pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Paukštienos Kepta Višta: Receptai ir Patarimai

Turbūt jau spėjote pastebėti mano meilę keptam viščiukui. Kokiais tik būdais dar jo nekepiau - ir paprastai orkaitėje, ir visaip įdarytą, ir plokščią orkaitėje ir keptuvėje. Bet štai lauko kepsninėje kepti dar nebuvo tekę.

Viščiukas ant alaus skardinės kepsninėje

Jau seniai norėjau išbandyti gana populiarų viščiuko kepimo būdą, kai viščiukas “pasodinamas” ant alaus skardinės. Tokiu būdu jis visas kepa tolygiai, o skardinėje esančio alaus ar kito skysčio dėka viščiukas iškepa labai skanus, sultingas ir aromatingas.

Taigi šį kartą Big Green Egg kepsninėje kepiau pasodintą viščiuką, naudojau specialų keraminį paukštienos laikiklį, tad skardinės man neprireikė. Kviečiu išbandyti ir jus, taip viščiuką galite kepti kamado tipo kepsninėje arba orkaitėje, pasodinus ant specialaus laikiklio arba tiesiog skardinės.

Ingredientai:

  • Karščiui atspari EGGmitt pirštinė
  • 2 v.š.
  • 1 v.š.
  • 1/2 a.š.
  • 1 v.š.
  • 1 v.š.
  • 2 v.š.
  • 1 a.š.

Gaminimo eiga:

  1. Indelyje sumaišome visus prieskonius.
  2. Viščiuką nuplauname, nusausiname, aptepame aliejumi ir ištriname prieskoniais.
  3. Prieskoniais ištriname išore, vidų ir, kur įmanoma, po odele.
  4. Į laikiklį ar skardinę pilame alaus (dar galima naudoti vyną, obuolių sultis), dedame citrinos, česnako.
  5. Ant laikiklio ar skardinės pasodiname viščiuką.
  6. Paruošiame kepsninę netiesioginiam kepimui: beriame anglis, į kepsninę dedame ConvEGGtor laikiklį, kuris sukuria kepimo orkaitėje efektą.
  7. Ant jo dedame riebalų surinkimo skardą su trupučiu vandens, į kurią lašės iš viščiuko išsiskiriantys riebalai.
  8. Įstatome kepimo groteles.
  9. Įkaitiname kepsninę iki 180 laipsnių.
  10. Kai įkaista, ant grotelių dedame laikiklį (arba skardinę) su viščiuku.
  11. Uždarome kepsninę ir kepame apie valandą.
  12. Mėsos termometru pamatuojame, ar viščiukas iškepė, vidinė temperatūra turi būti 74 laipsniai.

Nidos Degutienės receptas: Saldžiarūgštė vištiena

Nida Degutienė: Išraiškingo skonio lipniai saldžiarūgštei vištienai pasigaminti neprireiks jokių ypatingų ingredientų, viską rasite parduotuvėse. Tai toks nesudėtingas, greitai paruošiamas ir ypatingai gardus patiekalas, kad jo paragavę rizikuojate neapsiriboti vos viena porcija!

Vištiena tabaka

Nida Degutienė (Nidos receptai): Žodis tabaka pavadinime visiškai niekuo nesusijęs nei su tabaku, nei su dūmais. Šiaip būtų teisingiau, jei jis būtų užrašytas tapaka, nes būtent taip vadinasi speciali keptuvė, kurią rastumėte gruziniškoje virtuvėje, ir kuri turi tokį priveržiamą sunkų įrenginį, leidžiantį daiktą, esantį keptuvėje, prispausti tarsi presu žemyn, tiesiog priklijuojant jį visu paviršiumi taip, kad visas jo plotas keptų tolygiai.

Indiška vištiena su klevų sirupu

Vištos krūtinėles paruošti, rodos, paprasta, tačiau visada išlieka nuogąstavimas, jog jos bus sausos. Kai gaminame indiškus patiekalus, atrodo, jog pakvimpa ne tik visi namai, bet ir visa laiptinė, o gal ir visas rajonas! Tai nestebina, nes prieskonių puokštė dažnai būna itin turtinga! Panašiai yra ir šiame recepte - prieskonių reikės nemažai, tačiau visi jie lengvai gaunami Lietuvoje.

Šiame patiekale susipina skirtingi skoniai: nuo švelnaus aštrumo pereiname prie gaivaus saldumo. Klevų sirupas - natūralus saldiklis, viščiukui suteikiantis karamelės ir vanilės prieskonį.

Traški vištiena su sėklomis pagal Yotam Ottolenghi

Atrodytų, klasikos net nereikia tobulinti, tačiau seniems geriems patiekalams kartais galima suteikti papildomų akcentų. Tokiu akcentu šiame žinomo šefo Yotamo Ottolenghi interpretuotame vištienos patiekale tapo traškus įvairiausių sėklų apvalkas.

Australiška vištiena pagal Vytarą Radzevičių

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šį receptą atsivežiau iš Australijos. Vištiena - lengvai ir greitai paruošiama, skani, neriebi, joje gausu baltymų. Kad ji būtų švelnaus skonio bei minkšta, tereikia pasirinkti tinkamus priedus arba paruošti neįprastą, bet prie šios mėsos derantį padažą. Šįkart jums siūlome vištienos patiekalą, kuris labai įdomus savo... forma. Tačiau su ta neįprasta forma susijęs skoniu...

„Grand Feu“ paukštienos receptai

„Grand Feu“ receptų kataloge rasite patikrintus ir įvairius paukštienos receptus, skirtus tiek kasdienai, tiek ypatingai progai.Nuo aromatingų vištienos sparnelių iki rytietiškių patiekalų, kepsnelių ir patikrintų būdų, kaip sultingai iškepti visą paukštį - atrinkome skirtingo stiliaus patiekalus iš paukštienos kiekvieno skoniui.Gaminti paukštieną tampa dar paprasčiau su patikimais „Grand Feu“ indais - metas pasiraitoti rankoves, gaminti, eksperimentuoti ir mėgautis gurmaniškais paukštienos patiekalais.

Kaip ruošti skirtingas vištienos dalis?

Ekspertai pataria: kaip ruošti ir gaminti skirtingas vištienos dalis?Vištienos receptai stebina savo įvairove ir tinka visomis progomis. Deja, kaip tinkamai paruošti skirtingas šios mėsos dalis žino ne visi. Dalinamės keliais naudingais patarimais:

Vištienos krūtinėlė

  • Vištienos krūtinėlės mėsą išmuškite mėsos plaktuku arba kočėlu iki vienodo storio. Taip užtikrinsite tolygų krūtinėlės kepimą: plonesnės dalys neišsausės, mėsa išliks sultinga.
  • Vištienos krūtinėlę prieš kepimą 15-30 min. pamirkykite paprastame sūryme (į vandenį įberkite druskos ir šiek tiek cukraus). Tai padės mėsai neprarasti drėgmės ir pagerins patiekalo skonį.
  • Kadangi vištienos krūtinėlės mėsa linkusi išsausėti, prieš dedant į keptuvę, įtrinkite mėgstamais prieskoniais iš abiejų pusių ir apkepkite mėsą po 4 - 5 minutes (iš kiekvienos pusės) ant vidutinės ugnies. Tuomet uždenkite keptuvę ir ant mažos ugnies kepkite dar 10 minučių.

Vištienos šlaunelės

  • Vištienos šlaunelių skonį paryškina geras marinatas. Galite rinktis jogurto ir prieskonių mišinį arba paprastą alyvuogių aliejų, šviežią česnaką ir prieskonines žoleles. Marinuokite šlauneles bent 30 minučių, o geriausia - per naktį, kad skonis būtų dar geresnis.
  • Vištienos šlaunelės idealiai tinka lėtam virimui, todėl naudokite šią mėsą gamindami troškinį. Virkite mėsą ant silpnos ugnies, kad ši taptų minkšta ir sultinga.
  • Vištienos šlaunelės puikiai tinka kepimui ant grotelių. Prieš tai jas pamarinuokite, kad būtų dar aromatingesnės. Kepkite ant vidutinės kaitros, retkarčiais apverčiant, kad šlaunelės iš išorės pasidengtų karamelizuota plutele, o viduje būtų švelnios ir sultingos.

Vištienos sparneliai

  • Likus pusvalandžiui iki kepimo, vištienos sparnelius įtrinkite prieskoniais. Tam puikiai tinka druskos, pipirų, paprikos, česnako miltelių ir Kajeno pipirų mišinys. Per pusvalandį prieskoniai įsigers į sparnelius ir patiekalas įgaus intensyvesnį aromatą bei skonį.
  • Nors sparneliai dažnai kepami įkaitintame aliejuje, verta rinktis sveikesnį gaminimo būdą: įdėkite juos į ketaus keptuvę ir pašaukite į 220°C temperatūros orkaitę, maždaug 40-45 min. Įpusėjus kepimui apverskite, kad sparneliai būtų tolygiai apskrudę ir traškūs.
  • Po kepimo vištieną galite apipilti mėgstamu padažu.

Vištienos nauda organizmui

Vištiena yra naudinga žmogui. Vištienos nauda organizmui: padeda tausoti širdį ir mesti svorį su skaniais patiekalais. Kai kalba pasisuka apie liesą mėsą, kuri teikia daug naudos sveikatai, vištiena neabejotinai gali užsidėti laimėtojos karūną. Ši universali ir plačiai vartojama paukštiena tinka įvairiems gardiems receptams ir yra puikus pasirinkimas norint palaikyti sveiką gyvenimo būdą.

Vištiena yra gausus pagrindinių maistinių medžiagų šaltinis ir padeda kontroliuoti svorį. Ji leidžiama daugelio dietų racione, įskaitant paleo dietą, keto dietą ar Dukano dietą. Tad pasigilinkime į priežastis, kodėl vištienos mėsa naudinga organizmui ir kodėl ji turėtų būti įtraukta į įprastą mitybą.

Aukštos kokybės baltymų šaltinis

Vištiena garsėja kaip išskirtinis aukštos kokybės baltymų šaltinis. Baltymai atlieka lemiamą vaidmenį kuriant ir taisant audinius, skatinant sveiką raumenų augimą ir palaikant imuninę sistemą. Vos 100 gramų vištienos krūtinėlės be odos ir be kaulų suteikia maždaug 31 gramą baltymų, todėl tai puikus pasirinkimas sportininkams, kūno rengybos entuziastams ir asmenims, norintiems padidinti suvalgomų baltymų kiekį.

Vitaminai ir mineralai

Vištiena taip pat praturtinta pagrindiniais vitaminais ir mineralais, kurie yra gyvybiškai svarbūs bendrai organizmo sveikatai. Joje ypač daug B grupės vitaminų, tokių kaip niacinas, kuris padeda maistą paversti energija, ir vitaminas B6, kuris palaiko smegenų veiklą ir padeda formuotis raudoniesiems kraujo kūneliams. Be to, vištienoje yra svarbių mineralų, tokių kaip selenas, fosforas ir cinkas, kurie prisideda prie įvairių kūno funkcijų, tokių kaip imuninės sistemos sveikata, kaulų stiprumas ir ląstelių augimas.

Svorio valdymas

Vištienos įtraukimas į savo meniu gali padėti užtikrinti subalansuotą mitybą ir būti naudingas norint valdyti svorį[1]. Visų pirma vištienos krūtinėlė yra liesų baltymų pasirinkimas, kuriame yra mažai kalorijų ir sočiųjų riebalų. Didelis baltymų kiekis skatina sotumo jausmą, mažina alkio troškimą ir padeda numesti svorio ar išlaikyti jau padarytas pastangas. Pasirinkus vištienos gabalėlius be odos ir sveikesnius gaminimo būdus, tokius kaip kepimas ant grotelių arba orkaitėje, gali dar labiau pagerinti svorio valdymo pranašumus.

Širdies sveikata

Vištienos įtraukimas į savo racioną gali prisidėti ir prie geresnės širdies sveikatos. Vištienoje, ypač gabaluose be odos, yra mažai sočiųjų riebalų ir cholesterolio. Liesų baltymų šaltinių vartojimas vietoj riebios mėsos gali padėti sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Be to, vištienoje esančios aminorūgštys, tokios kaip homocisteinas, padeda palaikyti širdies ir kraujagyslių sveikatą, užkertant kelią apnašų susidarymui arterijose[2].

Universalumas

Vienas iš svarbiausių vištienos pranašumų yra jos universalumas. Ją galima ruošti įvairiai - nuo kepimo grilyje ar orkaitėje iki troškinimo ar dėjimo į įvairias salotas ar sriubas. Dėl tokio universalumo galima rinktis iš daugybės patiekalų, todėl vištiena vargu ar kada atsibos. Be to, įvairių žolelių, prieskonių ir marinatų naudojimas gali dar labiau pagerinti vištienos patiekalų skonį ir maistinę vertę.

Kaip iškepti sultingą vištieną ant grotelių?

Grilyje kepta vištiena: gudrybės, kurios padės ją išlaikyti sultingą ir skanią. Grilyje kepta vištiena išlaikys sultingumą, jei jos neperkepsite. Daugeliui itin patinka ant grotelių kepta vištiena, tačiau tam, kad ji būtų išties skani ir sultinga, reikia nepamiršti kelių gudrybių. Neretai ji tiesiog perkepa, nes yra per ilgai paliekama kepti arba temperatūra būna pernelyg aukšta. Taigi, jei norite sultingos grilyje keptos paukštienos, nepamirškite šių taisyklių:

  • Geriausia rinktis vištienos krūtinėlę be kaulų ir be odos. Kepant ant grotelių tokią vištos dalį, ją daug lengviau išlaikyti sultingą, nes gabaliukai yra liesi ir iškepa tolygiau nei šlaunelės ar kitos dalys.
  • Marinatas suteikia ne tik skonį, bet ir drėgmę. Naudokite tokį marinatą, kuriame yra rūgščių ingredientų (pvz., citrinos sultys, actas ar jogurtas), nes jie minkština mėsą. Marinavimas turėtų trukti bent 30 minučių, tačiau geriausia vištieną palikti šaldytuve per naktį, nes taip marinatas labiau įsigeria į mėsą ir gaunamas geresnis skonis.
  • Svarbiausia neperkepti vištienos, nes ji taps sausa ir ne tokia skani. Jei nežinote kaip neperkepti mėsos, tiesiog naudokite mėsos termometrą. Vištienos krūtinėlėes iš šlaunelių vidinė temperatūra turėtų pasiekti 74 C. Kepamą paukštieną reikia išimti iš grotelių, kai ji pasiekia norimą temperatūrą, nes kitu atveju ji pradės džiūti.
  • Nepamirškite iš anksto įkaitinti grilį. Prieš dedant vištienė į grilį, visada įsitikinkite, jog grotelės yra pakankamai įkaitusios. Tai padeda vištienai, jog ši iškeptų greitai, bet drauge išlaikytų natūralias savo sultis.
  • Kvapnus padažas ar lydytas sviestas kepimo metu padeda pagerinti skonį ir suteikti drėgmės. Tad paskutinėmis kepimo minutėmis nepamirškite užtepti padažo ar sviesto.
  • Po kepimo vištienai reikia poilsio. Palikite iškeptą vištieną ramybėje ir pjaustykite ją tik po kelių minučių. Per tą laiką natūralios sultys gali persiskirstyti, todėl vištiena tampa sultingesnė ir kvapnesnė.

Taip pat atminkite, jog tik per praktiką ir eksperimentus pavyks rasti idealiausias vištienos kepimo gudrybės, kurios pasiteisins būtent jums. Eksperimentuokite su skirtingu kepimo laiku, marinatais ir kitomis gudrybėmis, kad atrastumėte tinkamiausią būdą, padedantį iškepti sultingą vištieną.

3 gardūs ant grotelių keptos vištienos receptai

Jei vien aukščiau išvardintų gudrybių nepakanka, jog pavyktų pagaminti skanią vištieną, siūlome išmėginti tris paprastus keptos vištienos receptus. Taip iškepta vištiena neabejotinai itin greitai dings nuo pietų stalo.

Ant grotelių kepta vištiena su citrinų sultimis ir žolelėmis

Ingredientai:

  • 4 vištienos krūtinėlės be kaulų, be odos (apie 500 g)
  • 2 citrinų sultys
  • 3 šaukštai (45 ml) alyvuogių aliejaus
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovintų rozmarinų
  • druska ir pipirai (pagal skonį)

Gaminimo eiga:

  1. Dubenyje sumaišykite citrinos sultis, alyvuogių aliejų, sutraiškytą česnaką, džiovintus čiobrelius, džiovintus rozmarinus, druską ir pipirus.
  2. Vištienos krūtinėles sudėkite į sandarų plastikinį maišelį ir užpilkite marinatu. Užriškite/uždarykite maišelį ir laikykite šaldytuve mažiausiai 30 minučių, o geriau 4 valandas, kad prisigertų daugiau skonio.
  3. Įkaitinkite grilį iki vidutinės-aukštos ugnies. Išimkite vištieną iš marinato, leiskite nuvarvėti marinato pertekliui. Vištieną kepkite ant grotelių maždaug 6-8 minutes iš kiekvienos pusės arba tol, kol iškeps ir išsiskirs sultys.
  4. Išimkite vištieną iš grotelių ir prieš patiekdami palikite kelias minutes pailsėti. Supjaustykite ir patiekite su mėgstamu garnyru.

Kepti vištienos iešmeliai su garstyčiomis ir medumi

Ingredientai:

  • 4 vištienos krūtinėlės be kaulų, be odos (apie 500 g), supjaustytos 2,5 cm kubeliais
  • 60 g Dižono garstyčių
  • 30 g medaus
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • 15 ml obuolių sidro acto
  • 5 g česnako miltelių
  • druska ir pipirai (pagal skonį)
  • mediniai iešmai, pamirkyti vandenyje ~30 minučių

Gaminimo eiga:

  1. Dubenyje sumaišykite Dižono garstyčias, medų, alyvuogių aliejų, obuolių sidro actą, česnako miltelius, druską ir pipirus.
  2. Vištienos gabalėlius suverkite ant išmirkytų medinių iešmelių. Tuomet vištienos iešmelius sudėkite į negilų indą ir užpilkite marinatu, kad jie būtų gerai apsemti. Leiskite jiems marinuotis šaldytuve bent 1 valandą.
  3. Įkaitinkite grilį iki vidutinės ugnies. Kepkite vištienos iešmelius apie 10-12 minučių, retkarčiais apversdami, kol vištiena iškeps ir gražiai apskrus.
  4. Tuomet išimkite iešmelius iš grotelių ir palikite kelias minutes pailsėti. Patiekite iešmelius su medaus ir garstyčių padažu ir gaiviomis salotomis.

Aštri azijietiška ant grotelių kepta vištiena

Ingredientai:

  • 4 vištienos šlaunelės be kaulų (apie 400 g)
  • 60 ml sojos padažo
  • 30 g hoisin padažo
  • 30 g medaus
  • 15 g sriracha padažo (pagal skonį)
  • 2 česnako skiltelės, susmulkintos
  • 5 g tarkuoto imbiero
  • 15 ml sezamo aliejaus
  • supjaustyti žalieji svogūnai ir sezamo sėklos (papuošimui)

Gaminimo eiga:

  1. Dubenyje suplakite sojos padažą, hoisin padažą, medų, sriracha padažą, sutraiškytą česnaką, tarkuotą imbierą ir sezamo aliejų.
  2. Vištienos šlauneles sudėkite į sandarų plastikinį maišelį ir užpilkite gautu marinatu. Tuomet užriškite/uždarykite maišelį ir laikykite šaldytuve bent 1 valandą (arba per naktį, kad išgautumėte maksimalų skonį).
  3. Įkaitinkite grilį iki vidutinės-aukštos ugnies. Išimkite vištieną iš marinato ir leiskite nuvarvėti pertekliui.
  4. Vištienos šlauneles kepkite ant grotelių apie 10-12 minučių, retkarčiais apversdami, kol vištiena iškeps ir gražiai apskrus. Tuomet išimkite iš grotelių ir palikite kelias minutes pailsėti.

Mirkymas sūryme: technika, padedanti iškepti sultingą vištieną

Noriu pasidalinti viena maisto gaminimo technika, kuri yra plačiai naudojama kitose šalyse, tačiau ją retai kas naudoja Lietuvoje. Galbūt to priežastis, kad rečiau kepame paukštį „visu gražumu“, o galbūt apie šį būdą mažai žinome. Ši technika vadinasi „mirkymas sūryme“. Jei šnekėti paprastai, tai višta, antis, kitas paukštis arba jų dalys prieš kepant kurį laiką mirkomos vandens sūryme.

Kam to reikia?

Dažnai bijodami, kad visa višta neiškeps arba, liaudiškai tariant, mėsa liks „žalia“, persistengiame ir galiausiai ją perkepame. Rezultatas nedžiugina, nes vištiena būna sausa, o po vakarienės tenka ieškoti dantų krapštuko ir „kedenti plunksnas“ iš tarpdančių.Vištiena yra liesa mėsa, todėl ji ir yra linkusi būti sausa. Mirkymas sūryme vištieną prisotina drėgme ir tuo pačiu marinuoja mėsą, kuri net ir šiek tiek perkepusi lieka sultinga ir minkšta.

Kalbant apie mirkymo procesą - sūrymas suskaido baltymus mėsoje. Baltymams suirus mėsa kepimo metu nesusitraukia ir dėl to praranda mažiau vandens, o paukštiena būna sultingesnė. Be to, druska atlieka dvigubą darbą, nes mirkdama sūryme mėsa taip pat įgauna ir daugiau skonio.

Kaip pasigaminti sūrymą

Pasigaminti sūrymą reikės dviejų pagrindinių komponentų - vandens ir druskos.Toliau jau galite improvizuoti patys: citrina, apelsinas, čiobreliai, kmynai, pipirai, aitriosios paprikos, medus, česnakai, prieskoninės žolelės ir dar daug kitų, kurie suteiks skonį jūsų paukštienai.

Sūrymas gaminamas labai paprastai. Druska ir kiti pasirinkti komponentai sudedami į vandenį ir kaitinami, kol druska ištirpsta.

Kaip mirkoma sūryme

Esu mirkęs tiek visą paukštį, tiek atskiras jo dalis.

Tobulai iškepto viščiuko receptas pagal „Pavarsdienorastis“

Ingredientai:

Sūrymui:

  • 2 litrų vandens
  • 100 g druskos
  • pusės citrinos
  • 6 lauro lapelių
  • 7 žirnelių kadagio uogų
  • džiovintų čiobrelių

Taip pat reikės:

  • viščiuko (2 kg)
  • 80 g sviesto (kambario temperatūros)
  • pusės citrinos
  • 3 česnako skiltelių
  • itališkų prieskonių
  • pipirų
  • druskos
  • 400 g bulvių
  • 150 g morkų
  • 4 vnt. šalotinių svogūnų
  • baltojo vyno acto
  • alyvuogių aliejaus

Kaip gaminti:

  1. Pradžioje pasigaminu sūrymą. Į puodą pilu vandenį, druską ir kitus pasirinktus komponentus. Puodą statau ant ugnies ir maišydamas palengva pakaitinu, kol druska visiškai ištirpsta. Palaukiu, kol sūrymas atvėsta ir užpilu juo viščiuką. Indą, kuriame mirksta viščiukas, uždengiu ir palieku 24 valandoms šaldytuve.
  2. Ištraukiu viščiuką iš sūrymo, labai gerai nudžiovinu popieriniu rankšluosčiu. Viščiuką palieku „pailsėti“ kambario temperatūroje bent pusei valandos, o tuo metu pasiruošiu kitus komponentus. Susitarkuoju česnaką, citrinos žievelę ir sumaišau su itališkais prieskoniais, pipirais, „Maldon“ druska ir sviestu. Viščiuką „išmasažuoju“ su pagardinto sviesto mase, tiek išorę, tiek vidų, surišu kojas ir dedu į kepimo indą.
  3. Nusilupu bulves, morkas ir šalotinius svogūnus. Šalotinius svogūnus pašlakstau balto vyno actu, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Bulves ir morkytes - alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Viską išdėlioju aplink viščiuką. Dedu kepti į įkaitintą 180 laipsnių pečių. Kepu vieną valandą.

Ką verta žinoti

  • Į sūrymą galite dėti jums patinkančius ingredientus.
  • Kepimo laikas skirtas 2 kg vištai kepti. Aš vadovaujuosi proporcija, kad papildomi 500 g prideda 15 minučių kepimo. Tai reiškia, 2,5 kg vištai reikės 1 valandos 15 minučių; 3 kg - 1 valandos 30 minučių.