Makaronai su vištiena - tai patiekalas, kuris gali būti gaminamas tiek pietums, tiek vakarienei. Švelnaus skonio, jis patiks visiems valgytojams. Jei mėgstate pikantiškus rytų virtuvės skonius, labai raginu išsisaugoti ir išbandyti šį receptą.
Ingredientai 2 asmenims
- 100 g „Santa Maria“ rytietiškų makaronų WOK
- 150 g vištienos šlaunelių mėsos
- ½ morkos
- 2 valg. š. „Santa Maria“ sojos padažo
- ½ mėlynojo svogūno
- 1 nedidelio poro
- 1 valg. š. sviesto
- Aliejaus
- 3 valg. š. baltų ir juodų sezamo sėklų
- ½ raudonos paprikos
- ½ but. „Santa Maria“ teriyaki WOK padažo su sezamų aliejumi
- Stiklinės vandens
- Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
-
Vištienos šlaunelių mėsą susipjaustome kubeliais, marinuojame su druska ir pipirais, pagardiname sojos padažu. Išvoliojame sezamo sėklose.
-
Morką supjaustome smulkiais šiaudeliais, svogūnus ir papriką - smulkiais kubeliais.
-
Įkaitiname keptuvę, dedame sviestą, suberiame morkas, o po keletos minučių - vištieną. Vištienai paskrudus, sudedame svogūnus ir paprikas.
-
Viską pagardiname WOK padažu, sudedame makaronus, supilame vandenį, sumažiname kaitrą ir viską troškiname, kol makaronai tampa minkšti.
-
Porą supjaustome plonais šiaudeliais, įkaitiname aliejų keptuvėje ir aukštoje temperatūroje apkepiname šiaudelius. Nusausiname.
-
Patiekiamus makaronus papuošiame keptais porais ir žalumynais.
Kitas makaronų su vištiena receptas
Ingredientai:
- Vištienos krūtinėlė
- Makaronai
- Brokoliai
- Pienas
- Parmezanas
- Kreminis sūris
- Česnakai
- Prieskoniai
Gaminimo eiga:
- Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies.
- Sudėkite vištienos krūtinėles, pagardinkite prieskoniais ir kepkite po 8 minutes iš kiekvienos pusės.
- Makaronus sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Virkite iki al dente būsenos, kaip nurodyta ant pakuotės. Likus 2 minutėms įdėkite į puodą brokolių žiedynus.
- Į kitą puodą sudėkite pieną, parmezaną, kreminį sūrį, smulkintus česnakus ir prieskonius. Retkarčiais pamaišydami virkite, kol padažas sutirštės.
- Įdėkite į padažą makaronus su brokoliais ir vištieną, gerai išmaišykite.
Azijietiški makaronai su vištiena
Kai Azijos skoniais dvelkiančius pietus gaminu namuose, greitą maistą pakeičiu lėtesniu, ir vis tiek apsisuku greitai - tokius makaronus su vištiena ir daržovėmis paruošiu per gerą pusvalandį. Virš kaitrios ugnies iškepu vištieną, smulkiai pjaustytas daržoves, išverdu makaronus - viską suverčiu į gilią keptuvę, dosniai pagardinu padažu ir pakaitinu dar porą minučių. Paprasta, greita ir fantastiškai skanu!
Ingredientai:
- Vištienos gabalėliai
- Curry prieskoniai
- Baltieji pipirai
- Krakmolas
- Svogūnai
- Paprikos
- Brokoliai
- Žemės riešutai
- Makaronai
- Padažas (Teriyaki BBQ su medumi)
Gaminimo eiga:
- Vištienos gabalėlius sudėkite į dubenį, apibarstykite curry prieskoniais ir žiupsneliu baltųjų pipirų, gerai sumaišykite, kad prieskoniai vienodai pasidengtų. Pabarstykite krakmolu ir dar kartą gerai sumaišykite, kad kiekvienas galabėlis vištienos būtų pasidengęs krakmolu.
- Padažui skirtus ingredientus sumaišykite tarpusavyje, kad cukrus visiškai ištirptų.
- Didelėje gilioje keptuvėje (idealu, jei turite wok'ą) įkaitinkite šaukštą aliejaus. Apkepinkite svogūnus apie 2 minutes, tada sudėkite pjaustytas paprikas bei brokolius. Kepinkite maišydami dar apie 1-2 minutes, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Išimkite daržoves iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
- Įpilkite dar vieną šauktą aliejaus ir suverskite vištienos gabalėlius. Apkepinkite iš abiejų pusių, maždaug 2 minutes, tada sudėkite atgal apkepintas daržoves, pusę kiekio žemės riešutų, sudėkite išvirtus makaronus ir supilkite padažą. Kepinkite maišydami ant didelės ugnies, kol padažas sutirštės, įsigers į visus ingredientus, neliks skysčio keptuvėje.
Greitas makaronų receptas su vištiena ir Teriyaki padažu
Šis patiekalas - makaronai su vištiena - gali būti gaminamas tiek pietums, tiek vakarienei. Švelnaus skonio, jis patiks visiems valgytojams. Patiekite makaronus su vištiena apibarstę pipirais.
Ingredientai:
- Vištiena
- Teriyaki BBQ padažas su medumi
- Makaronai
- Alyvuogių aliejus
- Druska
- Pipirai
Gaminimo eiga:
- Supjaustykite vištieną mažais gabalėliais, pagardinkite druska ir pipirais. Užpilkite Teriyaki BBQ padažu ir išmaišykite.
- Gilioje keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Sudėkite marinuotus vištienos gabalėlius. Kepkite apie 4-5 minutes, vis pamaišydami, kol vištiena bus iškepusi.
- Į tą pačią keptuvę supilkite likusį alyvuogių aliejų.
- Grąžinkite į keptuvę vištieną, sudėkite makaronus, supilkite Teriyaki BBQ padažą.
Makaronai su vištiena ir špinatais
Gaminimo eiga:
- Pirmiausiai išvirkite makaronus dideliame pasūdyto vandens kiekyje. Nepervirkite - jie turi būti truputį kietoki. Italai tai vadina „al dente“ - jaučiama kandant. Nupilkite vandenį, o makaronus apšlakstykite nedideliu kiekiu aliejaus ir permaišykite.
- Įkaitinkite alyvų aliejų. Iš anksto apibarstytą juodaisiais pipirais ir druska vištienos krūtinėlę apkepinkite iš abiejų pusių. Čia taip pat nevertėtų persistengti. Mėsa turi būti minkšta ir švelni. Padėkite apkeptą krūtinėlę ant lėkštės.
- Po to toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūnus. Kai tik svogūnai įgaus rusvą spalvą, įpilkite grietinėlę. Maišant kaitinkite, kol užvirs. Tada sudėkite išvirtus makaronus ir smulkintus špinatus.
- Kaitinkite keletą minučių, nuolat atsargiai pamaišudami mentele, kad nesutrintumėte makaronų. Kai pastebėsite, kad padažas limpa prie makaronų - patiekalas paruoštas.