pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kriaušių Desertas: Receptai Kiekvienam Skoniui

Kriaušės - tai puikus ingredientas įvairiems desertams, suteikiantis jiems gaivumo, saldumo ir subtilaus aromato. Nuo paprastų, greitai paruošiamų užkandžių iki rafinuotų, gurmaniškų patiekalų - kriaušės gali būti pritaikytos kiekvienam skoniui ir progai. Šiame straipsnyje rasite įvairių kriaušių desertų receptų, kurie padės jums atrasti naujus skonius ir nustebinti savo artimuosius.

Keptos Kriaušės

Keptos kriaušės - tai daugelio dar neatrastas desertas. Kai bandžiau, nežinojau, ko tikėtis, bet skonis tikrai nustebino! Kriaušės primena ne keptus vaisius, o saldų pyragą. Kriaušės ne tik skanios, bet ir atrodo labai gražiai!

Ingredientai:

  • 3 sunokę kriaušės
  • 1 šaukštas klevų sirupo (ar kito sirupo)
  • 1 šaukštas rudojo cukraus
  • 1/4 šaukštelio cinamono
  • 1/4 šaukštelio malto muskato
  • 1/4 šaukštelio malto imbiero
  • 30-40 g graikinių riešutų

Gaminimas:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C.
  2. Kriaušes perpjauti pusiau išilgai ir pašalinti sėklas (lupti nereikia).
  3. Jas sudėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Galima nupjauti labai mažą dalį kriaušių apačios, kad stovėtų lygiai.
  4. Kriaušes apšlakstyti arba aptepti pasirinktu sirupu.
  5. Cukrų sumaišyti su prieskoniais ir apibarstyti kriaušes.
  6. Į vietas, iš kur pašalinote sėklas įdėti po šiek tiek graikinių riešutų (juos galima ir susmulkinti, tačiau visiškai tinka ir nesmulkinti).
  7. Kepti apie 25 min.

Kriaušių desertas su karamele

Šis desertas puikiai tiks norintiems pasimėgauti saldžiu ir aromatingu skanėstu.

Ingredientai:

  • Kriaušių puselės
  • 20 g sviesto
  • Granuliuotas cukrus
  • Sirupas
  • Cukraus pudra
  • 75 ml plaktos grietinėlės
  • Pyrago riekelės
  • Konditerinis kremas
  • Karamelės padažas

Gaminimas:

  1. Nulupkite kriaušes ir perpjaukite per pusę išilgai. Išimkite šerdį arbatiniu šaukšteliu arba meliono šaukšteliu.
  2. Kriaušių puseles dėkite vieną šalia kitos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Padenkite kriaušių puseles 20 g sviesto ir apibarstykite granuliuotu cukrumi.
  3. Kepkite kriaušių puseles orkaitėje 30 min. Praėjus 15 min., apverskite.
  4. Tuo tarpu į prikaistuvį supilkite sirupą, suberkite cukraus pudrą ir sudėkite likusį sviestą. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol sviestas išsilydys. Retkarčiais pamaišykite.
  5. Užvirinkite mišinį ir virkite 5 min. ant lengvos ugnies. Įpilkite 75 ml plaktos grietinėlės ir dar kartą užvirinkite. Pavirkite dar minutę ir perkelkite mišinį į dubenį.
  6. Pyrago riekeles perpjaukite per pusę. Kiekviename stiklinio indelio dugne šalia kriaušės puselės patalpinkite pusę pyrago riekelės.
  7. Tada indelį padenkite vienas po kito einančiais sluoksniais iš konditerinio kremo, karamelės padažo ir pyrago riekelių.
  8. Uždėkite vieną kriaušės puselę ant viršaus, suapvalinta puse žemyn, o nupjauta puse atsukta į stiklą.
  9. Prieš serviravimą išplakite likusią grietinėlę, kol ji taps standi.

Kriaušės baltajame vyne

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šios baltajame vyne virtos kriaušės, dar šiltos patiektos su kepintais migdolais ir plakta grietinėle/vaniliniais ledais ar kokosų pienu, yra puikus desertas! Žinoma, galite jas išvirtas patiekti ir šalia paukštienos patiekalų, vietoje labiau įprastų keptų obuolių.

Kriaušių desertas su ledais

Nerealus, neatsivalgomas, šiek tiek prancūziškas lengvai paruošiamas desertas - nealkoholiniame vyne virtos kriaušės, patiektos ant traškios sausainių ir kreminės vanilinių ledų pagalvės, nustebins visus. Toks paprastas desertas, bet tikrai dar daug kas nėra jo ragavęs.

Ingredientai:

  • 2 kriaušės
  • 3-4 šaukštų nesmulkinto cinamono, gvazdikėlių, kardamonų, žvaigždinių anyžių, kvapiųjų pipirų, laurų lapų, džiovintų apelsinų ir citrinų žievelių
  • ½ l nealkoholinio raudonojo pusiau saldaus vyno
  • 1 šaukšto DANSUKKER šviesiojo sirupo
  • Keleto GAIDELIS sausainių „Klasika“
  • 2 kaušelių vanilinių ledų
  • Keleto šviežių mėgstamų žolelių lapelių

Gaminimas:

  1. Kriaušes nulupkite.
  2. Į puodą suberkite prieskonius, supilkite nealkoholinį vyną (kad beveik apsemtų kriaušes) ir DANSUKKER šviesųjį sirupą.
  3. Sudėkite į puodą kriaušes ir virkite apie 40 min. Nepamirškite jų laikas nuo laiko apšlakstyti vynu.
  4. GAIDELIS sausainius „Klasika“ sutrupinkite į lėkštę, dėkite ledų ir papuoškite šviežiais žolelių lapeliais.
  5. Ant viršaus dėkite virtą kriaušę ir apšlakstykite likusiu vynu.

Kriaušių desertas su migdolų produktu ir bananais

Ar galima pasigaminti ledus tik iš vieno ingrediento? Žinoma. O tada sukurti ypatingo skonio desertą: karamelizuotų bananų ir kriaušių neatsivalgomą malonumą. Padarykite kasdieną nekasdienišką.

Ingredientai:

  • 500 ml NATURLI fermentuoto migdolų produkto su kriaušėmis ir bananais „Joe'Kurt“
  • 1 banano
  • 1 kriaušės
  • 200 g NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan Block“
  • 2 šaukštų DANSUKKER cukraus „Demerara“
  • 8 GAIDELIS pusrytainių su vanile „7 grūdai“
  • Keleto mėtos lapelių

Gaminimas:

  1. Į ZYLE ledų aparatą pilkite NATURLI fermentuoto migdolų produkto su kriaušėmis ir bananais „Joe'Kurt“ ir įjunkite, palikite ledus gamintis.
  2. Kriaušę nulupkite ir supjaustykite tokiais pat gabalėliais kaip ir bananą.
  3. Į įkaitintą ZYLE keptuvę dėkite NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan Block“, kriaušę ir bananą, berkite DANSUKKER cukraus „Demerara“. Apkepinkite, kad vaisiai gražiai karamelizuotųsi.
  4. Į IITTALA dubenį dėkite karamelizuotų obuolių ir kriaušių mišinio, laužytų GAIDELIS pusrytainių su vanile „7 grūdai“, pagamintų ledų ir papuoškite mėtos lapeliais.
Kriaušių desertų ingredientų palyginimas
Desertas Pagrindiniai ingredientai
Keptos kriaušės Kriaušės, klevų sirupas, rudasis cukrus, cinamonas, muskatas, imbieras, graikiniai riešutai
Kriaušių desertas su karamele Kriaušės, sviestas, granuliuotas cukrus, sirupas, cukraus pudra, grietinėlė, pyrago riekelės, konditerinis kremas, karamelės padažas
Kriaušės baltajame vyne Kriaušės, baltasis vynas, migdolai, grietinėlė/ledai
Kriaušių desertas su ledais Kriaušės, nealkoholinis vynas, prieskoniai, šviesusis sirupas, sausainiai, ledai, žolelės
Kriaušių desertas su migdolų produktu ir bananais Migdolų produktas su kriaušėmis ir bananais, bananas, kriaušė, veganiški riebalai, cukrus, pusrytainiai, mėta