pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pieniška Daržovių Sriuba: Jaukus Receptas

Gardi, švelni, greitai pagaminama vaikystę primenanti daržovių sriuba, pagardinta grietinėle yra jaukus patiekalas pietums arba vakarienei. Visiems, kuriems norisi apkabinimo, arba tiesiog sušilti iš vidaus. Ši pieniška sriuba su daržovėmis patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Ji pagaminama labai greitai ir paprastai. Sriuboje nedaug ingredientų. Puikų skonį priduoda konservuoti žirneliai.

Ingredientai

Pieniškos sriubos ingredientai:

  • Bulvės - 3-4 vnt.
  • Morkos - 2 vnt.
  • Kopūstas (nedidelis) - puselė
  • Konservuoti žirneliai - 0,5 stiklainio (660g)
  • Vanduo - 0,5 litro
  • Pienas - 0,5 litro
  • Druska - pagal skonį

Sriubai išvirti reikia:

  • 1 morkos
  • 1 svogūno
  • 1 saliero lapkočio
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1,5 l vandens
  • 1-2 nedidelių bulvių
  • 1/2 nedidelio žiedinio kopūsto
  • žiupsnelio druskos
  • 1/2 stiklinės šaldytų žirnelių
  • žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 100 ml plakamosios grietinėlės

Gaminimo Eiga

Gaminame. Pieniška daržovių sriuba:

  1. Bulves ir morkas nuskutame. Bulves pjaustome didesniais kubeliais, morkas tarkuojame burokine tarka. Kopūstą pjaustome norimo dydžio gabalėliais.
  2. Į puodą pilame vandenį, užviriname, dedame bulves, morkas, kopūstą, beriame druskos ir verdame maždaug 20 minučių, kol daržovės suminkštės. Jeigu kopūstas šviežus, virti reikės trumpiau.
  3. Dedame konservuotus žirnelius (galima supilti ir žirnelių skystimą), pilame pieną ir užviriname. Paragaujame ar užtenka druskos.
  4. Tinka patiekti su sviestu apteptomis juodos duonos riekelėmis.

Kitas gaminimo būdas:

  1. Puode užkaisti vandenį. Jį pasūdyti. Sudėti smulkiai supjaustytą kopūstą, morką. Virti ant vid.
  2. Sudėti kubeliais pjaustytas bulves. Kai daržovės bus išvirusios, įpilti pieno. Sriubą šiek tiek pakaitinti.

Sriubos su grietinėle gaminimo eiga:

  1. Morką supjaustykite nedideliais gabaliukais, svogūną - kubeliais, salierų lapkotį - plonomis riekelėmis.
  2. Į puodą supilkite vandenį ir užvirinkite. Bulves stambiai supjaustykite, o dar geriau - sulaužykite: įsmeikite į jas peilį ir šiek tiek pasukite, bet darykite tai labai atsargiai, kad nesusipjaustytumėte. Su sulaužytomis bulvėmis sriuba bus tirštesnė nei su supjaustytomis. Suberkite jas į verdantį vandenį.
  3. Žiedinius kopūstus suskirstykite žiedynais.
  4. Galiausiai suberkite šaldytus žirnelius ir citrinos žievelę. Virkite 1-2 min. Pagardinkite citrinos sultimis ir grietinėle.

Skanaus!