pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Paruošti Vištieną Garuose - Išsamus Vadovas

Recepto paruošimas

1. Kaip teisingai reikėtų virti vištieną? Užšaldytą vištieną geriausia atšildyti prieš ją pradedant virti. Šitaip mėsa išverda tolygiau ir greičiau.

2. Jeigu nėra laiko atitirpinti, šaldytą mėsą dedame tik į šaltą vandenį. Virimo laikas po vandens užvirimo turės būti padidintas maždaug 10-20 minučių, priklausomai nuo turimos vištienos dydžio.

3. Prieš verdant, vištieną reikėtų gerai nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu.

4. Jeigu norisi koncentruoto vištienos sultinio, dedame mėsą į šaltą vandenį. Tai suteikia sultiniui skonį ir aromatą. O jeigu norisi, kad vištiena būtų sultinga ir skani, dedame ją į verdantį vandenį.

5. Kad sultinys būtų gardus, druską įberiame virimo pabaigoje, o kad mėsa būtų skani - beriame pradžioje.

6. Vanduo turėtų pilnai padengti vištieną. Jeigu verdate visą vištą, naudojame didesnį puodą.

7. Verdame vištieną ant vidutinės kaitros be dangčio. Virimo metu privaloma vis pašalinti susidariusias putas.

8. Mėsa gali būti skanesnė, jeigu į vandenį įdėsite visą svogūną, lauro lapą, maltų juodųjų pipirų arba kitų prieskonių. Juos reikia dėti, kai vanduo užverda.

9. Senos mėsos virimas užtrunka ilgiau, nei yra nurodyta toliau pateiktose rekomendacijose. Norėdami pagreitinti procesą, seną vištieną verdame ne visą, o tik dalimis. O kad mėsa būtų minkštesnė, iš anksto pamarinuojame citrinos sultyse maždaug 60 minučių.

10. Kiek laiko reikia virti vištieną? Vištienos virimo laikas yra skaičiuojamas nuo akimirkos, kai užverda vanduo.

11. Ar vištiena išvirusi ganėtinai paprasta nustatyti šitaip: jeigu mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulų arba filė lengvai praduriame šakute - vištiena jau yra paruošta.

12. Kiek laiko virti visą vištą? Visa vidutinė skerdena verdama maždaug 60 minučių. Jeigu turima višta yra tikrai didelė, laikas turės būti padidintas dar apie 20-30 minučių.

13. Kiek laiko virti vištienos krūtinėlę? Krūtinėlės be kaulų ir be odos išverdamos per maždaug 15-20 minučių. Tokiu atveju filė geriau perpjauname perpus arba dideliais gabaliukais. Krūtinėlės su kaulu ir su oda verdamos kiek ilgiau - maždaug pusvalandį.

14. Kiek laiko virti vištienos ketvirčius? Ketvirčius verdame maždaug 40 minučių. Šlaunelės su kaulu ir su oda verdami maždaug pusvalandį. Šlaunelių filė - 10-15 minučių mažiau.

15. Kiek laiko virti vištienos sparnelius? Vištienos sparneliai yra verdami maždaug 30-35 minutes.

Garuose virta vistiena

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Ingredientai

  • vištienos krūtinėlės: 1 (virta)
  • konservuoti žalieji žirneliai: 1 indelio
  • virtos morkos: 1
  • švieži agurkai: 3
  • avokadai: 1
  • pomidorai: pagal skonį (aš jų nedėčiau, vyrui šioje mišrainėje jie labai tinka)
  • krapai
  • laiškiniai svogūnai
  • druska
  • alyvuogių aliejus

1. Pirmiausia supjaustykite virtą vištienos krūtinėlę kubeliais, o agurkus ir avokadą – nedideliais gabaliukais.

2. Paruoštus ingredientus sudėkite į salotinę lėkštę, suberkite konservuotus žaliuosius žirnelius, pridėkite smulkintų krapų ir laiškinių svogūnų.

3. Sudėkite virtą morką, supjaustytą kubeliais.

4. Jeigu naudosite, sudėkite kubeliais pjaustytus pomidorus.

5. Pagardinkite druska, užpilkite alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite, kad viskas pasiskirstytų tolygiai.

6. Patiekite šias salotas šviežias ir mėgaukitės gardžiu bei sveiku patiekalu!

7. Santrauka: Šios salotos su virta vištiena, žirneliais, agurkais ir avokadu yra gaivios, lengvos ir maistingos. Jos puikiai tinka tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip garnyras prie kitų valgių. Paprasta paruošti, skani ir sveika – tai idealus pasirinkimas subalansuotai mitybai!

Rekomenduojamas:

Kaip virti šaldytas daržoves lėtoje viryklėje? Tai bus aptarta straipsnyje. Pateikiami receptų pavyzdžiai, kuriais vadovaudamiesi išmoksite pasigaminti skanių vitaminingų patiekalų