Vistienos krutineles kotletai
Patiekalai iš vištienos krūtinėlės
Krūtinėlė - vištos dalis, kuri kartais nemėgstama dėl to, kad dažnai linkusi džiūti. Tam, kad vištienos krūtinėlės išliktų sultingos, jas geriausia kepinti su sviestu ant ypač lėtos ugnies. Ir vieną, ir kitą krūtinėlių pusę apiberti druska ir pipirais ir sudėti keptuvėn odele žemyn į gerai pakaitinta sviestą. Taip pat, dar kitas būdas, kad krūtinėlė išliktų sultingas - jas įdaryti.
Įdarytas vištienos kepsnys su sūriu
Šis lengvas įdarytos vištienos krūtinėlės valgis bus naujas jūsų mėgstamas ir mažai angliavandenių turintis receptas. Špinatai ir parmezano sūris suteikia vištienai daug skonio. Be to šis vištienos kepsnys labai greitai paruošiamas.
4 porcijoms reikės:
- 4 vištų krūtinėlės
- 100 g špinatų
- 90 g parmezano sūrio
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Baziliko prieskonių
- Druska ir pipirai
Kol gaminsite patiekalą, įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
Špinatus nuplikykite verdančiu vandeniu, nusunkite ir smulkiai supjaustykite peiliu ir sumaišykite su smulkiai sutarkuotu sūriu.
Krūtinėlę apibarstykite druska ir pipirais. Giliau įpjaukite kiekvieną krūtinėlę, kad susiformuotu kišenė.
Praskleiskite vištų krūtinėles ir į kiekvieną kišenė įdėkite po vieną valg. šaukštą sūrio ir špinatų mišinį.
Suglauskite vištų krūtinėlių kraštus ir sudėkite į karščiui atsparų indą.
Apiberkite kepsnius baziliko ir megstamais vištienos prieskoniais ir apšlakstykite aliejumi.
Kepkite orkaitėje apie 20 min.
Patiekite vištieną karštą su šviežiomis salotomis.
Vištienos šašlykas
Paprastas ir sultingas patiekalas, kurį galite lengvai pasigaminti saulėtą dieną iškylaujant gamtoje. Kepimas ant ugnies geriausiai išryškina maisto skonį: vištienos sultingumą ir natūralų daržovių saldumą. Dūmai ir anglys, be kurių neapsieinama kepant, suteikia papildomą prieskonį, kurio neišgausi jokiu kitu būdu gamindamas maistą.
Reikalingi ingredientai:
Vištienos filė2 vntKiaušiniai3 vntKukurūzų krakmolas3 šaukštaiGrietinė3~4 šaukštaiČesnakaiAliejus kepimuipagal skonįDruskapagal skonįPipiraipagal skonįReklamaGaminimo eiga
1. Paruoškite ingredientus.2. Vištienos filė supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite į gilų dubenį.Reklama3. Į dubenį sumuškite kiaušinius, įpilkite grietinės. Masę pasūdykite ir pipiruokite pagal skonį. Galite pridėti mėgstamų prieskonių ar žolelių.
4. Į masę įspauskite česnaką. Keletą kartų gerai išmaišykite. Leiskite pastovėti 10 minučių. Pusgaminį galite įdėti į šaldytuvą ilgesniam laikui.

Vištienos kotletai
Sultingi ir rausvi vištienos krūtinėlės kotletai tikrai patiks visiems šeimos nariams. Paprasta, greita ir skanu! Patiekalas patogus ir tuo, kad pusgaminį galima paruošti iš anksto ir palaikyti šaldytuve parą. Vištienos apkepas yra gana kaloringas patiekalas. Todėl garnyrui geriausiai tiks daržovės, šviežios salotos ar naminiai ruošiniai.
Paskirtis: Pietų receptaiReceptai pagal ingredientus: # PaukštienaReklama
Greitai paruošiama ir dar greičiau suvalgoma. Greita vištienos krūtinėlės vakarienė
Vištienos kotletai, skirtingai nei klasikiniai kotletai, pasirodo labai švelnūs ir sultingi. Kepimo laikas yra minimalus, todėl tiesiog čiupkite ir išbandykite.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
Mėsą supjaustykite gabalėliais ir pagardinkite druska bei kitais prieskoniais pagal skonį, tarkuotu česnaku.
Sumaišykite su grietine ir kiaušiniu, viską gerai išmaišykite ir palikite marinuotis apie 30 min., bet geriau marinuoti ilgiau.
Supilkite miltus ir minkykite masę taip. Kad miltai tolygiai pasiskirstytų ant visų gabalėlių.
Įkaitinkite augalinį aliejų ir išdėliokite kiekvieną gabalėlį. Kotletus apkepkite ant silpnos ugnies iš abiejų pusių.
Kotletai pasirodo labai sultingi dėl to, kad juos ne tik greitai panardinate į tešlą, bet ir suminkote tiesiai į ją, o tai padeda užtikrinti, kad tešla išsidės lygiu sluoksniu ir susidarys pluta, kuri nepraleidžia sulčių. Dėl marinate ir tešloje esančių prieskonių kotletai gaunami su lengvomis aštrumo natomis. Taip pat į marinatą galite įdėti krapų ir porą susmulkintų baziliko lapelių.