Pusryčiai mums turi būti lengvi ir greitai paruošiami. Vienas iš mėgstamiausių pusryčių variantų - blyneliai. Jie gali būti įvairiausi, netgi iš daržovių ar mėsos. Dalinuosi keletu mėgstamiausių blynelių receptų, kuriuos kepame gan dažnai: su malonumu valgo visa šeima, o naudoju tik įprastus produktus, kurių beveik visada turime namuose.
Purūs obuoliniai blyneliai
Šie blyneliai yra purūs, minkšti ir saldūs.
- Kiaušinis - 1 vnt.
- Augalinis pienas - 6 v.š.
- Miltai - 6 v.š.
- Kepimo milteliai - 1/2 a.š.
- Cukrus - 1/2 a.š.
- Obuolys - 1 vnt.
- Išplakame kiaušinį ir įmaišome augalinį pieną.
- Į tešlą įmaišome tarkuotą obuolį.
- Kepame keptuvėje ant įkaitinto kokosų aliejaus iš abiejų pusių, kol blyneliai sutvirtės ir įgaus dailią auksinę spalvą.
Avižinių košių blyneliai
Nesaldūs, puikiai tinkantys sunaudoti avižinės košės likučiams.
- Avižinė košė - 4 v.š.
- Kiaušinis - 1 vnt.
- Varškė - 3 v.š.
- Druska - 1/3 a.š.
- Krapai
Avižinę košę gerai sumaišome su kiaušiniu ir varške. Įberiame šiek tiek druskos, krapų (šviežių arba džiovintų). Būtent dėl šių blynelių netgi gavau vyro pasipiktinimą, kodėl niekad tokių skanių blynų nekepu jam 😀. Niekad apie tai nesusimąsčiau, dažniausiai košės likučius tokiu būdu sunaudoju ryte. Šiuos blynelius suvalgo dar skaniau, nei paprastą košę.
Nurodytos porcijos užtenka mamai ir mažam vaikui 🙂. Blyneliai labai minkšti viduje, tinka patiekti su vaisiais, uogomis, tyrelėmis, jogurtu. Juos namuose kepam dažniausiai, dukrytei labai patinka, visada palieka tuščią lėkštę.
Bananiniai blyneliai su kefyru
Debesėliai, nes stori, minkšti, neeilinio purumo. Pasaka, o ne blynai! Juos galime kepti tiek sūrius, tiek saldžius, tačiau šį kartą rinkomės gan neutralaus skonio- saldumo dukrytei užteko iš banano ir obuolių tyrelės.
- Kefyras - 150 g.
- Bananai - 1 vnt.
- Miltai - 6 v.š.
- Kiaušinis - 1 vnt.
- Cukrus - 2 v.š.
- Kepimo milteliai - 1/3 a.š.
Sutriname bananą, supilame kefyrą ir gerai išmaišome.
Varškės blyneliai
- Varškė - 200 g.
- Kiaušiniai - 2 vnt.
- Miltai - 4 v.š.
- Grietinė - 4 v.š.
- Cukrus - 1 a.š.
- Vanilinis cukrus - 1 a.š.
- Kepimo milteliai - 1/2 a.š.
- Išplakame kiaušinius, suberiame varškę ir šakute gerai sutriname.
- Į tešlą įmaišome grietinę, vanilinį cukrų, cukrų (jeigu naudojame) ir miltus su kepimo milteliais.
- Kepame keptuvėje iš abiejų pusių ant kokosų aliejaus arba ghee sviesto.
Užgavėnių blynai
Užgavėnės - tai viena smagiausių lietuviškų žiemos švenčių, kurios mūsų šeimose neįsivaizduojamos be gardžių Užgavėnių blynų.
- Pienas - 300 ml.
- Vanduo - 200 ml.
- Miltai - 240 gr.
- Kiaušiniai - 6 vnt.
- Cukrus - 2 v.š.
- Druska - 1 a.š.
- Aliejus arba lydytas sviestas - 2 v.š.
- Į dubenį pilame miltus, druską, mušame kiaušinius, pilame aliejų.
- Tada maišydami pilame pieną bei vandenį.
- Rekomenduojama palikti tešlą bent 10 minučių pastovėti.
Mes savo šeimoje dalį blynų valgome iškart kas dažydami į grietinę, jogurtą, o kas su uogiene. Kitą dalį gaminame su įdarais. Įdarui tinka bananai, uogos, plėšyta jau virta mėsa (skaniau dar prieš tai pakepinus su svogūnu ir morka), mėsos faršas (taip pat apkeptu prieš tai su daržovėmis), grybai. Vaikai mėgsta įdarytus sūriu.
Bananų blyneliai
Itin vaikų mėgstami bananų blyneliai - paprasta ir skanu.
- Pienas - 200 ml.
- Miltai - 2 v.š.
- Kiaušinis - 1 vnt.
- Cukrus - 3 v.š.
- Kepimo miltelių - 1 a.š.
- Bananai
- Bananus supjaustykite apskritimais - tokios formos blyneliai ir bus.
- Keptuvę įkaitinkite, patepkite aliejumi arba sviestu, merkite banano gabalėlį į tešlą ir dėkite į keptuvę.
Čirviniai blynai
- Kiaušiniai - 2 vnt.
- Miltai - 4 v.š.
- Cukrus - 4 valg.
- Kefyras - 200 ml.
- Aliejus - 2 v.
- Kepimo milteliai - 1 arb.
Supylus viską, gerai išmaišome. Gaunasi tokia skystoka tešla. Įkaitiname čirvinių blynų keptuvę ir kepame. Kadangi tešloje yra sviesto, mes net netepame keptuvės aliejumi. Gaunasi traškūs čirviniai blynai kaip vafliukai.
Cukinijų blyneliai su feta sūriu
- Cukinijos - 2 vnt.
- Kiaušinis - 1 vnt.
- Feta sūrio - 100 g.
- Miltai - 4 v.š.
- Svogūnas arba poras (nebūtinai)
- Cukrus - 2 v.
- Kepimo milteliai - 1 a.
Sumaišykite su kiaušiniu, tarkuotu ar šakute pertrintu feta sūriu, miltais, jei naudojate - svogūnu ar poru.