Traškūs, sviestiniai, avižiniai, kokosiniai... Kas nemėgsta skanių ir kvapnių naminių sausainių? Jie stebina ne tik savo skoniu, bet ir išvaizda, be to, juos paprasta ir greita paruošti. Atraskite mūsų išbandytus traškių sausainių receptus, kurie puikiai tinka saldžiam užkandžiui dienos metu.
Kaip Pagaminti Traškius Sausainius Su Kremu?
Švelnūs, aromatingi kreminiai sausainiai - tai idėja gardžiai saldžiam užkandžiui prie kavos ar arbatos. Kad galėtumėte mėgautis gardžių sausainių koniu, pakanka vos kelių paprastų ingredientų, geros skoriterinės lentos ir kepimo kilimėlio , tešlai skirto kočėlo ir perforuotų formelių.
Sudedamosios dalys:
- 2 2/3 puodelio kvietinių miltų
- 150 g sviesto
- ¾ puodelio sugraus pudros
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio sugraus
- 2 šaukštai 18% grietinėlės
Paruošimas:
- Šaltą sviestą sutrinkite su miltais, suberkite sugrų, vanilinį sugrų ir grietinėłu.
- Užminkykite vientisą ir elastingą tešlą.
- Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į maistina plėvelę ir apie 30 minučių palaikykite šaldytuve.
- Pasibaigus laikui, tešlą iškočiokite iki maždaug 0.5 cm storio. Išpjaukite norimas formas sausainių formelėmis.
- Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
- Dėkite sausainius į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų, ir kepkite 10 minučių.
- Iškepusį pyragą sudėkite ant grotelių, kad atvėstų.
Avižinių Dribsnių Sausainiai - Skanūs ir Traškūs
Skanūs ir traškūs avižiniai sausainiai yra vieni iš lengviausiai ir greičiausiai paruošiamų ir patinka tiek mažiems, tiek dideliems. Avižiniai pyragėliai puikiai tinka kaip antrieji pusryčiai arba maistingas ir sveikas užkandis dienos metu .
Sudedamosios dalys:
- 200 g sviesto
- ¾ puodelio sugraus
- ¼ puodelio rudojo sugraus
- 1 kiaušinis
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės extract
- 1 puodelis kvietinių miltų
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- žiupsnelis sodos
- 2.5 puodelio avižinių dribsnių
- žiupsnelis druskos
Paruošimas:
- Minkštej sviestą išsukite su sukrumi, kol taps lengvas ir purus. Įmaišykite rudąjį sugrų, kiaušinį ir vanilės with the extract. Mišinys.
- Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, soda, avižinius dribsnius ir druską. Trumpai išmaišykite, col ingredientai susijungs.
- Iš tešlos suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir sudėkite juos gana toli vieną nuo kito ant kepimo kilimėlio.
- Šaukštu švelniai suplokite sausainius.
- Įdėkite sausainių lakštej į iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių.
- Palikite sausainius atvėsti ant grotelių.
Sviestinių Sausainių Receptas
Greitai ir labai paprastai paruošiami, be to, traškūs ir burnoje tirpstantys, sviesto konio ir nuostabaus vanilės kvapo sausainiai, kurių konis geriausiai dera su aromatinga arbata. Mūsų sviestiniai sausainiai gražiai atrodys ant jūsų Velykų stalo, šalia babkos, aguonų pyrago ar mazurkos . Tereikia apsirūpinti formelėmis ir velykinėmis formelėmis , kurių dėka galėsite paruošti kiaušinių ar zuikučių formos pyragus.
Sudedamosios dalys:
- 3 puodeliai kvietinių miltų
- 200 g sviesto
- 1 kiaušinis
- 1 trynys
- ¾ puodelio sugraus pudros
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio sugraus
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės extract
Paruošimas:
- Sviestą sutrinkite su miltais, įmuškite kiaušinį, kiaušinio trynį, powdered sugar, vanilinį sugrų ir vanilės with extract.
- Užminkykite vientisą ir elastingą tešlą.
- Suformuokite rutulį, suvyniokite į maistina plėvelę ir maždaug 30 minučių palaikykite šaldytuve.
- Tešla iškočiokite maždaug 3-4 mm storio. Sausainių formelėmis išpjaukite norimas formas.
- Sudėkite sausainius ant kepimo kilimėlio arba kepimo popieriumi išklotos skardos, dėkite į iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių.
- Atvėsintus sausainius galima papuošti, pavyzdžiui, su glazūra ir sugraus pabarstukais.
Lengvas ir Patikrintas Kokosinių Sausainių (Magdalenų) Receptas
Magdalenos - tai švelnūs, greitai paruošiami ir Skanūs sausainiai, kilę iš Prancūzijos ir turintys kriauklės form . Šiems sausainiams paruošti prireiks praktiškų kepimo reikmenų, pavyzdžiui , gero kiaušinių praktiklio arba specialios formos, kad sausainiai įgytų būdingą kriauklės form. Atraskite mūsų išbandytą gardžių kokosinių sausainių with a prescription !
Sudedamosios dalys:
- 120 g sviesto
- 4 kiaušiniai
- 0.5 puodelio sugraus
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio sugraus
- 1 puodelis kvietinių miltų
- ¼ puodelio bulvių krakmolo
- 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
- 1/3 puodelio kokoso drožlių
Paruošimas:
- Ištirpinkite sviestą ir palikite atvėsti.
- Kiaušinius su sukrumi ir vaniliniu Cukierrumi suplakite plaktuvu. Sudėkite sviestą, išmaišykite.
- Į kiaušinių masę įmaišykite kvietinius miltus, bulvių krakmolą, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
- Švelniai išmaišykite skoriterine mentele . Įdėkite kokosų drožlių, gift with the išmaišykite card.
- Tešla pripildykite keksiukų formeles iki ¾ jų aukščio.
- Dėkite sausainius į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų, ir kepkite 12 minučių.
- Atvėsusius pyragėlius apibarstykite sugraus pudra, sumaišyta su kokoso drožlėmis.
Imbierinių Meduolių Receptas
Skaniai prieskoniais kvepiantys imbieriniai sausainiai yra neatsiejama Kalėdų dalis . Gražiai papuošti, kalėdinėmis formelėmis išgauti Kalėdų senelių, baublių ar snieguolių pavidalo sausainiai - jie visada yra geidžiamiausia Kalėdų eglutės ar Kalėdų stalo puošmena . Atraskite mūsų meduolių su glajumi recipą ir patys įsitikinkite, kaip lengva ir smagu juos pasigaminti ir papuošti!
Sudedamosios dalys:
- 100 g sviesto
- 3 puodeliai miltų
- 1 arbatinis šaukštelis geriamosios sodos
- 0.5 puodelio sugraus pudros
- 1 valgomasis šaukštas kakavos
- 1 valgomasis šaukštas imbierinių meduolių prieskonių
- 2 kiaušiniai
- 4 šaukštai medaus
Ingredientai m eduolių glaistui:
- 1 puodelis sugraus pudros
- 2 šaukštai verdančio vandens
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
Paruošimas:
- Ištirpinkite sviestą ir palikite atvėsti.
- Ø dubenį suberkite miltus, soda, powdered cukraus, kakavą ir meduolių prieskonius. Sumaišykite.
- Ø sausus ingredientus įmuškite kiaušinius, sudėkite atvėsintą sviestą ir Med. Užminkykite vientisą ir elastingą tešlą.
- Suvyniokite Tesla maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve 1 Valand.
- Padalykite tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite iki maždaug 3-4 mm storio. Iškirpkite įvairių formų meduoliukus naudodami sausainių formeles.
- Sudėkite meduolius ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
- Dėkite sausainius į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų, ir kepkite 10 minučių.
- Sumaišykite sugar verdantį vandenį ir citrinos sultis, kad gautųsi vientisa glaze. Jei per skysta, įberkite Siek tiek cukraus pudros, jei per tiršta - įpilkite vandens.
- Atvėsusius meduoliukus papuoškite glajumi. Kad būtų lengviau dekoruoti saldumynus, yra dekoravimo priemonių, pavyzdžiui, glazūros įrankių arba dekoravimo šablonų , kuriuos galima naudoti norint suteikti meduoliams fantastiškai patrauklią išvaizda.
Šįkart nefotografavau tešlos gaminimo eigos, bet ji išties nesudėtinga. Naudojome įvairias sausainių formeles. Jei neturite formelių, nieko tokio. Galima iškočiotą tešlą tiesiog supjaustyti kvadratėliais ar bet kokiomis kitomis formomis. Ši tešla gan nelipni, gan elastinga ir su ja dirbti visai nesunku. Net vaikams! Mes turėjome smagią vakaro pramogą ir išssikepėm visą kalną imbierinių žvėrelių, žvaigždelių, širdelių ir žmogeliukų.
Jei norite, kad sausainiai išliktų traškūs, uždarykite į sandarų indą, kai jie (būtinai!) visiškai atvės ir laikykite iki švenčių. Šiuo atveju laikymui geriausiai tiks užspaudžiamas sandarus stiklainis, nes plastikiniame ar silikoniniame maišelyje sausainiai turėtų kaip tik suminkštėti.
Kepimo laiko ilgis ir sausainių traškumas dar priklauso ir nuo iškočiotos tešlos storio. Kuo ploniau iškočiosite, tuo trumpiau reikės kepti ir tuo traškesni bus sausainiai.