pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Žemės riešutų sausainių receptai

Šie sausainiai - puikus savaitgalio kepinys, jei norisi kažko skanaus ir greitai - gamyba trunka vos 10 minučių, dar 20 minučių orkaitėje ir šilti kvapnūs sausainiai garuoja. Sausainiai traškūs, ne per saldūs. Be to, jie puikiai išsilaiko sandariame inde iki savaitės, tad labai patogu turėti tokį skanėstą po ranka.

Receptas gana lengvai adaptuojamas ir jei aktualu - gali būti be glitimo, be kiaušinių ir be karvės pieno produktų. Alternatyvas surašau prie naudojamų ingredientų, o jūs jau pasirinkite kaip gaminti pagal savo poreikius ar spintelės turinį.

Sausainių receptas su žemės riešutais

Ingredientai:

  • [Kiekis] Kambario temperatūros sviesto
  • [Kiekis] Riešutų sviesto
  • [Kiekis] Cukraus
  • [Kiekis] Kiaušinių
  • [Kiekis] Miltų
  • [Kiekis] Avižinių dribsnių
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 a.š. druskos

Gaminimo eiga:

  1. Kambario temperatūros sviestą išplakame su riešutų sviestu, cukrumi ir kiaušiniu iki vientisos masės.
  2. Suberiame miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
  3. Viską gerai išmaišome. Masė turi būti tiršta. formuojama rankomis.
  4. Jei masė kiek per skysta, pridėkite dar avižinių dribsnių.
  5. Drėgnomis rankomis formuojame sausainius ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos formos.
  6. Sausainiai ūgtels maždaug dvigubai, tad tarp sausainių palikite didesnius tarpus.
  7. Kepame 180 laipsnių orkaitėje (funkcija: viršus + apačia) 20 min.
  8. Pilnai atvėsintus sausainius perkepkite į sandarų indą ir laikykite iki savaitės.

Kitas sausainių receptas

Ingredientai:

  • Cukrus
  • Sviestas
  • Kiaušiniai
  • Riešutų sviestas
  • Medus
  • Miltai
  • Kepimo milteliai
  • Avižiniai dribsniai
  • Sėklos
  • Pasmulkintos vyšnios

Gaminimo eiga:

  1. Dideliame dubenyje išsukite cukrų su sviestu, įmuškite kiaušinius, sudėkite riešutų sviestą, medų ir gerai išplakite.
  2. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, avižinius dribsnius, sėklas ir pasmulkintas vyšnias.

Žemės riešutų sviesto triufeliai

Ingredientai:

  • Minkštas kambario temperatūros sviestas
  • Kreminis žemės riešutų sviestas
  • Miltelinis cukrus
  • Sausainiai (susmulkinti)
  • Vanilės ekstraktas
  • Pieninis šokoladas
  • Juodasis šokoladas

Gaminimo eiga:

  1. Minkštą kambario temperatūros sviestą ir kreminį žemės riešutų sviestą išplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės.
  2. Į išplaktą sviestą suberkite miltelinį cukrų ir išplakite iki vientisos masės. Sausainius susmulkinkite iki smulkių trupinukų ir taip pat suberkite į dubenį. Supilkite vanilės ekstraktą.
  3. Dubenį uždenkite maistine plėvele, įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 1 valandą. Po šio laiko formuokite triufelius: imkite po arbatinį šaukštelį masės ir tarp delnų darykite nedidelius apvalius kamuolėlius. Dėkite juos ant lėkštės ar ant padėklo (geriausia - ištiesto kepimo popieriumi) taip, kad nesiliestų.
  4. Tirpinkite pieninį šokoladą garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.
  5. Išimkite triufelius iš šaldytuvo. Imkite po vieną triufelį šaukštu, pasmeikite jį šakute ar mediniu iešmeliu. Įmerkite į tirpintą šokoladą ir pasukinėkite taip, kad triufelis pasidengtų šokoladu tolygiai iš visų pusių.
  6. Juodąjį šokoladą taip pat ištirpinkite garų vonelėje ar mikrobangų krosnelėje. Paruoštą šokoladą supilkite į konditerinį maišelį su itin plonu apvaliu antgaliu ir dekoruokite triufelius. Jei neturite konditerinio maišelio, šokoladą supilkite į paprastą maišelį ir vieną jo kamputį nukirpkite - taip pasigaminsite tą patį „naminį“ konditerinį maišelį.
  7. Paruoštus triufelius dėkite atgal į šaldytuvą ir palaikykite, kol šokoladas visiškai sustings.

Pastaba: dalį triufelių galite glaistyti pieniniu šokoladu ir dekoruoti juoduoju šokoladu, o kitą dalį - atvirkščiai.

Riešutų svarba kepiniuose

Netrukus įsitikinsite, kad net ir pats paprasčiausias kepinys ar biskvitas, patys paprasčiausi sausainiai bus visai kito skonio, kai į juos įmaišysite riešutų.