Korėjietiški jautienos šonkauliai
Prieš kepdami išimame šonkaulius iš šaldytuvo darkart gerai juos ištriname marinatu, apvoliojame kepimo inde. Įpilame į indą apie 80-100 ml vandens ir vėl sandariai uždengiame indą kepimo folija.
Dedame indą į iki 140 laipsnių įkaitintą orkaitę ir paliekame šonkaulius kepti apie 4-5 valandas. Pusei laiko praėjus patikriname, ar niekas nedega ir inde yra truputis skysčio, jei ne – įpilame dar šiek tiek vandens ir toliau uždengę kepame. Šonkauliai bus beveik paruošti, kai mėsa tiesiog nusiners nuo kaulų.
Reklama41011Išimame šonkaulius iš orkaitės, atidengiame foliją ir palaistome mėsos viršų kepimo inde susikaupusiomis sultimis. Tuo tarpu įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių grilio režimu. Siunčiame šonkaulius į karštą orkaitę dar 10-15 minučių, kad mėsa gražiai apskrustų ir karamelizuotųsi.
Iškepusius šonkauliukus gardiname aitriosiomis paprikomis, smulkintais svogūnų laiškais, sezamų sėklomis, patiekiame su virtais ryžiais.
IngredientaiAlternatyvaŠiaip tai džiaugiuosi, kad jautiena tikrai jau ne deficitinė ir šios mėsos pasirinkimas tik auga ir didėja. Nors pastebiu, kad dar ne visiems iki galo aišku, kuo skiriasi brandinta jautiena, o jei brandinta, tai kuo skiriasi sauso brandinimo nuo šlapio. Mėsos brandinimas tikrai nėra tas pats, kas padėti mėsą į savo šaldytuvo stalčių ir pamiršt ir kelioms dienoms. Kitas dalykas – jei perki belekokią jautieną gali ir nusivilti, mėsa bus kieta ir sunkiai paruošiama. Nieko nepadarysi, bet jei jau nori valgyti jautieną, tai geriau jau valgyt jos mažiau, bet užtat rinktis tik kokybišką. Mano šeima mėgsta jautieną ir lėtai troškintą, ir greitai keptą, todėl kai man pasiūlė pabandyt Alytaus rajone augintų Angus veislės jautukų mėsos, žinoma, kad sutikau.
UAB „Lietuviška jautiena“ patys gyvulius veisia, (kas tikrai nedažnai pasitaiko tarp jautienos tiekėjų) peni, patys jautieną brandina savo brandinimo kamerose ir patys tiekia geriausiems restoranams ir įnorgingiausiems klientams, tokiems kaip aš hahaha.. Išbandžius ne vieną šio tiekėjo produktą, atsakingai pareiškiu – labai gera kokybiška jautiena.
UAB LIETUVIŠKA JAUTIENA mėsos galima įsigyti e-parduotuvėje www.lithuanianbeef.com ir partnerių parduotuvėse:
fizinė parduotuvė – Mėsinė.lt- Tilžės g.44, Šiauliai;
Jautienos šašlykas
Jautieną supjaustyti gabaliukais, sumaišyti su pjaustytu svogūnu, druska, juodaisiais pipirais, prieskoniais, actu, lauru, kvapiaisiais pipirais ir laikyti šaltoje vietoje dvi dienas. Po to mėsą sumauti ant iešmų, tarp mėsos gabalų užmaunant svogūno žiedus ir kepti ant žarijų kol mėsa iškeps, bet bus sultinga, kartas nuo karto mėsą pašlakstant sviestu.
Reklama:
Jautienos patiekalai
Jautiena skani ir sveika, bet ne tokia riebi kaip kiauliena. Tačiau jautieną svarbu pagaminti teisingai, kad neperdžiūtų ir nesugadintumėte savo jautienos patiekalo. Trūksta idėjų ir vaizduotės? Tada, specialiai jums, surinkome receptus, kuriuos galima paruošti iš jautienos!
- Jautieną galite marinuoti
- Jautieną galite virti
- Jautieną galite troškinti

Kaip marinuoti jautieną?
Vienas iš jautienos marinavimo būdų puikiai tiks tiems, kurie mėgsta kepti didelį jautienos gabalą orkaitėje. Pirma, tokiu terminiu apdorojimu mėsa išlaiko daugiausiai naudingų medžiagų, antra, procesas yra gana greitas ir paprastas.
Labai populiarus jautienos marinatas – citrinų sulčių ir alyvuogių (saulėgrąžų) aliejaus mišinys. Abu produktai sumaišomi lygiomis dalimis (1:1).



