pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Varškės Lietiniai Blyneliai: Receptas su Šilčiausiomis Prisiminimais

Kartais atrodo, kad virtuvėje sutelpa visas pasaulis. Lietiniai su varške - vienas tų receptų, kurio skonis lyg iš šilčiausių prisiminimų. „Šiandien iškepsiu lietinių su varške“, - sakydavo mama, o žodžius lydėdavo šypsena. Kai namai kvepia šviežiai keptais blynais, o viduje slepiasi minkštutė varškė - sunku rasti ką geresnio savaitgalio rytui ar jaukiai vakarienei. Šiandien, po ilgų derybų, ko gi norėtųsi pietums, kepu šiuos blynelius savo sūnui.

Ingredientai

Lietinių tešlai reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 400 ml pieno
  • 100 ml vandens
  • ~170 g miltų
  • 1-2 valgomųjų šaukštų cukraus
  • Žiupsnelio druskos
  • 2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus

Lietinių įdarui reikės:

  • 300 g sausesnės varškės
  • 2 valgomųjų šaukštų su kaupu grietinės
  • 1-2 valgomųjų šaukštų cukraus (pagal skonį)
  • Žiupsnelio druskos

Gaminimo Eiga

Prieš gaminbant lietinius blynus pieną palaikome kambario temperatūroje. Vanduo taip pat turi būti kambario temperatūros.

Lietinių Tešla

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir vandenį, įberkite druskos, cukraus, aliejaus, po truputį berkite miltus ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Tešla turi būti skysta, bet vientisa.
  2. Kiaušinius mušame į dubenį ir gerai išplakame, beriame cukrų, druską, miltus ir gerai išmaišome. Tada pilame pieną ir vandenį, išmaišome. Kadangi naudojame skirtingus miltus, jų kiekis gali truputį skirtis nuo pateikto recepte. Paruoštą lietinių tešlą paliekame pastovėti bent 15 minučių.

Varškės Įdaras

  1. Sumaišykite varškę su kiaušiniu, cukrumi, druska ir krakmolu. Suberkite supjaustytas braškes.
  2. Varškę pasmulkiname šakute, beriame žiupsnelį druskos, cukrų, dedame du šaukštus su kaupu grietinės ir viską išmaišome.

Kepimas

  1. Įkaitinkite keptuvę (geriausia nelimpančia danga), patepkite ją aliejaus lašeliu.
  2. Prieš kepant lietinius blynus į tešlą pilame du šaukštus augalinio aliejaus. Keptuvę ištepame aliejumi. Samteliu pilame tešlą ant keptuvės, paskirstome po visą dugną, o perteklių išpilame atgal į dubenį. Lietinius blynus kepame iš abie pusių.
  3. Ant kiekvieno blynelio dėkite po šaukštą įdaro, susukite į vokelį ar ritinėlį. Sudėkite į kepimo indą ir galite pašauti į orkaitę 10-15 min.
  4. Ant kiekvieno lietinio blyno dedame varškės įdaro, susukame jį vamzdeliu arba užlenkiame kraštus ir tada susukame.
  5. Prieš tiekiant lietiniai blynai apkepinami keptuvėje ant sviesto ar augalinio aliejaus.

Patarimai

  • Tešlos poilsis - būtinas: Kai tešla pailsi bent 20 minučių, glitimas išsisklaido tolygiai, o blynai kepa elastingi ir neskyla.
  • Kepimo keptuvė - kuo plonesnė, tuo geriau: Plona blynelinė keptuvė su žemu kraštu leidžia tolygiai paskleisti tešlą ir lengvai apversti lietinius.
  • Įdaras - ne per skystas: Į varškės masę pridėtas krakmolas padeda išlaikyti įdaro formą ir sulaiko skystimą. Jei braškės labai sultingos, verta jas šiek tiek paspausti ir nusausinti popieriniu rankšluosčiu.

Patiekimo Idėjos

Lietinius blynus valgykite su uogiene, jogurtu ar šviežiomis uogomis. Lietiniai su varške puikiai tinka tiek šilti, tiek atvėsę. Pabarstykite juos cukraus pudra, užpilkite trintų braškių padažu arba šaukštu grietinės. Norite įdomiau? Nors šis receptas orientuotas į saldų variantą su braškėmis, lietiniai su varške gali būti ir sūrūs. Užtenka į įdarą neberti cukraus, o įmaišyti šviežių krapų ar svogūnų laiškų. Tokius blynelius galima patiekti su natūraliu jogurtu, grietine ar net švelniu česnakiniu padažu.

Šis receptas tarsi priminimas, kaip paprasti produktai - pienas, kiaušiniai, varškė - gali sukurti nuostabų, širdžiai mielą patiekalą.