pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Skaniausi Kepti Makaronai: Receptai Gurmanams

Siūlome panaršyti atrinktus populiariausius Ji24.lt portalo skaitytojų receptus su makaronais. Iš skaitytojų atsiliepimų žinome, kad gaminti jums patinka ir noriai sklaidote bei naudojatės mūsų receptų lobynu. Dalijamės juo - į sveikatą. O juos galite ruošti įvairiai: su krevetėmis, cukinijomis, pelėsiniu sūriu, aštriu padažu, mėsos faršu, paukštiena.

Makaronai su daržovėmis

Paruoškite baklažaną, kad nebeliktų aitrumo: galite supjaustytus baklažano gabaliukus tiesiog pabarstyti druska arba pamerkti juos į sūrų vandenį. Svarbiausia, kad procedūra truktų ne mažiau kaip 30 minučių.

Kai susmulkinsite visas daržoves, dėkite ant ugnies didelę aukštesnių kraštų keptuvę ir įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Truputėlį apkepkite svogūną, po to cukiniją, papriką ir aitriuosius pipirus. Išvirkite makaronus dideliame kiekyje pasūdyto vandens.

Kai makaronai bus beveik išvirę, į dar kepančias daržoves įberkite žiupsnelį druskos, didelį valgomąjį šaukštą rudojo cukraus ir nemenką žiupsnį džiovintų bazilikų. Tada nukoškite makaronus ir sudėkite juos į keptuvę su daržovėmis. Viską pamaišykite ir dėkite į lėkštes. Patiekalą galite paskaninti tarkuotu parmezanu ir šviežiais smulkintais bazilikais.

  • Druska: 1.00 arbat. š.
  • Cukrus: 1.00 arbat. š.
  • Bazilikai: 1.00 arbat. š.

Makaronai su grybais

Svogūną nulupkite, susmulkinkite. Į grybų troškinį supilkite vyną, sultinį ir dar 5 min. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su šlakeliu aliejaus, kaip nurodyta ant pakuotės, gerai nuvarvinkite, išdėliokite lėkštėse, ant viršaus krėskite po kelis šaukštus padažo.

  • Grybai: 1.00 st.
  • Druska: 1.00 arbat. š.
  • Pipirai: 1.00 arbat. š.
  • Mairūnas: 1.00 arbat. š.

Makaronai su vištiena

Svogūną ir aitriąją papriką susmulkinkite, pakepinkite likusiame aliejuje. Į svogūnų troškinį supilkite sultinį, po to - grietinėlę, įmeskite žiupsnelį šafranų, suberkite smulkiai kapotus baziliko lapelius, padažą užvirkite, apie 8 min. pakaitinkite, kad sutirštėtų. Tada sukrėskite virtus makaronus ir vištienos gabaliukus.

Tiekite apibarsčiusi žolelėmis, su šviežiais pomidorais ir likusiais baziliko lapeliais.

  • Cukinijos: 2.00 vnt.
  • Druska: 1.00 arbat. š.
  • Pipirai: 1.00 arbat. š.

Makaronai su špinatais ir cukinijomis

Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus, supilkite į kiaurasamtį, kad nusivarvėtų. Po tekančiu vandeniu kruopščiai nuplaukite špinatus. Jei naudosite šaldytus špinatus, juos atšildykite. Nuplaukite ir plonais griežinėliais supjaustykite cukinijas. Džiovintus pomidorus nuvarvinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.

Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą, išspauskite česnaką, maišydama pakepinkite maždaug minutę. Tik neleiskite paruduoti, nes įgaus kartų skonį. Kai pasklis malonus česnako kvapas, sudėkite cukinijų griežinėlius, špinatus ir džiovintus pomidorus. Sumažinkite ugnį ir kepkite, kol cukinijos suminkštės. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.

Makaronai su veršelių kepenėlėmis

Nuo vieno apelsino nutarkuokite žievelę, iš likusio vaisiaus išspauskite sultis. Makaronus suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 10 min. Kol makaronai su brokoliais verda, didelėje keptuvėje (kad kepenėles būtų galima sudėti vienu sluoksniu) įkaitinkite šaukštą aliejaus, 1 min. Kai kepenėlės gražiai apskrus, suberkite apelsinų žieveles, supilkite sultis, vyną ir 1 min. patroškinkite.

Kiaurasamčiu išgriebkite kepenėlių juosteles, o likusį padažą neuždengtoje keptuvėje kaitinkite, kol maždaug pusė skysčio išgaruos. Tada supilkite actą, sudėkite sviestą, apelsinų skilteles ir dar 1 min. pakaitinkite.

Patarimas. Šį patiekalą galima gaminti ir su vištų kepenėlėmis (jos pigesnės, bet sausesnės už veršelių kepenėles). Į troškinamas vištų kepenėles įpilkite dvigubai daugiau apelsinų sulčių ir įberkite žiupsnelį cukraus.

  • Vynas: 4.00 valg. š.
  • Druska: 1.00 arbat. š.
  • Ryžių actas 2.00 valg. š.

Makaronų salotos

Paruoštas makaronų salotas išdėliokite į lėkštes. Ant viršaus berkite sausoje keptuvėje skrudintų sezamų sėklų, smulkintų žalumynų. Kulinaro patarimas. Tokias salotas galite gardinti ir skrudintomis paukštienos ar jautienos juostelėmis.

  • Salierai: 1.00 vnt.
  • Bazilikai: 1.00 arbat. š.
  • Druska: 1.00 arbat. š.
  • Pipirai: 1.00 arbat. š.
  • Svogūnai: 1.00 vnt.
  • Morkos: 1.00 vnt.
  • Raudonėliai: 1.00 arbat. š.

Spagečiai su mėsos padažu

Paruoškite mėsos padažą: svogūną susmulkinkite, kelias minutes pakepinkite aliejuje, tada sudėkite nuskustą ir stambia trintuve sutarkuotą morką, smulkintus salierus ir vis pamaišydama kepinkite ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės. Supilkite vyną, „Vorčesterio“ padažą, smulkintus pomidorus ir dar 10-15 min. padažą pakaitinkite. Spagečius išdalykite į lėkštes, apliekite paruoštu mėsos padažu, šalia berkite alyvuogių, ant viršaus išdėliokite keptus salierus bei papuoškite bazilikų lapeliais.

  • „Vorčesterio“ padažas, "Bolognese" padažui 1.00 valg. š.
  • Mėtos: 1.00 arbat. š.

Makaronai su mėsos kukuliukais

Makaronus suberkite į verdantį vandenį, įpilkite šaukštą aliejaus ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir gerai suminkykite. Iš jos aliejumi pateptomis rankomis suformuokite vienodo dydžio kukuliukus. Tiekdama apliekite trintų pomidorų tyre.

  • Vanduo: 1.00 st.
  • Svogūnai: 1.00 vnt.

Makaronų kriauklės su varškės įdaru

Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (virkite 5 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakelio). Varškę ištrinkite su kiaušiniu, smulkintais česnakais bei grietine. Pagal skonį įberkite druskos, pagardinkite pipirais ir masę dar kiek patrinkite šakute. Įdarykite ja kriaukles ir išdėliokite nepridegančioje kepimo skardoje.

Paruoškite padažą: pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir susmulkinkite. Keptuvėje įkaitintuose riebaluose pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Suberkite cukrų, išmaišykite ir kepinkite dar minutę. Sudėkite pomidorus, supilkite vandenį ir apie pusvalandį troškinkite. Po šaukštą kitą gauto padažo įkrėskite į kiekvieną lėkštę, ant viršaus dėkite po kelis makaronus. Viršų apibarstykite smulkintais šviežiais špinatais.

  • Sūris: 2.00 valg. š.

Makaronai su cukinijomis

Cukinijas supjaustykite piršto storio ir 5 centimetrų ilgio juostelėmis. Dviejuose šaukštuose aliejaus pakepinkite svogūną ir česnaką, sudėkite cukinijas, suberkite čiobrelius.

Makaronai su faršu ir brokoliais

Faršą apkepkite su pjaustytu svogūnu ir smulkintu česnaku. Brokolį išskirstykite žiedynais ir išvirkite sūdytame vandenyje, sudėkite į apkeptą faršą. Viską paskaninkite vištienos prieskoniais, pipirais ir druska. Makaronus apkepkite keptuvėje, kol gražiai parus.

  • Pomidorai: 1.00 vnt.

Makaronai su pomidorais ir česnakais

Išvirkite makaronus, kaip rekomenduojama ant pakuotės. Pakaitinkite aliejų, įdėkite česnakų, aitriųjų paprikų dribsnių ir keletą minučių pakepkite, bet neprideginkite česnakų! Sudėkite pomidorų puseles ir pakaitinkite dar 1-2 minutes. Sudėkite virtus bei nusunktus makaronus ir kaitinkite 1-2 minutes. Patiekite su parmezanu ir šviežiomis petražolėmis.

Patarimas! Makaronai idealiai tinka prie vištienos suktinukų su aitriųjų paprikų CHIPOTLE ir pesto padažo įdaru!

Makaronų apkepas su sūriu

Įkaitinkite orkaitę iki 190º C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite 20x30 cm dydžio gilesnį kepimo indą. Atidėkite į šalį. Šviesią duoną ar batoną supjaustykite mažais gabalėliais ir suberkite į dubenį. Supilkite tirpintą sviestą ir išmaišykite. Atidėkite į šalį.

Pieną supilkite į prikaistuvį ir pašildykite ant vidutinio dydžio ugnies, kol bus karštas. Tuo tarpu keptuvėje ištirpinkite 50 g sviesto. Kai sviestas ims burbuliuoti, suberkite miltus ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, 1 minutę, kol neliks sausų miltų. Lėtai į keptuvę pilkite karštą pieną, masę nuolat maišydami (patogiausia tai daryti plakimo šluotele). Pamažu supilkite visą pieną. Nesustokite maišyti, kol gausite vientisos konsistencijos padažą, ir jis sutirštės. Tuomet nuimkite keptuvę nuo ugnies, suberkite druską, muskatą, pipirus, Kajeno pipirus ir abiejų 170 g tarkuoto kietojo sūrio ir 80 g tarkuoto puskiečio sūrio. Išmaišykite ir atidėkite keptuvę į šalį.

Išvirkite makaronus pagal instrukciją ant pakuotės, tik porą minučių sutrumpinkite virimo laiką. Makaronai turi būti šiek tiek kieti viduje. Išvirtus makaronus suberkite į sietelį ir nuvarvinkite. Perliekite šaltu vandeniu ir vėl palikite nuvarvėti. Įmaišykite makaronus į sūrio padažą. Visą masę sukrėskite į sviestu pateptą kepimo indą. Viršų apibarstykite likusiais 80 g tarkuoto kietojo sūrio ir 35 g tarkuoto puskiečio sūrio. Viršų apibarstykite duonos trupiniais.

Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol paviršius gražiai apskrus. Išjungę orkaitę, palikite pastovėti 5 minutes. Tuomet dėkite į lėkštes ir valgykite.

  • Muskatas: 1.00 arbat. š.

Makaronai su brokoliais, kumpiu ir sūriu

Sūdytame vandenyje apvirkite makaronus - ne ilgiau kaip 5 minutes. Kol jie verda, susmulkinkite brokolius, išskirstykite nedideliais žiedynais ir suberkite į puodą su makaronais. Kai užvirs, virkite 5-7 minutes. Sutarkuokite sūrį. Kumpio griežinėlius apskrudinkite sausoje įkaitintoje keptuvėje, tada supjaustykite gabaliukais.

Nukoškite makaronus, puode palikdami kelis šaukštus virusio vandens. Makaronus suverskite atgal į puodą, suberkite sūrį, sudėkite grietinę, paskaninkite juodaisiais pipirais ir išmaišykite. Šiek tiek pakaitinkite - kol maišant sūris visai išsilydys.

Makaronai su faršu ir paprika

Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite faršą ir kepkite 3-4 minutes. Susmulkinkite papriką ir sudėkite į faršą. Sudėkite nuvarvintus makaronus, pasūdykite, išmaišykite ir troškinkite dar 2-3 minutes.

  • Paprikos: 1.00 vnt.
  • Druska: 3.00 g (1/2 arbat.
  • Aliejus: 3.00 valg. š.
  • Pipirai: 1.00 žiupsnelis (1/2 arbat. š.
  • Cukrus: 1.00 žiupsnelis (1/2 arbat.

Makaronai su tunu

Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kelias minutes pakepinkite svogūnus. Suberkite česnaką, pomidorus, aitriuosius pipirus ir cukrų. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Tuną nuvarvinkite, susmulkinkite šakute, suberkite į padažą ir išmaišykite. Nukoštus makaronus sudėkite į padažą ir išmaišykite. Dėkite į lėkštes, užberkite smulkintų bazilikų lapelių.

  • Bazilikai: 4.00 vnt.

Greiti makaronai su sūriu

Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės, nukoškite ir nuvarvinkite. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, pakepinkite aliejuje. Ne visada norint gardaus patiekalo, būtina krūva ingredientų. Makaronai su sūriu - būtent toks patiekalas. Keli ingredientai, vos 10 minučių prie viryklės, ir jau galite mėgautis paprastu, bet nuostabiai gardžiu patiekalu.

Makaronų apkepas su mėsa ir sūriu

Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame smulkintą svogūną ir kepiname 2 minutes. Į keptuvę įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę. Į keptuvę dedame maltą jautieną ir iškepame. Beriame visus prieskonius, pilame vorčesterį, pomidorų pastą, smulkintus pomidorus su sultimis. Įpilame 1/2 stiklinės vandens. Kai viskas pradeda burbuliuoti, sumažiname ugnį, kad padažas vos burbuliuotų ir troškiname 30 minučių. Išverdame makaronus - labai svarbu nepervirti, nes makaronai dar prisigers skysčio nuo mėsos padažo. Virkite makaronus gerokai Al Dente - kad dar būtų likęs nedidelis traškumas. Išvirtus makaronus praskalaukite šaltu vandeniu, kad jie toliau nevirtų nuo savo kaitros.

Kai makaronai ir padažas paruošti - laikas sluoksniuoti apkepą. Makaronus sumaišome su 10 šaukštų mėsos padažo. Į kepimo skardą dedame pusę makaronų, ant jų šaukšto pagalba dedame rikotos (jos nereikia tolygiai ištepti, gali ir likti tokiais “kalneliais” ant makaronų) ir pusę mėsos padažo. Tuomet viską pakartojame: dedame likusius makaronus, rikotos “kalnelius” ir likusį mėsos padažą. Ant viršaus beriame tarkuotą mocarelą (arba fermentinį sūrį) bei parmezaną. Uždengiame kepimo skardą folija ir kepame 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių. Nuimame foliją ir kepame dar 10 minučių.

Tagliatelle su vištiena ir grietinėlės padažu

Į puodą įpilame druskos, įpilame tagliatelle ir verdame, kol jie bus paruošti. Smulkiai supjaustome vištienos filė ir apkepiname ją keptuvėje augaliniame aliejuje ant didelės ugnies. Sumaišykite keptuvėje esančius ingredientus, suberkite miltus ir supilkite grietinėlę. Į grietinės padažą supilkite porą stiklinių makaronų vandens. Nepamirškite makaronų paskaninti pipirais.

Makaronai su faršu

Makaronai su faršu - vienas populiariausių makaronų patiekalų. Dėl to, kad skanu, dėl to, kad greitai ir nesudėtingai paruošiama. Prieš patiekdami makaronus su faršu apibarstykite kietuoju sūriu.

  1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.
  2. Faršą kepkite įkaitintame aliejuje. Dėkite kubeliais pjaustytus svogūnus ir česnakus. Berkite druskos, pipirų ir aitriųjų paprikų dribsnių.
  3. Suminkštėjus svogūnams, pilkite konservuotus pomidorus ir vištienos sultinį.
  4. Patroškinkite apie 15 min.
  5. Sudėkite išvirtus makaronus ir smulkintas petražoles.

Svarbiausios Makaronų Ruošimo Taisyklės

  • Makaronus virkite dideliame puode - jiems reikalingas didelis vandens kiekis, o tam, kad nesuliptų, reikia erdvės. 100 g makaronų išvirti reikėtų 500 ml-1l vandens.
  • Verdantį vandenį pasūdykite bent šaukšteliu druskos - druska makaronams suteiks skonio.
  • Makaronus berkite tik į verdantį vandenį ir iškart pamaišykite, kad nesuliptų.
  • Al Dente - nepervirę makaronai yra pats svarbiausias dalykas. Ant pakuotės rašomas virimo laikas dažniausiai yra per ilgas. Pavyzdžiui, jei parašyta virti 10 minučių, po 8-ių aš jau būtinai paragauju ir, dažniausiai, makaronai jau būna išvirę, bet nepervirę. Tad, kai virimo laikas jau artėja prie pabaigos, drąsiai ragaukite ir spręskite, kada iš tikrųjų laikas baigti virti.
  • Vanduo, kuriame virė makaronai yra puikus ingredientas makaronų padažo tekstūrai pataisyti. Tai ne šiaip vanduo, nes jame nuo makaronų lieka medžiagų, kurios padažo tekstūrai labai tinkamos. Jei padažas per tirštas, papildomai įpilkite vandens nuo makaronų jam suskystinti, o jei padažas kiek per tirštas, makaronų vandenyje esantis nedidelis krakmolo kiekis padės jį sutirštinti.
  • Nupilkite vandenį. Jei makaronus valgysite karštus, iš karto maišykite su padažais ir patiekite. Bet jei makaronai keliaus į salotas ar kokį kitą patiekalą, tuomet perliekite šaltu vandeniu, kad makaronai atvėstų ir nuo savo karščio „nebevirtų“ toliau.

Makaronai su vištiena ir daržovėmis troškintuve

Pirmiausia vištienos krūtinėlę ir visas daržoves supjaustome smulkiais kubeliais. Puode / troškintuve įkaitiname sviestą, dedame vištienos kubelius ir iškepame. Prie vištienos beriame smulkintą svogūną, česnaką, morką, salierą, papriką. Maišydami pakepiname dar 2 minutes.

Suberiame visus prieskonius, išmaišome ir pakepiname dar minutę. Beriame miltus, išmaišome. Supilame pomidorus ir sultinį, maišydami kaitiname, kol skystis užverda ir sutirštėja. Sumažiname ugnį, uždengiame dangčiu ir verdame 15 minučių. Suberiame makaronus ir verdame dar 8 minutes. Supilame grietinėlę, suberiame tarkuotą parmezaną, išmaišome ir verdame dar kelias minutes. Patiekiant galima (bet nebūtina) papildomai pabarstyti tarkuoto parmezano, smulkintų petražolių, šviežio baziliko.

  • Saujelės šviežių petražolių | Arba 1 a.š.
  • Saujelės šviežio raudonėlio | Arba 1 a.š.
  • Saujelės šviežio baziliko | Arba 1 a.š.

Makaronai su krevetėmis grietinėlės padaže

Keptuvėje įkaitiname sviestą arba aliejų, dedame krevetes ir iškepame. Į keptuvę įtarkuojame česnaką, dedame smulkintus saulėje džiovintus pomidorus ir minutę pakepiname. Į keptuvę supilame grietinėlę, vandenį nuo makaronų, visus prieskonius. Maišydami kaitiname kelias minutes.

Į keptuvę suberiame virtus makaronus, išmaišome. Makaronus dedame į lėkštę, ant viršaus uždedame plėšytos mocarelos gabalėlių (ji išsilydys nuo makaronų karščio), pabarstome čili dribsniais ir smulkintomis petražolėmis.

Makaronai su burata ir vyšniniais pomidorais

Išverdame makaronus. Keptuvėje įkaitiname aliejų, įtarkuojame česnaką, kepiname minutę. Į keptuvę beriame perpus perpjautus vyšninius pomidorus, kepiname kelias minutes - tiek, kad pomidorai suminkštėtų, bet neištižtų. Į keptuvę pilame vyną ir leidžiame išgaruoti alkoholiui. Supilame pomidorų tyrę, tarkuotą parmezaną, beriame druskos ir pipirų. Kaitiname padažą maišydami kelias minutes. Į keptuvę suberiame virtus makaronus, išmaišome.

Makaronus dedame į lėkštę, ant viršaus dedame buratą. Burratą galite keisti plėšytos mocarelos gabalėliais, tačiau aš labai rekmenduočiau išbandyti būtent buratą. Tai mocarelos ir grietinėlės sūris, kurį prapjovus vidus yra labai minkštas, skystas. Butent tokia sūrio tekstūra tobulai papildys šį pakankamai paprastą, bet itin kokybišką makaronų patiekalą.

Patiekiame pabarsčius šviežiai grūstais juodaisiais pipirais, apšlaksčius aukščiausios kokybės alyvuogių aliejumi ir, žinoma, su šviežio baziliko lapeliais.

Wok makaronai su vištiena ir daržovėmis

Šie wok makaronai su vištiena ir daržovėmis yra pagaminti pagal mane - patiekale daugiausia yra daržovių, baltymų. Makaronų naudojau mažiau, negu įprasta tokiems patiekalams. Žinoma, jų galima naudoti ir daugiau. Makaronus rinkausi pilno grūdo kvietinius. Tinka ir kiaušininiai makaronai. Man patogiausia visas daržoves susipjaustyti, o tada pradėti gaminti patiekalą. Cukinija labai greitai kepa, todėl reikia stengtis, kad ji nespėtų ištyžti.

Keptuvėje įkaitinti aliejų ant aukštos temp. Suberti vištieną ir kepti iš abiejų pusių po keletą minučių ar kol vištiena taps auksinės spalvos. Vištienos kepant nevartyti. Apibarstyti pipirais. Vėl įkaitinti aliejų ant vid. aukštos temp. Suberti svogūną, morką. Kepti 2 min. Suberti papriką. Ją pakepti apie 1 min. Po to suberti cukiniją. Kepti, dažnai pamaišant, apie 2 min. Galima įpilti šiek tiek vandens. Supilti padažą, suberti vištieną. Jį kaitinti apie 1 min. Padažas turėtų šiek tiek sutirštėti. Suberti makaronus. Geriausia su žnyplėmis viską sumaišyti. Apibarstyti sezamais.