Šiame straipsnyje pateikiamas kiniškos grybų sriubos su krevetėmis receptas, kurį galite lengvai pasigaminti namuose. Tai patiekalo receptas Nr. 546, siūlomas šioje receptų svetainėje.
Ingredientai
- 25 g džiovintų kiniškų grybų
- 2 kalendrų šakelės
- Žalumynų
- 2 šviežios aitriosios paprikos ankštys
- 500 g mažų krevečių su lukštais
- 3 šaukštai žemės riešutų aliejaus
- 1 citrinos žievelė
- 1/2 poro
- 2 šaukštai žuvies padažo
- Pagal skonį citrinų sulčių ir šviežiai maltų pipirų
Paruošimas
- Grybus užpilkite karštu vandeniu ir maždaug 20 minučių pabrinkinkite.
- Kalendrų lapelius nuskinkite nuo kotelių, perrinkite ir stambiai supjaustykite.
- Paprikų ankštis nuplaukite, išimkite sėklas ir sukapokite.
- Krevetes išlukštenkite, išilgai įpjaukite jų nugaras ir išimkite vidurius.
- Krevetes ir lukštus nuplaukite atskirai.
- Įkaitinkite žemės riešutų aliejų, sudėkite krevečių lukštus ir nuolat maišydami stipriai paskrudinkite.
- Tuo pat metu užvirinkite 1,5 litro vandens, užpilkite juo krevečių lukštus ir pasūdykite.
- Įmaišykite citrinos žievelių ir paprikos ankštį.
- Žieveles pavirkite maždaug 20 minučių.
- Porą perpjaukite išilgai, nuplaukite ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
- Lukštų nuovirą perkoškite per sietelį.
- Visus paruoštus produktus išdėliokite aplink katilėlį.
- Nuovirą katilėlyje užvirinkite.
- Sudėkite grybus, krevetes ir porus.
- Palaikykite maždaug 8-10 minučių.
Kiti variantai ir patarimai
Nors pats kiniškos sriubos nesu daręs niekada, bet ši pirmoji gavosi puikiai. Išmirkus grybams (grybai padidės kelis kartus), vandenį nupilame, grybus nuspaudžiame ir supjaustome (tiesiog susmulkiname). Taip pat supilame sojos, žuvies padažą. Į vos verdančią sriubą, ją maišydami, supilame truputį išplaktus kiaušinius. Supylus kiaušinius, pilame actą. Beliko trečdalyje puodelio vandens ištirpinti krakmolą ir jį supilti sriubą. Pamaišyti, kol sriuba sutirštės ir valgyti.
Žinot, dėl ko man dar patinka kiniškas maistas? dėl to, kad jam nereikia recepto. Dedi viską, kas po ranka, dedi tiek, kiek reikia, kad būtų skaniai. Šis sriubos receptas irgi sugalvotas begaminant. Po to valgydamas sriubą visą laiką mintyse kartojau, kiek ko dėjau, kad nepamirščiau. Žinoma, jums prisišrišti prie mano nurodymų nebūtina, o pasikoreguoti pagal save - gal jums trūks sūrumo arba aštrumo, gal norėsis tirštesnės arba skystesnės.