Ingredientai
1. Pirmiausia svogūną supjaustome mažais gabaliukais.
2. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus.
4. Tada apkepintus riešutus, gerai prinokusio avokado minkštimą dedame į virtuvinį smulkintuvą, sudedame apkepintus svogūnus ir česnakus. Viską sutriname iki vientisos masės.
5. Pagardiname druska, pipirais ir grūstomis kalendros sėklomis.
6. Sumaišome pasiruoštą masę su natūraliu jogurtu iki norimos konsistencijos.
7. Patiekiame su žuvimi. Skanaus!
8. Patarimas: Jeigu dėsite mažiau jogurto, tai gausite kaip riešutų ir avokadų užtepėlę. Ją galima tepti ant duonos, duoniukų ar krekerių.
Avokado padazas prie vistienos
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Avokadų padažas
Paruošimo laikas:Apie 10 min.Porcijų skaičius:Ingredientai:- Citrina , 1 vnt.
- Sviestas , 25 gr.
- Druska , 1 žiups.
- Avokadas , 1 vnt.
- Pipirai , 1 žiups.
- Nulupkite ir sutrinkite avokadą, įdėkite sviesto, įmaišykite vienos citrinos sulčių, užberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite.
- Padažas tinka su batonu arba sumuštinių duona.
Komentarai
Tortilijų sumuštiniai
Sumuštiniai su grūdėta varške, burokėliais ir lašiša
Prancūziški sumuštiniai
Įdarytų slyvų užkandis
Įdarytas baklažanas
Sviestas su žolelėmis
Pikantiškos morkos
Cukinijų traškučiai
Šventinis užkandis „Dovanėlė“
Morkų chalva

Nauda sveikatai:
Avokadai yra puikus mononesočiųjų riebalų šaltinis, kurie naudingi širdies ir kraujagyslių sistemai. Jie taip pat turi daug skaidulų, kalio ir vitaminų, tokių kaip vitaminas E ir C, kurie stiprina imunitetą ir apsaugo nuo laisvųjų radikalų.
Kedrų riešutai yra turtingi baltymais, sveikais riebalais ir mineralais, kaip magnis, kuris palaiko raumenų funkcijas ir kaulų sveikatą.
Natūralus jogurtas be priedų suteikia papildomos baltymų ir probiotikų, kurie prisideda prie virškinimo sistemos sveikatos.
Kalendros sėklos turi antibakterinių ir priešuždegiminių savybių, gerina virškinimą ir palaiko organizmo pusiausvyrą.
Nauda sveikatai:
- Avokadai: širdies sveikata, odos stiprinimas, turtingi vitaminais.
- Kedrų riešutai: baltymai, magnis, širdžiai naudingi riebalai.
- Jogurtas: probiotikai ir baltymai gerina virškinimą.
- Kalendros sėklos: priešuždegiminės savybės, gerina virškinimą.

Juodųjų serbentų barbekiu padažas prie mėsos
2024/02/05 pagal Karolina PuodžiūtėParuošimas: 30 min Porcijos: 6 Fantastiškas juodųjų serbentų barbekiu (barbeque) padažas prie mėsos – itin tinkantis su ėriena, paukštiena ir žvėriena ar net šonkauliukais. Mūsų šeimoje labai pamiltas ir dažnai gaminamas, kai norisi pasijusti tarsi prabangiame restorane. Be galo šiandien rekomenduoju pasigaminti ir Jums! Beje, keliais mėgstamais savo šeimos padažais jau dalinausi anksčiau ir Juos … Skaityti toliau
