pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Tinginys su Baltuoju Šokoladu: Nuostabūs Receptai

Tinginys - tai greitai pagaminamas ir neatsivalgomas skanėstas įvairioms progoms. Šis desertas yra akivaizdžiai lengvai pagaminamas ir labai skanus. Tad kai jau gaminu kažką saldaus, man norisi labai lengvai pagaminamo ir labai skanaus rezultato.

Baltojo Šokolado Tinginys su Šakočiu, Riešutais ir Spanguolėmis

Šį kartą tinginiui norėjau panaudoti namie liūdintį ir kietėti bepradedantį šakotį. Pamaniau, kad bus aktualu ir jums - juk tikrai esate atsidūrę tokioje pat situacijoje! Žinoma, jei norite, vietoje šakočio galite naudoti ir tinginiui įprastus sausainius. Kartu su šakočiu pridėjau daug savo mylimų itin kokybiškų SEEBERGER riešutų, džiovintų slyvų ir spanguolių - man labai patinka, kai kiekvienas kąsnis stebina vis kitu maloniu priedu.

Baltojo šokolado tinginys - nuodėmingas, saldus ir labai skanus. Jei norite mažiau saldžios, šiek tiek gaivesnės versijos, pusę kondensuoto pieno ir baltojo šokolado kiekio galite keisti kremine varške. Bus taip pat be galo skani variacija tiems, kurie mėgsta mažiau saldžius desertus.

Receptas:

  • Puode išlydome sviestą, sumaišome su saldintu sutirštintu pienu.
  • Įdedame šokoladą ir maišydami kaitiname, kol jis išsilydo.
  • Į dubenį nedideliais gabalėliais sulaužome šakotį, sudedame spanguoles bei smulkintus riešutus ir slyvas.
  • Užpilame skysta mase ir viską gerai išmaišome.

Perkeliame tinginį į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms arba, geriausia, per naktį. Toks tinginys paruošiamas itin greitai, palaukti reikia tik kol sustings. Bet dėl rezultato tikrai verta pakentėti. O man pačiai toks tinginys buvo naujas atradimas, nes įpratusi esu prie juodo ar pieninio šokolado tinginių. Kartais dar karamelinių. Todėl dėl baltojo šokolado atrodė, kad valgau visai kitokį naują desertą, o ne jokį tinginį.

Varškės Tinginys su Baltuoju Šokoladu

Sukurti naują tinginio variaciją šventėms man jau tampa gražia tradicija. Per praeitas Kalėdas siūliau išbandyti karamelinį varškės tinginį, o Joninių proga sukūriau gaivų tinginį su braškėmis. Šią tinginio versiją su ypatingai minkštais Seeberger džiovintais vaisiais kūriau galvodama apie artėjančias Kalėdas.

Labai rekomenduoju naudoti būtent Seeberger SOFT linijos vaisius, kurie yra ne tik labai skanūs, bet ir ypatingai minkšti bei sultingi. Gaminant jų nereikia papildomai mirkyti, galima dėti tiesiai į tinginio masę, o vėliau tinginys lengvai pjaustosi, vaisiai neiškrenta ir suteikia puikaus skonio. Labai rekomenduoju išbandyti - net neabejoju, kad visi valgytojai liks maloniai nustebę.

Ingredientai:

  • 200 g sviesto
  • 400 g 9% riebumo varškės
  • 200 g kondensuoto pieno
  • 100 g baltojo šokolado
  • 1 a.š. cinamono

Gaminimo eiga:

  1. Išlydome šokoladą. Aš tai darau garų vonelės virš verdančio puodo pagalba. Jei norėsite tinginį papildomai papuošti lydytu šokoladu, dalį šokolado atidėkite.
  2. Kambario temperatūros sviestą išplakame su varške, kondensuotu pienu, lydytu baltuoju šokoladu ir cinamonu iki vientisos masės.
  3. Svarbu, kad ši masė būtų tolygi, be jokių gumulėlių, todėl geriausia tai daryti su blenderio ar mikserio pagalba.
  4. Sulaužome sausainius ir juos apipilame skystų produktų mase, viską gerai išmaišome.
  5. Į tinginio masę sudedame džiovintus vaisius, išmaišome. Jei naudosite kietus džiovintus vaisius, prieš tai juos išmirkykite ir supjaustykite gabaliukais.
  6. Perkeliame masę į kepimo popieriumi išklotą skardą, gerai suspaudžiame, kad neliktų oro ir laisvų tarpų.
  7. Perkeliame tinginį nakčiai į šaldytuvą, kad sustingtų.

Varškės „Tinginys“ su Baltuoju Šokoladu ir Avietėmis

Reikės:

  • 450 g varškės (9 proc. riebumo)
  • 250 g sviesto
  • 150 g sutirštinto pieno
  • 200 g baltojo šokolado
  • 450 g sausainių (labai tinka sutirštinto pieno skonio)
  • 250-300 g šviežių aviečių

Gaminimo eiga:

  1. Sausainius sutrupinkite.
  2. Varškę išplakite kartu su kambario temperatūros sviestu, kol viskas susijungs į vientisą masę.
  3. Tada supilkite sutirštintą pieną ir ištirpintą baltąjį šokoladą, viską gerai išmaišykite.
  4. Pilkite masę ant sausainių ir vėl išmaišykite.
  5. Indą, kuriame stings „Tinginys“, išklokite maistine plėvele, kad būtų lengviau išimti. Tada sluoksniuokite masę su avietėmis - jų negalima įmaišyti, nes jos susitrins.

Tinginys be Kondensuoto Pieno su Kokosų Kremu ir Braškėmis

Šis tinginys be kondensuoto pieno yra pagamintas su kokosų kremu ir baltuoju šokoladu. Ypatingą skonį šiam tinginiui suteikia šalčiu džiovintos braškės. Nors jų naudojau visai nedaug, bet jos suteikė gaivumo ir tinginį padarė ne tokį saldų.

Ingredientai:

  • Kokosų kremas
  • Baltasis šokoladas
  • Šaltyje džiovintos braškės
  • Sausainiai

Gaminimo eiga:

  1. Sausainiai: dideliame inde sausainius gana smulkiai sutrupinti. Šaltyje džiovintas braškes irgi patrupinti rankomis.
  2. Kokosų kremas ir baltasis šokoladas: blenderiu kokosų kremą sutrinti su 3 valg. š. braškių (kitą dalį pasilikti papuošimui ir į patį tinginį) iki vientisos masės.
  3. Į mažą puodą supilti kokosų kremą ir pasmulkintą baltąjį šokoladą. Ant labai mažos ugnies ištirpinti šokoladą, pastoviai maišant.
  4. Pravėsusią masę užpilti ant sausainių, įberti susmulkintų braškių ir viską gerai išmaišyti.
  5. Tinginio formavimas: ant maistinės plėvelės suformuoti ritinį. Jį suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą bent 4 valandoms.

Baltojo Šokolado, Varškės ir Morengo Tinginys

Saldus, minkštas, drėgnas - nuostabus greitai pagaminamo ir neatsivalgomo tinginio su varške ir morengais receptas. Tobulas prie kavos.

Reikės:

  • 300 g baltojo šokolado
  • 150 g sviesto
  • 150 g varškės
  • 100 g morengų
  • 3 šaukštų džiovintų spanguolių
  • 1 šaukšto romo
  • 3 šaukštų nesūdytų pistacijų
  • 1 šaukštelio tarkuotos žaliosios citrinos žievelės
  • 50 g kokosų drožlių
  • 2 didelių saujų trupintų mėgstamų sausainių

Paruošimas:

  1. Stačiakampę formą (12x24 cm) išklokite kepimo popieriumi. Spanguoles užmerkite rome.
  2. Minkštą sviestą ištrinkite su varške iki vientisos masės.
  3. Supilkite ištirpintą ant garų vonelės ir ataušintą baltąjį šokoladą ir išmaišykite.
  4. Į gautą masę sudėkite sutrupintus morengus, sausainius, kokosų drožles, nuspaustas spanguoles, sutrupintas pistacijas ir žaliosios citrinos žievelę.
  5. Viską išmaišykite, išlyginkite formoje ir dėkite į šaldiklį. Prieš patiekdami perkelkite formelę iš šaldiklio į šaldytuvą 20 min.