konkrečia paslauga, kurios aiškiai paprašė abonentas arba naudotojas, arba tik tam, kad būtų galima perduoti ryšį elektroninių ryšių tinklu.

Parinktys Parinktys

Techninė saugykla arba prieiga yra būtina teisėtam tikslui išsaugoti nuostatas, kurių neprašo abonentas ar vartotojas.

Statistiniai Statistiniai

Techninė saugykla arba prieiga, kuri naudojama tik statistiniais tikslais. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.

Marketingo Marketingo

Techninė saugykla arba prieiga reikalinga norint sukurti naudotojų profilius reklamai siųsti arba sekti vartotoją svetainėje ar keliose svetainėse panašiais rinkodaros tikslais.