Tai vienas iš tų želė desertų, primenančių vaikystę. Gardus, jaukus ir truputį nostalgiškas. "Gaivus ir lengvas desertas, tarsi vasaros diena po lietaus. Greitai pagaminamas ir dar greičiau suvalgomas", - sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Nidos bangų ir saulės įkvėptas gaivaus vasariško deserto receptas su gardžiuoju Vilkyškių kefyru.
Braškių ir Kefyro Želė Desertas
Šis desertas - tikras vasaros skonis! Jis pagamintas iš trintų braškių, ekologiško jogurto, kefyro ir želatinos. Štai kaip jį pasigaminti:
Ingredientai:
- 1 l kefyro
- 1 l braškių
- 3 v. š. želatinos + 100 ml vandens (jei brinkinti)
- 7-10 v. š. cukraus (pagal skonį)
Paruošimas:
- Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti.
- Į kefyrą suberkite cukrų, išmaišykite ir leiskite ištirpti.
- Braškes nuplaukite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir įmaišykite į kefyrą.
- Želatiną išbrinkinkite garų vonelėje, šiek tiek pravėsinkite ir supilkite silpna srovele į kefyro masę. Gerai išmaišykite.
- Desertą pilkite į norimą formą ir dėkite į šaldytuvą stingti.
Sluoksniuotas Želė Pyragas su Kefyru
Šis desertas ne tik skanus, bet ir gražiai atrodo! Jam reikės šiek tiek daugiau pastangų, bet rezultatas tikrai vertas.
Ingredientai:
- 20 g želatinos
- 50 ml vandens
- 300 g aviečių
- 2 bananai
- 150 g šilauogių
- 800 g konservuotų persikų puselių ir jų sulčių
- 650 g ŽEMAITIJOS kefyro kokteilio su braškėmis ir bananais
- 2-3 šaukštų DANSUKKER šviesiojo sirupo
- ½ citrinos žievelės
- 70 g mėgstamų sausainių
Paruošimas:
- Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės.
- Į kepimo formą sudėkite vaisius ir uogas.
- Dubenyje sumaišykite ŽEMAITIJOS kefyro kokteilį su braškėmis ir bananais, konservuotų persikų sultis, DANSUKKER šviesųjį sirupą, įtarkuokite citrinos žievelės. Maišydami supilkite želatiną.
- Kefyro mišinį supilkite ant vaisių, suberkite trupintus sausainius ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
Kefyro ir Želė Desertas su Aguonomis
Ingredientai:
- 700 ml kefyro
- 300 ml grietinėlės
- 2 v. š. aguonų
- 0,5 indelio saldaus sutirštinto pieno
- 3 v. š. želatinos + 100 ml vandens jai išbrinkinti
- 3 skirtingų skonių želė
Paruošimas:
- Pirmiausia pasiruoškite želė, nes reikia, kad ji sustingtų.
- Želė pakelį užpilkite 350 ml karšto vandens. Gerai išmaišykite ir paliekame stingti.Taip paruošiame visus skonius.
- Kai želė sustings ir bus tvirta, imamės kitų darbų.
- Želatiną užpilame šaltu virintu vandeniu ir paliekame brinkti.
- Aguonas nuplikome kaštu vandeniu ir leidžiame nuvarvėti.
- Į kefyrą supilame grietinėlę, sutirštintą pieną, aguonas. Masę gerai išmaišome.
- Sustingusią želė supjaustome nedideliais gabalėliais. Įmaišome į kefyro masę.
- Želatiną ištirpiname garų vonelėje ir silpna srovele supilame į deserto masę.
Paprastas Kefyro Desertas
Gaminimo eiga: 250 ml užvirinto, bet kiek pravėsusio vandens ištirpinkite 0,5 l skysčio skirtą kiekį želatinos. Įmaišykite kelis šaukštus cukraus (tokiu atveju desertas bus vos vos salstelėjantis, jei nori saldesnio varianto, dvigubinkite arba trigubinkite cukraus kiekį), maišykite, kol viskas pilnai ištirps. Šią masę sumaišykite su 450 ml Vilkyškių kefyro ir sėklomis iš 1 vanilės ankšties (prapjaukite ir išskobkite peiliu). Gerai išmaišykite, išpilstykite į 3-4 indelius. Laikykite šaldytuve per naktį. Patiekite su smulkintomis arba trintomis saldintomis (cukrumi arba medumi, ar klevų sirupu) šviežiomis uogomis.
Nekeptas Kefyro Desertas su Avietėmis
Šis skanėstas galėčiau valgyti visus metus, o ne tik karštuoju sezonu. Jis pagamintas iš kefyro, grietinės, želatinos, šviežių aviečių. Ant viršaus užtarkavau baltojo šokolado. Šis nekeptas desertas buvo saikingai saldus. Jį gaminau torto formoje. Į apačią reikia pakloti kepimo popierių ar maistinę plėvelę. Kitu atveju, įdaras gali pradėti bėgti iš kepimo formos. Man patinka, kai tokie desertai būna gana minkšti.
Reikės:
- grietinės (naudojau 30 proc. (2 valg.
- želatinos (naudojau „Dr.
- valg. š.
Paruošimas:
- Į indą supilti kefyrą, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų.
- Želatiną ištirpinti vandens vonelėje: į puodą ar keptuvę pripilti nedaug vandens. Į jį įstatyti indą su želatina. Kaitinti ant vidutinės-neaukštos kaitros. Maišant su mentele, ištirpinti želatiną. Neužvirti.
- Į 18 cm kepimo formos apačią įdėti kepimo popierių. Su peiliu perbraukti per torto šonus ir atsargiai nuimti kepimo formą.
Skanaus!