pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Troškintos jautienos patiekalai: receptai kiekvienai dienai ir šventei

Jautienos patiekalai yra vertinami dėl jų sotumo ir puikaus skonio. Šiame straipsnyje rasite įvairių receptų, kaip paruošti gardžią ir minkštą troškintą jautieną, pradedant nuo greitų troškinių ir baigiant sudėtingesniais patiekalais, kurie nustebins tiek namiškius, tiek svečius.

Greitas jautienos troškinys su grybais

Šis receptas puikiai tinka tiems, kurie nori greitai ir skaniai pavalgyti. B. Nicholson teigia, kad iš anksto pasiruošus ingredientus, šį patiekalą galima pagaminti itin greitai.

Reikės:
  • 2 svogūnų
  • Kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 250 g rudųjų pievagrybių
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 šaukštelio pomidorų padažo
  • 1 šaukštelio garstyčių
  • 1 šaukšto miltų
  • 400 ml sultinio
  • 800 g - 1 kg troškintos jautienos (kumpio)
  • 1 kupino šaukšto grietinės
  • Kelių šakelių krapų

B. Nicholson patarimas: "Taip ištroškinta mėsa bus bazė, su kuria galima daryti visokius kitokius patiekalus - kesadilijas, įdaryti blynelius, dėti į sriubą, pasidaryti greitą troškinį. Aš pati paprastai ištroškinu didelį puodą mėsos, kuri paskui stovi šaldytuve ir tą savaitę iš jos galima pasigaminti du patiekalus. Pavyzdžiui, grybų troškinį su jautiena".

Lėtai keptas jautienos kumpis

Lėtai keptas jautienos kumpis gali tapti puikiu pagrindu įvairiems patiekalams. Kelias valandas orkaitėje kepta mėsa vėliau gali būti naudojama įvairiuose patiekaluose.

Reikės:
  • 2 kg jautienos kumpio su kaulu
  • Druskos, pipirų
  • 1 šaukštelio malto kumino
  • 1 šaukštelio maltos kalendros
  • 1 šaukštelio maltos aitriosios paprikos
  • Kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 svogūnų
  • 1 česnako galvos
  • Kelių lauro lapų
  • Čiobrelio šakelės
  • 1 stiklinės vandens
  • 1 šaukšto balzaminio acto
  • 1 šaukšto Vusterio padažo
  • 1 šaukšto sojos padažo

Troškinta jautiena su daržovėmis

Šis patiekalas yra puikus būdas suderinti mėsą ir daržoves viename puode. Jis puikiai tinka šaltuoju metų laiku, kai norisi šilto ir jaukaus maisto.

Reikės:
  • 800 g jautienos
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų pipirų
  • 100 ml vandens
  • 1 arbatinis šaukštelis maltos paprikos
  • 4 šaukštai miltų
  • 600 ml sultinio
Daržovėms reikės:
  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 4 morkos
  • 1 saliero stiebas
  • 1 arbatinis šaukštelis čiobrelio
Paruošimas:
  1. Jautieną supjaustykite stambesniais kubeliais ir pabarstykite druska bei pipirais.
  2. Puode ar keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, sudėkite jautieną taip, kad gabalėliai per daug nesiliestų, ir gerai apskrudinkite iš visų pusių. Svarbu, kad mėsa neiškeptų, tik išorė stipriau paruduotų.
  3. Kai mėsa baiginėja skrusti, suberkite miltus ir imaišykite, kad mėsa jais apliptų.
  4. Į puodą pilkite aliejaus, berkite svogūną, česnaką, morkas, salierą, maltą papriką ir čiobrelį. Kepkite maišydami kelias minutes.

Jautienos troškinys su alumi

Šis troškinys yra puikus pasirinkimas ilgais ir vėsiais vakarais. Alus suteikia patiekalui ypatingo skonio ir aromato.

Reikės:
  • Jautienos (5-6 cm dydžio gabalais)
  • Aliejaus
  • 1 svogūno (pakepinto, kol viena pusė beveik pajuoduoja)
  • Morkų (pakepintų)
  • Saliero
  • Česnako
  • Džiovintų baravykų
  • Rozmarino
  • Čiobrelių
  • Druskos
  • Alus (jei neapsemia mėsos, įpilkite daržovių arba jautienos sultinio)
Paruošimas:
  1. Jautieną supjaustykite 5-6 cm dydžio gabalais. Sudėkite juos į puodą. Jei norite, tai prieš tai galite dar ir apkepinti iš visų pusių.
  2. Gerai įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir pakepiname svogūną, iki jo viena pusė beveik pajuoduoja. Dedame juos į puodą, kuriame troškinsime. Tuomet pakepiname morkas, jas sudedame į puodą. Tada ateina eilė salierui ir česnakui. Jei trūksta, aišku, įpilame šiek tiek aliejaus.
  3. Į puodą su mėsa ir apkeptomis daržovėmis sudedame ir visus likusius prieskonius - džiovintus baravykus, rozmariną, čiobrelius, įberiame šiek tiek druskos. Ir viską užpilame alumi. Jei alus neapsemia mėsos, įpilame dar papildomai daržovių ar jautienos sultinio.
  4. Puodą uždengiame dangčiu, troškiname ant mažos ugnies kokias 3 valandas. Mėsa turi būti visiškai minkšta ir kristi nuo kaulo.

Airijos jautienos troškinys su alumi "Guinness"

Šis patiekalas ypač geras šaltam žiemos vakarui. Airiai rekomenduoja jį patiekti su bulvių koše, apibarstyta petražolėmis.

Reikės:
  • Jautienos
  • Svogūno
  • Česnako
  • Morkų
  • Saliero
  • Muskato
  • Kvapniųjų pipirų
  • Juodųjų pipirų
  • Alus "Guinness"
  • Apelsinų (sultys ir tarkuota žievelė)
  • Druskos
  • Sviesto
  • Miltų
Paruošimas:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių temperatūros.
  2. Pusę sviesto ištirpinkite troškinimo inde ant viryklės ir pakepinkite su svogūnais ir česnakais, kol šie suminkštės.
  3. Tuo tarpu mėsą suvoliokite su miltais. Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir jame apkepinkite mėsą, kol paruduos. Sudėkite į troškinimo indą „pas svogūnus su česnakais“.
  4. Įdėkite morkas, salierą, muskatą, kvapniuosius pipirus, pasūdykite ir įdėkite juodųjų pipirų pagal skonį ir supilkite „Guinness“ alų. Troškinimo indą sandariai uždenkite ir pašaukite į orkaitę. Troškinkite apie 4-6 valandas, priklausomai nuo mėsos, kol ji bus visiškai minkšta.
  5. Supilkite apelsinų sultis ir tarkuotą žievelę ir palikite vėsti pernakt.
  6. Prieš patiekdami valgyti, įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių ir pašildykite apie 45 minutes.

Kiti jautienos patiekalų variantai

Be minėtų receptų, yra ir daugybė kitų būdų, kaip skaniai paruošti jautieną:

  • Taco sriuba: panaši į meksikietišką troškinį „chili con carne“, bet skystesnė ir praturtinta rudeninėmis daržovėmis.
  • Lietuviški zrazai: su svieste apkeptais svogūnais, džiovintais baravykais ir tarkuota juoda duona.
  • „Piemenėlių sriuba“: maltos jautienos sriuba su daržovėmis, primenanti tradicinį „Piemenėlių pyragą“.
  • Karaliaučiaus kukuliai: virti mėsos kukuliai, patiekiami su padažu.
  • Empanada de carne: pyragėliai su mėsa, primenantys kibinus.

Štai keletas receptų, kurie padės jums atrasti naujus jautienos skonius ir praturtinti savo kulinarinį repertuarą. Skanaus!