Vytinimas
Vytinimas šis procesas reikalaują kantrybės arba trumpos atminties 🙂
Laikome kambario temperatūroje 4-5 dienas, priklausomai nuo mėsos dydžio ir noro galima palaikyti ir ilgiau.
Laikome kambario temperaturoje 4-5 dienas , pirklausomai nuo mėsos storio, jeigu mėgstate labiau padžiuvus galime palaikyti ir ilgiau.
Receptas pagal Stasę
[ux_products columns=”5″ cat=”195″ products=”16″]
[ux_products cat=”190″ products=”16″]
Surišimas
Po marinavimo proceso, atėjo laikas paruošti mūsų mėsyte vytinimui.
Patartina naudoti merlę arba kita gerai laidų orui audinį o surišimui naudosime lininę virvutę, bet galima naudoti ir kito tipo virves.
Prieš aptraukiant merlę nepamirštame prieskonių likusiu po marinavimo ir apdedame mėsytę.

Džiovinta jautiena vaisių džiovyklėje
Tai receptas kuris pakeitė mano gyvenimą. Daugiau nebesinori pirkti vytintos jautienos prekybos centruose. Tiems kurie dar svarsto ar verta įsigyti vaisių džiovyklę pasakysiu tik viena – tikrai verta! Džiovinti ji tinka ne tik daržoves, bei džiovinti vaisius, ji tinka ir mėsai džiovinti – vytinti. Šis receptas labai paprastas – bet žavi tobulu skoniu. Kviečiu ir jus išbandyti. Kas neturi vaisių džiovyklės, gali pabandyti ją vytinti ir orkaitėje.

Naminė vytinta vištos krūtinėlė su apelsinais ir viskiu 2 asm.
Tinklaraštis bulviukose.lt: Namuose vytinta krūtinėlė – puikus užkandis ir priedas sumuštiniams. Bandykite derinti įvairius prieskonius ir stiprųjį alkoholį, ir kas kart turėsite skirtingų skonių gardumyną. Pirmą kartą vytinant krūtinėlę pabandžiau jai suteikti apelsinų, pankolių ir viskio aromatų.
Žymės: vištiena, užkandis, viskis, vištos krūtinėlė, vytinta mėsa
Eglių druska
Gegužės gale skarotosios eglės pasidabina šviežia žaluma. Šie jauni ūgliai yra ypatingo skonio ir aromato, o ir naudingų medžiagų juose apstu.
Ūglius dažniausiai dėdavau į raugiamą medaus girą ir gamindavau lydytą sviestą su jaunaisiais spygliais. Bet pernai, paskaičiusi apie pušų žiedų ir druskos duetą, pamaniau, kad eglių ūgliai irgi puikiai suderėtų su kepama žuvimi, paukščiu ar mėsa.
Tad šiemet kartoju jau didesnį kiekį. Toliau skaityti „Eglių druska”
