pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Prancūziškas varškės pyragas su obuoliais

Šiandien noriu Jums parodyti labai paprastą bet man asmeniškai skaniausią prancūzišką varškės pyragą, kurį gaminu jau daug metų. Tiesą pasakius net nepamenu, kur atradau šį receptą, bet jis patiko nuo pat pirmo bandymo. Net nesu visiškai tikra, kodėl dar juo iki šios dienos nepasidalinau su Jumis, bet dabar ištaisau tą klaidą ir skelbiu receptą. Tad imkite jį, gaminkite ir lepinkitės tobulu desertu jau šiandien!

Ingredientai

  • 3 kiaušiniai
  • 180 g cukraus
  • 180 g varškės
  • 180 g miltų
  • 100 g tirpinto sviesto
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • Obuoliai

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Vietoje paprasto sviesto galite naudoti nesūdytą sviestą arba, jei norite lengvesnio varianto, pakeisti dalį sviesto kokosų aliejumi.
  • Cukrų galite pakeisti rudu cukrumi, kuris suteiks karamelizuotą skonį, arba naudoti medų (3/4 nurodyto cukraus kiekio).
  • Įprastą varškę galima pakeisti ricotta sūriu arba graikišku jogurtu, sumaišytu su mascarpone sūriu.
  • Vanilinis cukrus gali būti pakeistas vanilės ekstraktu (1 arbatinis šaukštelis) arba vanilės ankšties sėklomis.
  • Jei norite dar kvapnesnio pyrago, įdėkite citrinos arba apelsino žievelės.

Gaminimo eiga

  1. Iš pradžių sviestą sutarkuokite, sumaišykite su cukrumi bei miltais. Gausis tokia biri masė.
  2. Kiaušinius su cukrumi gerai išplakiau plaktuvu.
  3. Į plakinį supyliau tirpintą sviestą (nekarštą) ir sudėjau varškę. Viską toliau kartu suplakiau plaktuvu iki vientisos masės.
  4. Galiausiai subėriau persijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišiau.
  5. 3-4 obuolius supjausčiau nedideliais gabaliukais (pasilikau obuolių ir pyrago viršui) ir įmaišiau į masę. Masė gaunasi pakankamai tiršta.
  6. Kepimo formą nusegamais šonais (24 cm skersmens) išklojau kepimo popieriumi ir supyliau masę, ant viršaus sudėjau riekelėmis pjaustytus obuolius.
  7. Kepame 180 laipsnių orkaitėje (funkcija: viršus + apačia) 1 val 10 minučių.
  8. Po to kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
  9. Pyragą kepiau orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių 45-50 min.
  10. Pjaustykite ir mėgaukitės.

Žavesys čia slypi itin plonai supjaustytuose obuoliuose, kurie lyg pranyksta tešloje, o ir tos tešlos čia išties nėra daug, ji tokia lengvos, lyg pudingo tekstūros.

Patarimai ir pastebėjimai

  • Aš naudojau romą, tad nors jo ir nėra daug, bet jautėsi.
  • Man kepė 30 minučių, bet kitą kartą kepčiau šiek tiek ilgiau.

Skanus, minkštas, drėgnas pyragas. Viens du ir jau galima valgyti! Ar gali būti dar geriau? Tiesa, pats pyragas iškepė daug greičiau nei nurodyta recepte, tad garavo ant stalo anksčiau laiko!

Ir nors obuolių pyragų receptų yra gausybė, man pats skaniausias obuolių ir varškės duetas. Mėgstu, kai kepiniuose su varške jaučiami nedideli varškės gabalėliai, šiam tikslui puikiai tinka pusriebė, biri ir ne per daug drėgna VILKYŠKIŲ varškė.