Šis patiekalas - labai lengvai ir greitai pagaminamas. Tai skanus ir išvaizdus užkandis šventėms, pobūviams ar žiūrint sporto varžybas. Šį užkandį pagaminti nėra sunku ir neužtruksite ilgai, o pagaminsite sotų ir skanų užkandį.
Ingredientai
- Kumpis
- Sūris
- Agurkai
- Svogūnai
- Kiaušiniai
- Majonezas
- Prieskoniai pagal skonį
Gaminimo eiga
- Smulkiai supjaustykite svogūną, apkepinkite jį.
- Iškepkite gruzdintas bulvytes (galima naudoti šaldytas).
- Agurkus supjaustykite šiaudeliais.
- Salotas nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite lėkštėje.
- Riekelėmis supjaustykite agurkus, sudėkite juos į kiaurasamtį, pabarstykite druska ir uždenkite. Po 1 val. nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir sumaišykite su griežinėliais supjaustytais ridikėliais.
- Kiaušinius supjaustykite skiltelėmis, agurkus - griežinėliais.
- Į dubenį suberiame tarkuotą fermentinį sūrį. Aš naudoju Džiugą.
- Sutarkuojame kietai virtus, nuluptus kiaušinius.
- Susmulkiname česnako skiltelę.
- Viską gerai išmaišome ir pagardiname majonezu Vilnius.
- Paruoštą masę dedame į šaukštelius.
Patarimai:
- Sūrį sutrupinkite į dubenį, sumaišykite su jogurtu. Į masę įspauskite česnako skiltelę.
- Šviežias šparagines pupeles sudėkite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 3-5 minutes.
- Avokadus perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Delne laikydami avokado puselę, peilio smaigaliu susmulkinkite minkštimą skersai ir išilgai kuo smulkiau, gautus kubelius išimkite šaukšteliu. Žievelę palikite - ji bus lėkštelė salotoms.
- Salierą nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Sūrį supjaustykite plonais griežinėliais, ananasus nusausinkite.
- Burokėlius sudėkite į 160 laipsnių orkaitę ir kepkite 20-30 minučių arba kol suminkštės. Tada nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
- Baklažaną supjaustykite plonomis riekėmis, patepkite aliejumi ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 8-10 minučių arba kol gražiai apskrus. Kuo smulkiau supjaustykite svogūną.
- Sumaišykite visas padažo sudedamąsias dalis.
- Sūrį supjaustykite kubeliais, sudėkite į stiklainį pramaišiui su citrinų griežinėliais, prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirų mišiniu (galite įdėti ir maltos aitriosios paprikos).
- Baltagūžį kopūstą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite siauromis, trumpomis juostelėmis.