pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Šokoladinio sausainių pyrago receptas

Šviežių kepinių kvapas... Argi jis ne nuostabus? Kad ir ko ketintumėte išsikepti - pyragaičių, pyragų ar duonos - pas mus surasite daugybę receptų.

Sotus ir traškus šokoladinis sausainių pyragas su sūrio pyrago įdaru

Sotus ir traškūs šokoladiniai sausainiai su minkštu, kreminiu sūrio pyrago įdaru!

Greitai sumaišykite sūrio pyrago įdaro ingredientus. Venkite maišyti daugiau nei reikalinga, tik tiek kad ingredientai susimaišytų. Ant kepimo popieriaus lakšto dviem šaukštais suformuokite 12 sūrio pyrago įdarų sausainiams, stenkitės, kad jie būtų kuo apvalesni. Pagaminkite šokoladinius sausainius. Dubenyje sumaišykite sviestą su cukrumi „Farinas“. Sumaišykite sausus ingredientus, ir juos persijokite dar šiek tiek pamaišydami. Susmulkinkite šokoladą gabaliukais ir suberkite į mišinį. Laikykite šaldytuve apie 20 minučių. Išimkite tešlą ir padalinkite ją į 12 kamuoliukų, kurių svoris būtų maždaug po 50 gramų. Įdėkite į kiekvieno kamuoliuko vidų sūrio pyrago įdarą.

Šokoladinio pyrago receptas su „Jaffa“ sausainiais

Receptu, kaip pasigaminti drėgną šokoladinį pyragą su „Jaffa“ sausainiais, pasidalijo interneto svetainė „Good Housekeeping“.

Vaizdo įrašą, kuriame parodyta, kaip išsikepti šį pyragą, jau peržiūrėjo daugiau nei 11 milijonų žmonių visame pasaulyje!

O jeigu norėsite tokį pasigaminti patys, pateikiame pyrago receptą.

Reikės:

  • 175 g nesūdyto sviesto
  • 150 g susmulkinto tamsaus šokolado (geriausia turinčio bent 70 proc. kakavos)
  • 300 g cukraus
  • 3 vidutinio dydžio kiaušinių
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 1 apelsino žievelės
  • 40 g kakavos
  • 75 g miltų
  • 18 „Jaffa“ sausainių
  • 3 v. š. apelsinų marmelado
  • 1 v. š. apelsinų sulčių

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių (arba 160 laipsnių su konvekcija) ir išklokite 20,5 cm skersmens kvadratinį kepimo indą kepimo popieriumi.
  2. Ištirpinkite sviestą ir šokoladą karščiui atspariame inde, įdėtame į vandens sklidiną keptuvę ar puodą, kaitinamą ant viryklės. Kai bus vientisa masė, išimkite karščiui atsparų indą iš keptuvės ar puodo su vandeniu.
  3. Kol šokolado masė neatvėso, suberkite į ją cukrų ir gerai išmaišykite. Tada įmuškite ir išmaišykite 3 kiaušinius. Vėliau įberkite vanilės ekstrakto ir įtarkuokite apelsino žievelę. Vėl viską gerai išmaišykite. Pagaliau supilkite kakavą ir miltus. Išmaišykite viską iki vientisos masės.
  4. Supilkite dalį turimos masės į įkaitintą padėklą ir tolygiai ją paskirstykite mentele. Ant viršaus išdėliokite „Jaffa“ sausainius ir apliekite likusia šokoladine mase. Vėl ją paskirstykite tolygiai ir įmeskite dar sausainių. Kepkite 30-35 min. arba kol pyragas, švelniai papurčius kepimo indą, nedrebės. Leiskite jam visiškai atvėsti iš orkaitės išimtame kepimo inde.
  5. Kol pyragas kepa, atskirame puode švelniai pakaitinkite marmeladą su apelsinų sultimis. Pamaišykite, kad virstų vientisa mase, o tada, nuėmę nuo kaitros, palikite kelias minutes atvėsti.
  6. Kai iškeptas pyragas atvės, išimkite iš padėklo, supjaustykite ir apšlakstykite jį apelsininiu padažu. Prieš patiekiant palaikykite jį 1 val.

Šokoladinis sūrio pyragas be kepimo

Tačiau nė vienas jų neprilygsta šiam. Taip yra todėl, kad į šio pyrago sudėtį įeina ypatingas ingredientas - biskvitiniai sausainiai su glaistu ir įdaru, kurių galima nusipirkti ir Lietuvoje.

Ingredientai:

  • Sausainiai - 200 gramai
  • Sviestas - 100 gramai
  • Kakava - 2 valgomieji šaukštai
  • Maskarponės sūris - 200 gramai
  • Grietinėlė, 35 % riebumo - 250 gramai
  • Šokoladas - 250 gramai
  • Kavos likeris - 3 valgomieji šaukštai
  • Cukraus pudra - 2 valgomieji

Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.

Gaminimas:

  1. Sausainius labai gerai sutrupinam, sumaišom su kakava ir tirpintu sviestu.
  2. Sudedam į 23 cm torto formą.
  3. Šokoladą ištirpiname vandens vonelėje.
  4. Išplakame grietinėlę.
  5. Sūrį išplakame su likeriu ir cukrumi.
  6. Galiausiai į sūrio masę sudedame šokoladą ir plaktą grietinėlę ir labai lengvai išmaišome.
  7. Masę dedame ant sausainių, o pyragą grūdame kuo toliau nuo akių 4val. į šaldytuvą, ir bandome pamiršti, kad jį gaminome.

„Tinginio“ pyrago receptas

Sutraiškykite sausainius į smulkius gabalėlius. Puode ištirpdykite sviestą, palaipsniui į jį suberkite sausainius, sirupą (medų), kakavą. Maišykite, kol gausite vientisą masę. Ištirpdykite šokoladą ant lėtos ugnies, užliekite juo „tinginio” masę bei vėl viską padėkite į šaldytuvą ir palikite kelioms valandoms.

Karališkas šokoladinis pyragas

Reikia: Pagrindui: 50 g migdolų, 80 g šokoladinių sausainių („Selga“ tipo), 80 g ištirpinto sviesto, Sūrio masei: 300 g juodojo šokolado, 250 ml grietinėlės, 1 šaukšto brendžio, 750 g sūrio „Philadelphia“, 2 kiaušinių, 2 šaukštų krakmolo, 70 g DANSUKKER cukraus miltelių.

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 140 °C. Apvalią 24 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Sutrinkite migdolus ir sausainius smulkintuvu, supilkite į trupinius sviestą ir išmaišykite. Šia mase išklokite formos apačią. Gerai prispauskite. Jei norite, galite iš trupinių suformuoti kraštelius.
  3. Ištirpinkite šokoladą kartu su grietinėle, išmaišykite, kad išeitų glotni masė, supilkite brendį, pravėsinkite, kad nebūtų karšta.
  4. Sudėkite į dubenį sūrį, įmuškite kiaušinius, suberkite DANSUKKER cukraus miltelius ir viską išmaišykite, neplakite, pabaigoje įmaišykite krakmolą. Turi išeiti lygi glotni masė.
  5. Supilkite šokoladą su grietinėle, brendį ir viską kruopščiai išmaišykite. Supilkite masę ant pagrindo, išlyginkite viršų, 1-2 kartus stuktelėję į kraštą.
  6. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie valandą.
Porcijos 8-10 asm.
Gaminimo laikas 20 min.
Kepimo laikas 1 val.
Orkaitės temperatūra 140 °C