pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Paruošti Tobulus Jautienos ir Kiaulienos Kotletus?

Jautienos kiaulienos kotletai

Tandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosAtsiųsk savo receptąPatiekalo tipasValentino dienaiValgome sveikiau!ApkepaiBlynai, vafliaiDesertaiGėrimaiGėrimai su alkoholiuKaršti patiekalaiKonservuoti patiekalaiKošės, tyrėsKremai ir padažaiPicosPyragai, kepiniaiSalotos, mišrainėsGarnyraiSriubosSumuštiniaiTroškiniaiUžkandžiaiPagr. ingredientasAvienaBulvėsDaržovėsGrybaiJautienaKiaulienaKiaušiniai ir pieno produktaiMiltai ir kruoposSojaVeršienaVaisiai ir uogosŽvėrienaPaukštienaMakaronaiŠokoladasŽuvis ir jūros gėrybėsRiešutaiProgaUžgavėnių idėjosMamos dienos skanėstaiTėvelių dienaiVelykiniai patiekalaiValentino dienaiKalėdų patiekalaiKūčių patiekalaiGimtadienio patiekalaiJoninių skanėstaiHelovinasNaujiesiems MetamsVestuviniai patiekalaiPyragų dienaPasaulio virtuvėAirijos virtuvėAmerikos virtuvėAnglijos virtuvėArgentinos virtuvėArmėnijos virtuvėAustrijos virtuvėBaltarusijos virtuvėBrazilijos virtuvėBulgariška virtuvėDanijos virtuvėGraikijos virtuvėGruzijos virtuvėIndijos virtuvėIspanijos virtuvėItalijos virtuvėJaponijos virtuvėKinijos virtuvėKorėjiečių virtuvėLenkijos virtuvėLietuvos virtuvėMaroko virtuvėMeksikos virtuvėNorvegiška virtuvėOlandijos virtuvėPrancūzijos virtuvėRusijos virtuvėŠvedijos virtuvėŠveicarijos virtuvėSlovakijos virtuvėSuomių virtuvėTailando virtuvėTibeto virtuvėTotorių virtuvėTurkijos virtuvėUkrainos virtuvėVengrijos virtuvėVokietijos virtuvėLatvijos virtuvėČekų virtuvėPagal paiešką: “kiaulienos kotletai” rasta receptų 1000Sultingi kiaulienos kotletai su bulvėmisTroškinti kiaulienos kotletai pagal mamos receptą

Kiaulienos kotletai su grybų padažu

Kiaulienos kotletai su grybų padažu – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris sujungia sultingus mėsos kotletus su aromatingu grybų padažu. Šis derinys ne tik pamalonins jūsų skonio receptorius, bet ir suteiks jaukumo bei šilumos jausmą. Patiekalas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kiaulienos faršas: Galite naudoti jautienos faršą arba vištienos faršą, jei norite lengvesnio patiekalo varianto.
  • Batono riekės: Vietoje batono galite naudoti džiūvėsėlius arba avižinius dribsnius, kurie suteiks kotletams purumo.
  • Džiovinti grybai: Jei neturite džiovintų grybų, puikiai tiks švieži pievagrybiai ar kiti mėgstami grybai.
Patiekalo gaminimo patarimai

  • Batono paruošimas: Piene išmirkytą batoną gerai nuspauskite, kad pašalintumėte perteklinį skystį, taip kotletai bus purūs, bet ne per drėgni.
  • Kotletų formavimas: Drėgnomis rankomis formuokite kotletus – taip masė nelips prie rankų, o kotletai bus lygūs ir gražios formos.
  • Padažo konsistencija: Jei padažas per tirštas, įpilkite šiek tiek vandens ar grybų nuoviro, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.
Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 3200 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 800 kcal
Reklama

Jautienos kiaulienos kotletai

Batono riekeles išmirkyti vandenyje, nuspausti ir dėti į faršą, sudėti visus ingridientus ir gerai išminkyti.

Formuoti kotletus ir apkepti iš abiejų pusių.Morkas sutarkuoti plonais griežinėliais arba burokine tarka. Dėti į puodo dugną.Supjaustyti svogūną ir dėti ant morkų.Ant daržovių dėti apkeptus kotletus.

Užpilti sultiniu ir troškinti apie 30 min. Galiausiai dėti grietinę, miltus ir gerai išmaišyti. Skanaus!

Valgėme su bulvėmis ir burokėlių salotomis (virti burokėliai, marinuotas agurkas, mažas svogūnas, šlakelis aliejaus, truputis citrinos sulčių, druskos).

Minkšti ir purūs kiaulienos kotletai

Minkšti ir purūs kiaulienos kotletai

Nesiruošiu nustebinti šiuo receptu. Paprasčiausiai tai dar vienas receptas, kaip galima kepti kotletus. Pagaminti pagal šį receptą kotletai labai purūs ir sultingi.

Perku Lietuviškas kiaulienos faršas 20 proc. riebumo. Jeigu naudosite maltą kumpį, kotletai bus sausesni. Bet, jeigu jūs turėsite tik kiaulienos kumpio arba maišysite kiaulieną perpus su jautiena, į masę įpilkite šaukštą aliejaus 😉

Kad pagamintumėte Minkšti ir purūs kiaulienos kotletai, reikės:Gaminimo eiga:
  • Batono riekeles susmulkinkite, suplėšykite į smulkesnius gabalėlius, sudėkite į dubenį, kuriame maišysite masę kotletams, užpilkite pienu, palikite brinkti.
  • Į tą patį dubenį, kur mirksta batonas, įtarkuokite nuskustas bulves ir nuluptą svogūną (tarkuoju smulkia tarka).
  • Sudėkite faršą, padruskinkite, papirinkite, gardinkite garstyčiomis, įmuškite kiaušinį ir viską labai gerai išminkykite.
  • Tešlą palikite pastovėti bent 10 minučių.
  • Rankomis formuokite kotletus ir kepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi.
  • Kepkite ant silpnesnės ugnies, kad kotletai iš išorės neapdegtų, o viduje nebūtų dar neiškepę.

Minkšti ir purūs kiaulienos kotletai

  • Kai viena pusė apkeps ir paruduos, verskite ant kitos pusės.
  • Tiekite su mėgstamu garnyru.
  • Labai skanu su burokėlių salotomis.