Makaronai su mėsa ir grietinėlės padažu - tai sotus ir gardus patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šiame straipsnyje rasite keletą receptų, kaip pasigaminti šį klasikinį patiekalą su įvairiais mėsos ingredientais.
Makaronai su paukštiena ir grietinėlės padažu
Šis patiekalas su antiena, makaronais ir kreminiu grietinėlės padažu yra aromatingas ir sotus pasirinkimas. Tai gardus ir subalansuotas valgis, kuris tikrai patiks visiems.
Ingredientai:
- 300 g tagliatelle makaronų (arba kitų)
- 80 g sviesto
- 1 valgomasis šaukštas miltų
- 150 ml grietinėlės
- 50 g parmezano arba kito kietojo sūrio (taip pat galima naudoti tepamą sūrelį)
- Pagal skonį druskos ir maltų pipirų
- Šviežių baziliko lapelių
- 2-3 valgomieji šaukštai konservuotų kukurūzų
- 1 šaukštas augalinio aliejaus
- 2 valg. š. aliejaus
- 3 valg. š. acto
Gaminimo eiga:
- Antieną supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudėti į dubenį.
- Ant mėsos berti prieskonių ir įpilti acto. Gerai išmaišyti.
- Palikti mėsą marinuotis bent kelias valandas (ar per naktį).
- Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.
- Marinuotą mėsą paskleisti skardoje, ištiestoje kepimo popieriumi, ir kepti apie 40 min.
- Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje pagal gamintojo nurodymus ant pakuotės.
- Papriką supjaustyti kubeliais.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų ir ten apkepti paprikos gabaliukus.
- Supilti grietinėlę, leisti užvirti.
- Į keptuvę sudėti išvirusius makaronus ir iškepusią mėsą.
- Sumažinti kaitrą, įberti prieskonių, gerai išmaišyti ir viską pakepti kelias minutes.
Makaronus išverdame dideliame kiekyje pasūdyto vandens, su šaukštu augalinio aliejaus, ir nusunkiame. Apie 100 ml vandens, kuriame virė makaronai, nupilame į puoduką (jei prireiks, juos naudosime padažo atskiedimui). Sviestą ištirpiname keptuvėje, beriame miltus ir šiek tiek pakepiname. Tada pilame grietinėlę, beriame kietąjį sūrį arba dedame tepamą sūrelį, pagardiname druska, pipirais ir kaitiname kelias minutes. Į keptuvę su padažu dedame makaronus, konservuotus kukurūzus ir smulkintus baziliko lapelius.
Šis receptas leidžia lengvai reguliuoti skonį - galima eksperimentuoti su mėgstamais prieskoniais, įtraukti kitų daržovių ar net pridėti sūrio, kuris dar labiau praturtins patiekalo tekstūrą.
Makaronai su faršu
Makaronai su faršu - vienas populiariausių makaronų patiekalų dėl greito ir nesudėtingo paruošimo bei puikaus skonio. Prieš patiekdami makaronus su faršu apibarstykite kietuoju sūriu.
Gaminimo eiga:
- Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.
- Faršą kepkite įkaitintame aliejuje. Dėkite kubeliais pjaustytus svogūnus ir česnakus. Berkite druskos, pipirų ir aitriųjų paprikų dribsnių.
- Suminkštėjus svogūnams, pilkite konservuotus pomidorus ir vištienos sultinį.
- Patroškinkite apie 15 min.
- Sudėkite išvirtus makaronus ir smulkintas petražoles.
Makaronai su vištiena ir grietinėle
Tai greitai paruošiamas ir skanus patiekalas, kuriam reikės šiek tiek daugiau nei pusvalandžio.
Ingredientai:
Vištienai:
- 250 g vištienos šlaunelių mėsos
- 1 arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių
- 1/2 arbat. š. maltų česnakų granulių
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio juodųjų pipirų
- šlakelio alyvuogių aliejaus
Makaronams:
- 150 g makaronų
- 250 g grietinėlės, 30 proc. riebumo
- 100 g špinatų
- 250 g vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę
- 1 česnako skiltelės, susmulkintos
- 1/3 st. kietojo sūrio, smulkiai sutarkuoto
- 1/4-1/3 st. nuo makaronų likusio vandens
- žiupsnelio itališkų prieskonių mišinio
- žiupsnelio druskos
- šlakelio citrinos sulčių (nebūtinai)
- šlakelio alyvuogių aliejaus, kepimui
Gaminimo eiga:
- Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, užberti prieskonių ir išmaišyti. Palikti marinuotis kambario temperatūroje apie 20 min.
- Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus ant vidutinės ugnies. Pakepinti vištienos gabaliukus, kol lengvai apskrus, apie 4-5 min. Juos išimti iš keptuvės.
- Išvalyti keptuvę, vėl įkaitinti šlakelį aliejaus ant nedidelės ugnies. Pakepinti česnaką apie 30 sekundžių. Suberti špinatus ir juos pakepinti kelias minutes ar kol jie sukris.
- Supilti grietinėlę, suberti mėsą, pomidorus. Viską patroškinti keletą minučių (reikia stebėti, ar pomidorai nepradeda tyžti).
- Tuo metu pasūdytame vandenyje išvirti makaronus. Jie turėtų būti dar ne visai minkšti - „al dente“. Juos nusunkti, pasilikti truputį nuo jų likusios vandens. Makaronus suberti į keptuvę, įpilti makaronų vandens. Viską išmaišyti.
- Įberti itališkų prieskonių, druskos, įspausti šlakelį citrinos sulčių (nebūtinai).
Aš gaminau iš vištienos šlaunelių mėsos - iškepusi ji būna minkšta ir sultinga. Naudojau špinatus, vyšninius pomidorus, 30 proc. riebumo grietinėlę, bet ją galima keisti ir neriebia. Makaronus naudojau „penne rigate“, bet puikiai tiks ir „fusilli“ makaronai. Iš šio kiekio ingredientų išeina 3 didesnės porcijos arba 4 mažesnės.
Šiuos makaronus su vištiena patiekti apibarsčius kietuoju sūriu, galima apibarstyti smulkintomis petražolėmis.
Patarimai gaminant makaronus su vištiena ir grietinėle: Iš pradžių reikia trumpai pamarinuoti vištienos gabaliukus - apšlakstyti alyvuogių aliejumi, prieskoniais. Mėsą palaikyti kambario temperatūroje apie 20 min. Tada ją reikia apkepinti keptuvėje, kol lengvai apskrus. Vištieną išimti iš keptuvės.
Keptuvę išvalyti, vėl įpilti šlakelį aliejaus. Apie 30 sekundžių pakepinti susmulkintą česnako skiltelę. Tada suberti špinatus ir juos pakepinti keletą minučių ar kol sukris. Galiausiai supilti grietinėlę, per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, vištieną. Viską patroškinti keletą minučių. Aš stengiuosi, kad pomidorai nesukristų, bet jeigu ir taip nutiks - tikrai nieko tokio.
Patiekalas | Paruošimo laikas | Gaminimo laikas | Porcijos |
---|---|---|---|
Makaronai su vištiena ir grietinėle | 10 min | 20 min | 4 |