Šiame straipsnyje rasite išsamų receptą, kaip pasigaminti kalakuto krūtinėlės vyniotinį su spanguolėmis ir riešutais. Tai puikus patiekalas šventėms ar ypatingoms progoms. Galiu pridurti, kad tokio parduotuvėje tikrai nenusipirksit, o tuo labiau, kad ir po parduotuves vaikščioti karantino metu nerekomenduojama. Taigi, gaminkime iš to, ką turite namuose.
Ingredientai
6 valgytojams reikės:
- 150 g špinatų
- 50 g džiovintų spanguolių
- 50 g graikinių riešutų
- 1 kg kalakuto krūtinėlės
- 2 šaukštai aliejaus
- 1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
- Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Padažui:
- 200 g grietinėlės
- 1 šaukštas miltų
- 1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
- 2 šaukštai brendžio
- Druskos pagal skonį
Gaminimo Eiga
-
Įdaro paruošimas: Špinatus užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite minutę, praskalaukite šaltu vandeniu, nusausinkite, supjaustykite smulkiai ir sudėkite į dubenį. Spanguoles smulkiai supjaustykite (galima šį veiksmą ir praleisti), graikinius riešutus sugrūskite trintuvėje ir sudėkite į tą patį dubenį. Pridėkite čiobrelių, pipirų, druskos, išmaišykite.
-
Mėsos paruošimas: Kalakutieną išpjaustykite, kad būtų galima „išlankstyti“ kuo plokščiau, pasūdykite, papirinkite ir dar lengvai išmuškite virtuviniu plaktuku.
-
Vyniotinio formavimas: Ant kalakutienos paskleiskite įdarą, aptepkite aliejumi ir mėsą tampriai suvyniokite į kepimo popierių arba aliuminio foliją. Iš galų vyniotinį dar paspauskite, kad „dešra“ gautųsi tolygaus storio. Viską apvyniokite siūlu.
-
Kepimas: Pašaukite į iki 160 °C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45 minutes.
-
Apskrudimas: Išvyniokite kepsnį ir dar pakepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus.
-
Leiskite "pailsėti": Išėmę iš orkaitės ir uždengę leiskite kepsniui apie 10 minučių „pailsėti“.
-
Padažo gaminimas: Tuo tarpu prikaistuvyje užkaitinkite grietinėlę, šliūkštelėkite brendžio, įdėkite čiobrelius, tolygiai įbarstykite miltus ir maišydami sulaukite tirštoko padažo konsistencijos.
-
Virtas vištienos vyniotinis: Reikės: 1 didesnės vištienos krūtinėlės (gali būti ir šlaunelių mėsa), morkų, svogūnų, džiovintų slyvų, sviesto ir šlakelio aliejaus prieskonių: maltų pipirų, druskos, prieskoninių žolelių, lauro lapų, pipirų Kaip gaminti Vištienos krūtinėlę supjausčiau išilgai.Kiekvieną gabaliuką apibarsčiau prieskoniais ir padaužiau plaktuku (paploninau).Keptuvėje svieste ir šlakelyje aliejaus pakepinau burokine trintuve tarkuotas morkas ir smulkintus svogūnus.Džiovintas slyvas nuplikiau verdančiu vandeniu.Ant darbastalio paklojau kepimo rankovę, ant viršaus bėriau prieskonių (pipirų, druskos, prieskoninių žolelių) ir sudėjau vištienos gabaliukus vieną šalia kito.Iš vienos pusės ant vištienos sudėjau kepintas morkas ir džiovintas slyvas.
Patiekimas
Vyniotinį patiekite supjaustytą riekelėmis ir užpildami padažu su mėgstamu garnyru. Vyniotinį galima valgyti ir šaltą, tada šis padažas nebūtinas.