pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sultingas Kiaulienos Kepsnys - Tobulas Receptas ir Paruošimo Patarimai

Sultingas kiaulienos kepsnys

Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Kiaulienos nugarinės kepsniai

Labai gardus, minkštas, sultingas kiaulienos nugarinės kepsnys su saldžiarūgščiu padažu ir sūriu. O pagaminti paprasta ir nesudėtinga.

Nugarinės minkštumo ir sultingumo paslaptis – kefyras. Ant mėsos bėriau druskos, pipirų ir užpyliau kefyru. Palaikiau valandą, nes neturėjau daugiau laiko, bet marinuoti tikrai galima ilgiau ar net pasiruošti kepsnius iš vakaro, o kitą dieną kepti!

Tad jei mėgstate mėsos kepsnelius šie tikrai Jums patiks 😉 .Ingredientai

Reikės:

~1kg kiaulienos nugarinėsDruskosPipirų200ml kefyro (riebumas nesvarbu)150g sūrio400g saldžiarūgščio padažo su ananasaisViso grūdo kvietinių miltų (ar džiūvėsėlių)Svogūnų laiškų (nebūtinai)Iškepiau 7 kepsnelius

Ingredientai

1. Paruoškite mėsą: kiaulienos nugarinę supjaustykite porcijiniais gabalėliais ir lengvai išmuškite mėsos plaktuku.

2. Vieną pusę pabarstykite druska, kitą – patepkite adžika.

3. Paruoškite bulvių masę: bulves nulupkite ir sutarkuokite smulkia burokine tarka.

4. Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska, pipirais, džiovintais svogūnais ir česnako granulėmis. Gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.

5. Formuokite kepsnius: į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite dalį paruoštos bulvių masės, suformuodami nedidelį blyną.

6. Ant jo uždėkite paruoštą mėsos gabalėlį ir uždenkite kitu sluoksniu bulvių masės, kad mėsa būtų visiškai apgaubta.

7. Kepkite keptuvėje: uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite ant stiprios ugnies apie 6 minutes vieną pusę, kol gražiai apskrus.

8. Tada atsargiai apverskite ir kepkite kitą pusę dar 6 minutes, kol kepsnys taps auksinės spalvos.

9. Baikite kepti orkaitėje: apkeptus kepsnius perkelkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

11. Santrauka: Šis sultingas kiaulienos kepsnys bulvių patale yra puikus pasirinkimas norintiems pasimėgauti tradicinės lietuviškos virtuvės skoniais. Patiekalas derina minkštą mėsą ir traškų bulvių sluoksnį, suteikdamas ypatingą skonio harmoniją. Be to, jį galima pritaikyti pagal asmeninius pageidavimus, keičiant ingredientus ar prieskonius. Svarbiausia – laikytis kepimo rekomendacijų, kad kepsnys išliktų sultingas ir aromatingas.

Kaip gaminti:

Kiaulienos nugarinę supjaustau maždaug 1,5cm riekelėmis. Bus 7 kepsniai 😉

Beriu druskos, pipirų, kepsnelius apverčiu – ant kitos pusės taip pat beriu druskos ir pipirų.

Taip paruošiu visus 7 kepsnelius.

Į didesnį dubenėlį pilu 200ml kefyro (riebumas nesvarbu).

Tuomet į kefyrą dedu mėsos kepsnelius. Dedu po vieną kepsnelį, vis padažydama į kefyro marinatą, kad kefyras tolygiai padengtų visus kepsnelius. Mėsą šiek tiek paspaudau ir palieku marinuoti ~1val. Galima marinuoti ir ilgiau, bet aš neturėjau laiko 😉

Į lėkštę beriu saują viso grūdo kvietinių miltų (galima naudoti džiūvėsėlius).

Kepsnelius po vieną apvolioju miltuose ir dedu į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.

Kepu įkaitintoje 180C orkaitėje ~35-40min – viršus apačia be vėjelio.

Kol kepa kepsniai sutarkuoju 150g fermentinio sūrio.

Iškeptus kepsnius traukiu lauk iš orkaitės. Ant kepsnelių viršaus išdėlioju 400g saldžiarūgščio padažo (tinka pomidorų padažas su ananasais ar daržovėm).

Dedu tarkuotą sūrį ir grąžinu kepsnelius į orkaitę (180C – viršus apačia be vėjelio) ~10minučių, kol sūris išsilydys!

Po dešimties minučių kepsneliai paruošti.

Patiekiau kepsnelius su bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis – buvo labai skanu!

KATEGORIJA:
Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą
Peržiūrėti visus komentarus (0)
Taip pat gali patikti
  • 56,3K views
  • 1 m. skaitymo
  • Kalėdų patiekalai
  • Pagrindiniai patiekalai
  • Pietūs
  • Tėvo diena
  • Velykų patiekalai