pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Krūtinėlės kepsneliai su majonezu: receptai ir idėjos

Vištienos kepsneliai su sūriu ir majonezu - vienas populiariausių orkaitėje gaminamų patiekalų. Šio patiekalo populiarumą lemia jo paprastumas, universalumas, kremiškas skonis bei galimybė eksperimentuoti su įvairiais pagardais. Sultinga vištienos krūtinėlė, padengta lydyto sūrio sluoksniu bei lengvu majonezo padažu, nepalieka abejingų - šis patiekalas tinka tiek šeimos vakarienei, tiek savaitgalio pietums.

Klasikinis vištienos krūtinėlės kepsnelių receptas su majonezu

Ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlė - 1 vnt.
  • Majonezas - 3 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai - 3 vnt.
  • Krakmolas - 3 valgomieji šaukštai
  • Druska arba vegeta be konservantų
  • Augalinis aliejus kepimui

Gaminimas:

  1. Vištienos krūtinėlė smulkiai supjaustoma, sumaišoma su majonezu, dedama į šaldytuvą ir palaikoma apie vieną valandą. Galima ir nelaikyti, tačiau pamarinuota majoneze vištiena būna labai minkšta ir skani.
  2. Ant vištienos įmušami kiaušiniai, dedamas krakmolas arba miltai, paskaninama druska ir gerai išmaišoma.
  3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių kepami vištienos kepsneliai. Į keptuvę vištienos kepsnelių tešla dedama šaukštu, visai kaip kepant blynus.
  4. Vištienos kepsneliai patiekiami su virtais ryžiais ir mėgstamomis salotomis.

Skanu, greita ir paprasta.

Vištienos kepsneliai su sūriu orkaitėje

Šie vištienos kepsneliai su sūriu yra tikras atradimas! Jie iškepa sultingi, minkšti, pašildžius irgi būna skanūs. Tiesa, naudojamas majonezas. Galima dalį jo ar visą keisti grietine, graikišku jogurtu.

Ingredientai:

  • Vištienos krūtinėlė
  • Sūris
  • Majonezas
  • Prieskoniai
  • Druska

Gaminimas:

  1. Vištienos krūtinėlę nusausinti, perpjauti išilgai, tada dar į dvi dalis. Lengvai išmušti.
  2. Krutinėlę įtrinti prieskoniais, druska.
  3. Inde sumaišyti tarkuotą sūrį, majonezą.
  4. Vištienos gabaliukus sudėti į aliejumi pateptą kepimo formą. Viršų aptepti sūrio ir majonezo mišiniu. Patogiau tą daryti su rankomis.
  5. Kepti 190 laipsnių temperatūroje.

Vištienos kepsneliai su majonezu ir mangais

Šiam receptui reikės:

  • Vištienos krūtinėlės
  • Majonezo
  • Mangų
  • Kario prieskonių
  • Druskos
  • Citrinos

Gaminimas:

  1. Vištienos krūtinėlę išilgai pjaudama padaliju į keturis kepsnius, kad būtų pakankamai ploni greitai iškepti, bet nesudžiūtų.
  2. Majonezą su mangais sumaišom su kario prieskoniais, druska ir citrina.
  3. Vištienos kepsnius pavoliojam šitam padaže ir, jei turim laiko, leidžiam pasimarinuoti. Jei neturim, galim kepti iš karto.
  4. Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje, kiekvienai pusei paskirdami po porą minučių, o tada apskrudusią vištieną šaunam į karštą orkaitę dar 10 minučių, kad pabaigtų kepti. Galite pabaigti kepti ir keptuvėje, tik jokiu būdu neperkepkite - prapjovus kepsnį mėsa turi būti balta.

Paprastas keptos vištienos krūtinėlės receptas

Ingredientai:

  • Vištienos filė
  • Majonezas
  • Druska (nebūtinai)
  • Miltai apvoliojimui
  • Augalinis aliejus kepimui

Gaminimas:

  1. Vištienos filė nuplauname, nusausiname. Jeigu vištienos filė maža, jos nepjaustome, bet jeigu didesnė - perpjauname išilgai pusiau, arba pamušame. Vištienos kepsnelis turi būti maždaug 1 cm storio.
  2. Pagal skonį apibarstome druska, gausiai ištepame majonezu, pamaigome pirštais ir paliekame kelias valandas pasimarinuoti (galima ir per naktį).
  3. Prieš kepant vištieną apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, gana trumpai (po 2-2,5 minutės iš vienos pusės). Tai labai svarbu, nes ilgai kepama vištiena pasidaro sausa.

Kapotos vištienos kepsneliai su krakmolu ir majonezu

Ingredientai:

  • 500 g vištienos krūtinėles be kaulo,
  • 4 šaukštų majonezo,
  • 1 šaukšto krakmolo,
  • 2 kiaušinių,
  • aliejaus,
  • kario,
  • maltos saldžiosios paprikos,
  • druskos.

Gaminimas:

  1. Vištieną supjaustykite mažais kubeliais (kuo mažesni, tuo geriau).
  2. Dubenyje suplakite kiaušinius, įmaišykite majonezą ir krakmolą.
  3. Šią masė užpilkite ant vištienos, paskaninkite prieskoniais ir išmaišykite.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, su dideliu šaukštu dėkite vištieną į keptuvę ir suformuokite blynus.
  5. Apkepinkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Kepant uždengus keptuvę dangčiu, blyneliai geriau išsipūs.
  6. Patiekite su ryžiais ir daržovėmis.

Šis receptas daugeliui puikiai pažįstamas, o jeigu tokių vištienos kepsnelių - blynelių dar neragavote, būtinai siūlome pasigaminti. Labai skanūs ne tik karšti, bet ir atvėsę.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Gaminti šį patiekalą galite tiek su vištiena, tiek su kalakutiena. Esu gaminusi su abiem variantais ir viskas puikiai gaunasi. Kadangi kalakutiena yra kiek sausesnė nei vištiena, tai kepti reiktų kiek trumpiau.
  • Jei norite dar sultingesnio rezultato, galite naudoti vištienos šlaunelių mėsą vietoje krūtinėlės.
  • Vietoje majonezo galima naudoti graikišką jogurtą, sumaišytą su trupučiu alyvuogių aliejaus - tai suteiks patiekalui lengvumo ir sumažins kalorijų kiekį. Taip pat majonezą galima pakeisti garstyčiomis arba pusiau sumažinti jo kiekį ir pridėti grietinės.
  • Kukurūzų krakmolą galima pakeisti bulvių krakmolu arba net avižiniais miltais, jei ieškote sveikesnės alternatyvos.

Patarimai

  • Jei norite pasiekti geriausią rezultatą, rekomenduoju vištienos marinuoti ne mažiau kaip valandą, o geriausia - per naktį. Taip mėsa geriau sugeria prieskonius ir tampa dar minkštesnė.
  • Kepant kepsnius, svarbu išlaikyti vidutinę temperatūrą, kad jie neprisviltų, bet tuo pačiu gražiai apskrustų. Pernelyg aukšta temperatūra gali iškepti tik išorinį sluoksnį, paliekant vidų žalią, o pernelyg žema - išgarinti visas sultis.
  • Patiekalą galima pagardinti ir kitais prieskoniais pagal skonį - rozmarinu, čiobreliu arba bazilikais. Taip pat puikiai tinka įmaišyti smulkintų petražolių arba svogūnų laiškų.

Pateikimo idėjos

  • Šiuos kepsnelius itin skanu patiekti su pievagrybių padažu, bet galite rinktis ir savo pamėgtą garnyrą.
  • Patiekalą gražiai vaišinkite ant didelės medinės lentos ar lėkštės, gardinkite šviežių žalumynų kraštais, papildykite įvairiomis salotomis.
  • Rekomenduojami garnyrai - bulvių košė, ryžiai, keptos bulvytės, grikiai ar lęšių troškinys.