pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Avižiniai dribsniai su riešutų sviestu: receptas

Avižinė košė su riešutų sviestu - puikus pasirinkimas pusryčiams, suteikiantis energijos ir sotumo jausmą. Šiame straipsnyje rasite išsamų receptą, kaip pasigaminti šį gardų patiekalą. Riešutų sviestą rinkitės be jokių priedų, sudėtyje turi būti tik nekepinti žemės riešutai.

Ingredientai

  • 60 g avižų
  • 18 g žemės riešutų sviesto
  • 0,5 g druskos

Paruošimas

  1. Vakare perplauname avižų grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
  2. Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
  3. Verdame 2-3 minutes, tada grūdus paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  4. Pagamintą avižinę košę pagardiname žemės riešutų sviestu ir išmaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Maistinė medžiaga Kiekis %
Kalorijos 333kcal 17%
Angliavandeniai 44g
Baltymai 12g
Riebalai 13g
Sočiosios riebalų rūgštys 3g
Natris 280mg
Kalis 334mg 17%
Skaidulos 7g 20%
Cukrūs 2g 8%
Vitaminas B6 1mg 71%
Vitaminas E 2mg 17%
Vitaminas K 1µg 1%
Kalcis 31mg 4%
Varis 1mg 100%
Folio rūgštis 33µg 17%
Geležis 3mg 21%
Manganas 2mg 100%
Magnis 111mg 30%
Fosforas 310mg 44%
Selenas 18µg 33%
Cinkas 3mg 30%

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Patarimai ir variacijos

Jei jums koks nors produktas nepatinka, tai ieškoti kitų pagardų. Kaip ir šilta košė man gardžiausia su bananais ir riešutų sviestu, taip ir pernakt brinkinta - ne išimtis. Šįkart dribsniams brinkinti naudojau ryžių gėrimą, bet jį galite keisti bet kokiu kitu mėgstamu augaliniu pienu ar neaugaliniu pienu.

Avižiniai sausainiai su riešutų sviestu

Šie sausainiai - puikus savaitgalio kepinys, jei norisi kažko skanaus ir greitai - gamyba trunka vos 10 minučių, dar 20 minučių orkaitėje ir šilti kvapnūs sausainiai garuoja. Sausainiai traškūs, ne per saldūs. Be to, jie puikiai išsilaiko sandariame inde iki savaitės, tad labai patogu turėti tokį skanėstą po ranka.

Pernakt brinkinta avižinė košė su riešutų sviestu

Tris kartus valio, nes būtent tiems greitiems rytams ir skirti šie stiklainėliai, pilni gardžios pernakt brinkintos avižinės košės. Magija! Jei stiklainėliai sandariai uždaromi, dar geriau, - galite juos įsimesti į rankinę, valgyti darbe ar pakeliui tarp taškų A ir B. Tokių stiklainėlių šaldytuve galite pririkiuoti ne vieną ir ne du, kad bent kelias dienas dėl pusryčių galėtumėt visai nesukt galvos.

Avižinis plokštainis su riešutų sviestu ir uogomis

Avižinis plokštainis su riešutų sviestu ir uogomis - puikus desertas ar užkandis.