pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pikantiškos salotos su kumpiu: greitas ir skanus receptas

Šis patiekalas - labai lengvai ir greitai pagaminamas. Tai skanus ir išvaizdus užkandis šventėms, pobūviams ar žiūrint sporto varžybas. Šį užkandį pagaminti nėra sunku ir neužtruksite ilgai, o pagaminsite sotų ir skanų užkandį.

Ingredientai

  • Kumpis
  • Sūris
  • Agurkai
  • Svogūnai
  • Kiaušiniai
  • Majonezas
  • Prieskoniai pagal skonį

Gaminimo eiga

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną, apkepinkite jį.
  2. Iškepkite gruzdintas bulvytes (galima naudoti šaldytas).
  3. Agurkus supjaustykite šiaudeliais.
  4. Salotas nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite lėkštėje.
  5. Riekelėmis supjaustykite agurkus, sudėkite juos į kiaurasamtį, pabarstykite druska ir uždenkite. Po 1 val. nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir sumaišykite su griežinėliais supjaustytais ridikėliais.
  6. Kiaušinius supjaustykite skiltelėmis, agurkus - griežinėliais.
  7. Į dubenį suberiame tarkuotą fermentinį sūrį. Aš naudoju Džiugą.
  8. Sutarkuojame kietai virtus, nuluptus kiaušinius.
  9. Susmulkiname česnako skiltelę.
  10. Viską gerai išmaišome ir pagardiname majonezu Vilnius.
  11. Paruoštą masę dedame į šaukštelius.

Patarimai:

  • Sūrį sutrupinkite į dubenį, sumaišykite su jogurtu. Į masę įspauskite česnako skiltelę.
  • Šviežias šparagines pupeles sudėkite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 3-5 minutes.
  • Avokadus perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Delne laikydami avokado puselę, peilio smaigaliu susmulkinkite minkštimą skersai ir išilgai kuo smulkiau, gautus kubelius išimkite šaukšteliu. Žievelę palikite - ji bus lėkštelė salotoms.
  • Salierą nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Sūrį supjaustykite plonais griežinėliais, ananasus nusausinkite.
  • Burokėlius sudėkite į 160 laipsnių orkaitę ir kepkite 20-30 minučių arba kol suminkštės. Tada nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
  • Baklažaną supjaustykite plonomis riekėmis, patepkite aliejumi ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 8-10 minučių arba kol gražiai apskrus. Kuo smulkiau supjaustykite svogūną.
  • Sumaišykite visas padažo sudedamąsias dalis.
  • Sūrį supjaustykite kubeliais, sudėkite į stiklainį pramaišiui su citrinų griežinėliais, prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirų mišiniu (galite įdėti ir maltos aitriosios paprikos).
  • Baltagūžį kopūstą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite siauromis, trumpomis juostelėmis.