pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Greiti ir skanūs vakarienės receptai

Receptai vakarienei puikiai tinkantys tiek propaguojantiems sveiką gyvenseną, tiek tiems, kurie yra susirūpinę viršsvoriu. Tam atrinkome ir puikius receptus - išbandykite juos.

Makaronai su daržovėmis ir ančiuviais

Ingredientai:
  • Spagečiai
  • Alyvuogės: 12.00 vnt.
  • Pomidorai: 2.00 vnt.
  • Ančiuviai: 6.00 vnt.
  • Kaparėliai
  • Paprika
  • Aliejus
  • Actas: 1.00 valg. š.
  • Druska, pipirai - pagal skonį
Gaminimas:
  1. Spagečius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
  2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, pomidorą - kubeliais, alyvuoges - per pusę.
  3. Į dubenį sudėkite alyvuoges, pomidorus, ančiuvius, kaparėlius, papriką, supilkite aliejų ir vyno actą.
  4. Išvirtus makaronus, kol karšti, dėkite į dubenį su produktais ir viską gerai išmaišykite.
  5. Paragaukite, jei reikia, pagardinkite druska ir pipirais.

Salotos su kumpiu ir figomis

Ingredientai:
  • Salotos: 1.00 vnt.
  • Vytintas kumpis
  • Sūris: 1.00 vnt.
  • Garstyčios: 1.00 valg. š.
  • Citrinos: 1.00 vnt.
  • Medus: 1.00 valg. š.
  • Alyvuogės: 1.00 valg. š.
  • Figos: 2.00 vnt.
  • Sūris: 2.00 valg. š. (kieto, pvz.)
  • Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š.)
Gaminimas:
  1. Salotas nuplaukite, nusausinkite ir išdėliokite lėkštėje.
  2. Ant viršaus dailiai išdėliokite vytinto kumpio griežinėlius.

Kulinaro patarimas: Šias salotas skanu ruošti ir su kepintomis figomis bei paskrudintu kumpiu, tik pomidorų nereikėtų dėti.

Greitai keptos krevetės

Ingredientai:
  • Krevetės: 12.00 vnt.
  • Aliejus: 3.00 valg. š.
  • Sojos padažas
  • Baltas vynas
  • Česnakas

„Jeigu į namus netikėtai užklysta svečių, visada šaldiklyje verta turėti karališkų krevečių. O save gerbiančiuose namuose česnako visada privalo būti.

Gaminimas:
  1. Sušalusias krevetes pakiškite po šiltu vandeniu ir atšildykite.
  2. Suberkite krevetes, pamaišykite, užpilate sojos padažą, baltą vyną ir smulkintą česnaką.
  3. Kelias minutes aktyviai maišydama pakepkite.

Vištiena su citrinomis ir kaparėliais

Ingredientai:
  • Vištienos filė
  • Aliejus
  • Sviestas: 1.00 vnt.
  • Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. sulčių)
  • Vanduo
  • Kaparėliai
  • Petražolės
  • Druska, pipirai
Gaminimas:
  1. Vištienos filė padalykite į keletą gabalėlių ir pabarstykite druska bei pipirais. Į keptuvę supilkite aliejų ir ištirpinkite sviestą. Sudėkite mėsą ir kepkite 3 minutes, tada apverskite ir dar tiek pat pakepkite.
  2. Į keptuvę įspauskite maždaug šaukštelį citrinų sulčių, nutarkuokite ir suberkite žieveles, įpilkite vandens ir gerai pakaitinkite. Įmaišykite kaparėlius ir smulkintas petražoles.

Viščiukų blauzdelės marinate

Ingredientai:
  • Viščiukų blauzdelės
  • Apelsinai: 1.00 vnt.
  • Citrinos: 1.00 vnt.
  • Aliejus
  • Garstyčios
  • Balzaminis padažas
  • Aitrioji paprika
  • Šparaginės pupelės
  • Juodieji pipirai
Gaminimas:
  1. Viščiukų blauzdeles nuplaukite ir nusausinkite. Mėsą nupjaustykite nuo kaulų, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  2. Paruoškite marinatą: apelsino ir citrinos žieveles nutarkuokite ir sumaišykite su išspaustomis apelsino sultimis, aliejumi, garstyčiomis, balzaminiu actu, aitriąją paprika.
  3. Marinatu užpilkite mėsą ir palaikykite apie valandą.
  4. Tada iškepkite ant grotelių ir sudėkite į lėkštes. Šparagines pupeles atšildykite, pakaitinkite garuose ir patiekite šalia vištienos.

Pagaminsite per 15 min.

Salotos su tunu ir makaronais

Ingredientai:
  • Tunas: 1.00 vnt.
  • Makaronai
  • Alyvuogės
  • Slyviniai pomidorai
  • Česnakas
  • Citrinos: 1.00 vnt.
  • Aliejus
  • Druska, cukrus, pipirai
Gaminimas:
  1. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir atvėsinkite.
  2. Tuną ir alyvuoges labai gerai nuvarvinkite. Slyvinius pomidorus supjaustykite ketvirčiais.
  3. Makaronus, tuną, pomidorų ketvirčius ir alyvuoges išdalykite į salotų dubenėlius. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  4. Paruoškite padažą: česnaką nulupkite, smulkiais sukapokite, sumaišykite su citrinų sultimis, aliejumi, druska ir cukrumi. Paruoštu padažu apliekite salotas.

Kulinaro patarimas: Jeigu mėgstate sočiau, į salotas galite dėti virtų kiaušinių.

Kuskusas su daržovėmis

Ingredientai:
  • Kuskusas
  • Pomidorai: 4.00 vnt.
  • Agurkas
  • Svogūnas
  • Petražolės
  • Konservuoti avinžirniai
  • Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat. š. sulčių)
  • Mėtos: 2.00 valg. š.
  • Druska: 2.00 arbat. š. (1 arbat. š.)
  • Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š.)
Gaminimas:
  1. Į išbrinkusį kuskusą sudėkite smulkintus pomidorus, agurką, svogūną, petražoles ir konservuotus avinžirnius.
  2. Pagardinkite citrinos sultimis, mėtomis, druska ir pipirais.

Balandėliai su grybais

Ingredientai:
  • Kopūsto lapai
  • Svogūnai: 1.00 vnt.
  • Grybai
  • Kiaušiniai
  • Žalumynai
  • Grietinė
  • Aliejus
  • Druska, pipirai
Gaminimas:
  1. Apvirkite kopūsto lapus.
  2. Aliejuje pakepkite pjaustytų svogūnų ir pjaustytų grybų ir 15 minučių patroškinkite.
  3. Virtus kiaušinius susmulkinkite ir sumaišykite su kapotais žalumynais, sudėkite grybus su svogūnais. Pasūdykite ir papipirinkite pagal skonį.
  4. Gautą įdarą dėkite ant kopūsto lapų, susukite balandėlius ir sudėkite į puodą. Užpilkite grietine ir kepkite orkaitėje.

Šis patiekalas ypač naudingas diabetikams.

Avižiniai blyneliai su pievagrybių padažu

Ingredientai:
  • Avižiniai dribsniai
  • Pienas
  • Vanduo
  • Miltai
  • Kiaušiniai
  • Prieskoniai
  • Aliejus
  • Sviestas: 1.00 vnt.
  • Svogūnai: 1.00 vnt.
  • Kumpis
  • Pievagrybiai
  • Grietinėlė
  • Krapai
  • Druska, pipirai
Gaminimas:
  1. Iš vakaro avižinius dribsnius užpilkite pienu ir vandeniu. Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį.
  2. Kitą dieną į dubenį su avižiniais dribsniais suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius. Išmaišykite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir iškepkite apvalius blynelius. Iš kiekvienos pusės kepkite po porą minučių, kol gražiai apskrus.
  4. Kol kepate blynelius, paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto. Suberkite į jį smulkintą svogūną ir mažais kubeliais supjaustytą kumpelį. Pakepinkite, kol svogūnai suminkštės.
  5. Sudėkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite porą minučių, vis pamaišydami. Supilkite grietinėlę, suberkite kapotus krapus, pagardinkite druska ir pipirais. Maišydami pakaitinkite dar kelias minutes, kol pievagrybiai suminkštės.
  6. Iškeptus avižinius blynelius patiekite su pievagrybių padažu.

Pomidorų ir bazilikų salotos

Ingredientai:
  • Pomidorai: 3.00 vnt.
  • Bazilikai
  • Aliejus
  • Balzaminis actas
  • Druska, pipirai
Gaminimas:

Pomidorus supjaustykite riekelėmis, sudėkite į indą kartu su bazilikais (jei bazilikų lapeliai dideli, tai jie šiek tiek suplėšomi), pagardinkite druska, pipirais, aliejumi ir balzaminiu actu, viską gerai išmaišykite.

Salotos su lašiša ir avokadu

Ingredientai:
  • Salotos: 1.00 vnt.
  • Avokadai: 1.00 vnt.
  • Lašišos filė
  • Svogūnai: 1.00 vnt.
  • Citrinos sultys
  • Aliejus
  • Medus: 2.00 valg. š.
  • Garstyčios
  • Druska
Gaminimas:
  1. Gūžines salotas nuplaukite, nusausinkite ir, suplėšę nedideliais gabalėliais, išdėliokite lėkštėje. Avokadą ir lašišos filė supjaustykite kubeliais ir taip pat suberkite į lėkštę.
  2. Paruoškite padažą: mėlynąjį svogūną supjaustykite labai plonais žiedais ir berkite į dubenį. Išspauskite citrinų sultis ir supilkite ant svogūnų, įpilkite aliejų, sukrėskite medų, garstyčias, pasūdykite. Gerai išmaišykite, paminkykite svogūnus šaukštu, kad taptų minkštesni, išskirtų sulčių. Užpilu apšlakstykite salotas ir galite tiekti.

Sumuštiniai su burokėliais ir avokadu

Ingredientai:
  • Duona
  • Kreminė varškė: 2.00 valg. š.
  • Burokėlis
  • Avokadas
  • Gražgarstės
  • Saulėgrąžų daigai
  • Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
  • Prieskoniai
Gaminimas:

Burokėlį sutarkuokite, apšlakstykite citrinų sultimis, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Duonos riekes perpjaukite perpus, kad taptų trikampio formos. Ant duonos trikampėlio tepkite šauktą varškės sūrelio, uždėkite tarkuotų burokėlių, avokado gabalėlių, kelias gražgarstes ir saulėgrąžų daigus. Ant viršaus dėkite kitą duonos trikampėlį ir šiek tiek paspauskite, kad sumuštinis taptų tvirtesnis. Puikus pasirinkimas vakarienei ar dietiniams pietums.

Pupelių salotos

Ingredientai:
  • Pupelės
  • Pomidorai: 1.00 vnt.
  • Svogūnų laiškai
  • Krapai
  • Aliejus
  • Sultys: 1.00 valg. š.
  • Druska: 1.00 arbat. š.
Gaminimas:
  1. Pomidorus padalykite puselėmis, svogūnų laiškus susmulkinkite plonais griežinėliais.
  2. Dubenyje sumaišykite pupeles, pomidorus, svogūnų laiškus ir krapus.
  3. Pagardinkite aliejumi, citrinos sultimis ir druska.

Pyragas puodelyje su karamele

Ingredientai:
  • Miltai
  • Cukrus
  • Kakavos milteliai
  • Kepimo milteliai
  • Druska
  • Kiaušinis
  • Pienas
  • Aliejus
  • Karameliniai saldainiai: (nebūtina) 2.00 vnt.
Gaminimas:
  1. Puodelyje (250 ml) šakute sumaišykite miltus, cukrų, kakavos miltelius, kepimo miltelius, druską, išplaktą kiaušinį, pieną ir aliejų iki vientisos masės.
  2. Jei norite, į vidų įspauskite du karamelinius saldainius.
  3. Dėkite puodelį į mikrobangų krosnelę ir kepkite 1-2 minutes, patikrindami kas 30 sek.
  4. Patikrinkite mediniu pagaliuku - įkištas ir ištrauktas iš pyragėlio, jis turi būti švarus.

Pyragas puodelyje su šokoladiniu kremu

Ingredientai:
  • Miltai
  • Cukrus
  • Kakavos milteliai
  • Kiaušinis
  • Riešutų kremas: („Nutella“) 3.00 valg. š.
  • Pienas
  • Aliejus
  • Plakta grietinėlė (papuošimui)
Gaminimas:
  1. Dideliame puodelyje (400 ml) šakute sumaišykite miltus, cukrų, kakavos miltelius, išplaktą kiaušinį, šokoladinį riešutų kremą, pieną ir aliejų iki vientisos masės.
  2. Dėkite puodelį į mikrobangų krosnelę ir kepkite 1,5-3 minutes.
  3. Patikrinkite mediniu pagaliuku - įkištas ir ištrauktas iš pyragėlio, jis turi būti švarus.
  4. Apipurškite plakta grietinėle, apibarstykite kakavos milteliais ir patiekite iš karto.