pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Makaronų patiekalai: nuo vištienos iki avokado

Makaronai yra tas produktas apie kurį pagalvoju pirmiausiai, kuomet reikia greitai ir skaniai, o nei laiko, nei noro ilgai trepsėti virtuvėje nėra.

Šis receptas yra būtent toks - geras pusvalandis ir puiki vakarienė garuoja ant jūsų stalo.

Makaronai su vištiena kreminiame padaže

Sultingi vištienos krūtinėlės gabalėliai kreminiame grietinėlės ir sūrio padaže su špinatais bei ryškesnio skonio visam patiekalui suteikiančiais džiovintais pomidorais.

Patikėkit, tokia greitai paruošta puota patiks ir įtiks visiems valgytojams, ypač, jeigu kalbame apie išrankiąją jaunesniąją kartą.

Ingredientai

  • 400 g makaronų (kaspinėliai, vamzdeliai, spagečiai ar kt.)
  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 50 g džiovintų pomidorų aliejuje (svoris nurodytas tik pomidorų, be aliejaus)
  • 200 g šviežių špinatų
  • 3 didesnių česnako skiltelių
  • 125 ml vištienos sultinio iš kubelio (geriau rinkitės ekologišką)
  • 200 ml riebios grietinėlės 35%
  • 50 g tarkuoto parmezano
  • Druska, juodieji pipirai, džiovintas raudonėlis
  • Aliejus, sviestas kepimui

Gaminimo eiga

  1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, labai gerai nusausinkite rankšluostiniu popieriumi, supjaustykite platesnėm juostelėm ir sudėkite į lėkštę.
  2. Į atskirą dubenėlį sudėkite labai smulkiai sukapotus džiovintus pomidorus.
  3. Į trečią lėkštutę sudėkite smulkiai sukapotas česnako skilteles.
  4. Vištienos krūtinėlės juosteles apibarstykite druska bei juodaisiais pipirais.
  5. Į keptuvę įpilkite du šaukštus aliejaus ir įkaitinkite ant aukštos ugnies.
  6. Į įkaitintą keptuvę sudėkite vištienos krūtinėlę paskirstydami ją po visą keptuvės plotą.
  7. Vieną minutę leiskite mėsai kepti jos nejudindami, o po to dažnai maišydami kepkite dar apie 0,5 minutės.
  8. Apkeptą vištieną (neturi būti pilnai iškepusi) išimkite ant lėkštės.
  9. Ugnį sumažinkite iki vidutinės aukštos, įdėkite šaukštą sviesto (jeigu reikia įpilkite papildomą šaukštą aliejaus) ir sudėkite špinatus, smulkintus česnakus bei džiovintą raudonėlį.
  10. Dažniau maišydami kepkite apie 2 minutes, kol špinatai suglebs ir pradės skrusti.
  11. Į keptuvę sudėkite smulkintus džiovintus pomidorus ir nuolat maišydami kepkite dar apie 1 minutę.
  12. Ugnį padidinkite iki aukštos ir į keptuvę supilkite sultinį su grietinėle.
  13. Pagardinkite druska bei pipirais ir nuolat maišydami virkite apie 2 minutes, kol padažas pradės tirštėti.
  14. Atgal į keptuvę sudėkite vištienos krūtinėlę su visomis lėkštėje susidariusiomis sultimis ir maišydami virkite apie 1 minutę.
  15. Į padažą suberkite pusę kiekio tarkuoto parmezano, išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies. Paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų.
  16. Į didelį puodą įpilkite nemažą kiekį vandens, gerai pasūdykite ir užvirkite ant labai aukštos ugnies.
  17. Į stipriai verdantį vandenį sudėkite makaronus ir minutėlę maišykite, kad jie nesuliptų tarpusavyje bei nepriliptų prie dugno.
  18. Retkarčiais pamaišydami virkite tiek laiko, kiek nurodyta ant pakuotės.
  19. Išvirusius nukoškite pasilikdami pusę puodelio nuoviro ir makaronus sudėkite atgal į puodą, kuriame virė. Neišjunkite ugnies.
  20. Ant makaronų supilkite padažą, įpilkite pusę kiekio (1/4 puodelio) pasilikto nuoviro, gerai išmaišykite ir puodą uždėkite atgal ant aukštos ugnies.
  21. Nuolat maišydami kaitinkite keletą sekundžių, kad padažas geriau įsigertų į makaronus.
  22. Nuimkite puodą nuo ugnies ir jeigu makaronai per sausi, įpilkite papildomą šlakelį nuoviro (aš visuomet įpilu).
  23. Patiekite su likusiu parmezanu.

Du esminiai patarimai: nepervirkite makaronų ir neperkepkite vištienos.

Sumuštiniai su vištiena ir avokadu

Šiaip pats žodis sumuštinis turi neteisingą neigiamą atspalvį.

Idealiausia šiuos sumuštinius gaminti tuo atveju, jei turime likusios vištienos - puikiai tiks ir virta, ir kepta, vištienos dalis nesvarbi.

Ingredientai

  • Duona
  • Vištiena
  • Avokadas
  • Citrina
  • Salotos lapai
  • Druska, pipirai

Gaminimo eiga

  1. Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais.
  2. Į dubenį dedame prinokusį avokadą, įspaudžiame citrinos sulčių, beriame druskos, pipirų ir sutriname šakute iki vientisos masės.
  3. Įmaišome vištieną.
  4. Ant duonos riekės dedame vištienos - avokado salotų, ant jų - salotos lapą ir kitą duonos riekę.

Greiti ryžių makaronai su daržovėmis

Tokie makaronai - vienas iš mano mėgstamiausių takeout’o pasirinkimų. Bet išties jie - super lengvai ir greitai pagaminami namuose, o skonis gerokai lenkia tai, ką užsisakome wok restoranuose.

Ingredientai

  • Ryžių makaronai
  • Daržovės (paprika, morkos, brokoliai ir kt.)
  • Česnakas
  • Padažas (sojų, teriyaki ir kt.)
  • Aliejus

Gaminimo eiga

  1. Į keptuvę pilame aliejaus, dedame visas daržoves, įtarkuojame česnaką ir maišydami kepame ant didelės kaitros kelias minutes.
  2. Svarbu daržoves tik apskrudinti, kad išliktų traškios.
  3. Į keptuvę pilame padažą, dedame ryžių makaronus iš pakaitiname apieporą minučių, kol padažas sutirštėja.