Išvirti dešreles nėra sudėtinga. Dešreles galima virti vandenyje, mikrobangų krosnelėje, garuose. Gaminimo būdą galite pasirinkti patys. Štai keletas esminių patarimų, kaip tai padaryti teisingai.
Dešrelių virimo patarimai
- Nevalgykite dešrelių žalių. Be apsinuodijimo maistu, virtos dešros skanesnės nei žalios.
- Prieš gamindami, nuimkite nuo dešrelių plastikinį apvalkalą. Jei apvalkalas ant dešrelių natūralus, tiesiog keliose vietose pradurkite šakute.
- Dešreles virkite ant silpnos ugnies.
- Virimo metu vanduo turi visiškai uždengti dešreles.
- Verdant dešreles vanduo nesūdomas.
- Norint išvirti dešreles, jas reikia įdėti į puodą su verdančiu vandeniu ir virti 2-5 minutes (priklausomai nuo rūšies, virimo laikas dažniausiai nurodomas ant pakuotės).
Kiek laiko virti dešreles?
Jokių bėdų - paverdate kelias minutes verdančiame vandenyje ir patiekiate su bulvių koše, virtais makaronais, ar net su daržovių salotomis. Visi sotūs ir laimingi. Ir vis dėlto jauniausios šeimininkės kartais užduoda sau klausimą: kaip teisingai virti dešreles.
Kaip virti pieniškas dešreles?
- Nuimkite nuo dešrelių dirbtine plėvelę.
- Įpilkite į nedidelį puodą 300ml šalto vandens ir pastatykite ant gerai įkaitintos viryklės.
- Duokite vandeniui užvirti.
- Į verdantį vandenį įdėkite dešreles, sumažinkite ugnį ir uždenkite dangčiu.
- Virkite 2-5 minutes (priklausomai nuo rūšies, virimo laikas dažniausiai nurodomas ant pakuotės).
Dešrelių salotos
Ingredientai:
- Malti česnakai
- Juodieji pipirai, šviežiai malti
- Salierai, pjaustyti plonais griežiniais, 1 stiklinė
- Pelėsinis sūris, tarkuotas, 4 valgomieji šaukštai
- Druska
- Grietinė, 0.5 stiklinės
- Pasukos, 5 valgomieji šaukštai
- Svogūnų laiškai, patiekiant, 2 valgomieji šaukštai
- Virtos dešrelės
Paruošimas:
- Grietinę, pasukas, česnaką, druską ir pipirus gerai išmaišyti, kiek paplakti.
- Dešreles apkepti keptuvėje, karštame aliejuje.
- Apkeptas dešreles dėti ant popierinių rankšluosčiu, jog susigertų riebalai.
- Į indą dėti dešreles, salierus, sūrį ir išmaišyti.
Alternatyvūs dešrelių gaminimo būdai
Dešreles galite virti vandenyje, mikrobangų krosnelėje, garuose. Dešrelės būna ypač skanios keptos ant grotelių lauko kepsninėje arba orkaitėje.
Kaip kepti orkaitėje?
- Dešreles šiek tiek subadykite ir vienu sluoksniu, palikdami nedidelius tarpus, dėkite į didelę riebalais išteptą skardą.
- Šią įstatykite į kitą, didesnę ir gilesnę, kepimo skardą.
- Į išorinę įpilkite verdančio vandens, maždaug 2 cm gylio.
- Kepkite apie 20 - 30 min.
Kiti patiekalai iš žirnių
Žirnius galima naudoti ne tik sriubai ar košei, o iš šios unikalios daržovės galite gauti įvairių patiekalų. Svarbiausia, kad tokie patiekalai būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi, nes šis nuostabus ankštinių daržovių atstovas yra turtingas baltymų šaltinis, kuriame yra daug mikroelementų ir naudingų vitaminų. Jis yra tiesiog būtinas sunkiam fiziniam krūviui, o valgymo metu maistingus ir maistingus žirnių patiekalus puošia kiekvienos šeimos racionas.
Šis klausimas yra įdomus daugeliui namų šeimininkių. Šis produktas gali būti naudojamas salotų gamybai (šiuo tikslu dažniausiai naudojami konservuoti žirniai). Pavyzdžiui, su žirnių pagalba paruoškite tokias populiarias salotas, kaip olivieras ir vinaigretė. Be to, be žirnių, salotomis galite įdėti visą žirnių ankščių.
Paprastieji patiekalai yra sriubos-tyrės iš žirnių, taip pat košės, kiselės, šoniniai indai, kukuliai, kotletai, pyragaičiai. Žirniai gali būti naudojami kaip pyragų prieskoniai, taip pat pridedami prie įvairių grybų patiekalų (julienė, ragukas ir kt.). Žirnių miltai yra puikus ingredientas pagardinti pyragus, makaronus, duoną.
Reikėtų pažymėti, kad žirniai jau seniai laikomos tradicine indų įvairove visose pasaulio šalyse. Taigi gana paprastas patiekalas Kaukaze yra žirnių sriuba su aviena, vadinama "bozbash". Armėnijoje populiarus yra saldžio sriubos chirapur, pagamintas iš žirnių ir džiovintų abrikosų. "Pea kulesh" - nacionalinis patiekalas ukrainiečių - yra rūšies sriuba-tyrė, kuri dažnai patiekiama su traškučiais.
Prieš kepdami skanius grūdus arba žirnių sriubą, žirnius reikia pamerkti šaltu vandeniu, kitaip biskvita bus bevandenė. Žirnius galima derinti su kitais grūdais: pvz., Su proso žirnių koše bus daug skaniau. Jei prie žirnių košės įdėsite skrudintų morkų ir svogūnų, skonis bus dar stipresnis. Pageidautina derinti žirnių sriubą su krapais, kad būtų išvengta pūtimas ir pernelyg didelis dujų kaupimasis. Be to, nerekomenduojama gerti šalto vandens iš karto po valgymo žirnių.
Kaip virti žirnius daugybe?
Žirniai - unikalus produktas, kuris gali būti naudojamas įvairiems patiekalams gaminti. Pavyzdžiui, daugelis namų šeimininkių dalijasi skanių žirnių tyrės kepimo receptais - neįprastai šviesia ir skaniu patiekaliu, kuris tinka bet kokiam naminių paukščių ar mėsos patiekaluose. Be puikaus skonio, ši tyrė turi maistines savybes. Žinoma, šis patiekalas bus patrauklus visai šeimai.
Bulvių bulvių receptas yra gana paprastas: jums reikia paimti 1 puodelį žirnių ir mirkyti per naktį arba pradėti jį ruošti iš karto. Norėdami tai padaryti, supilkite žirnius į dubenėlį ir įpilkite 2,5 stiklines vandens, kad jis visiškai padengtų žirnį, pridėti druskos. Be to, pusantros valandos reikia įjungti "Quenching" režimą (daugialypėms priemonėms, kurių galia yra 700 vatų ar mažiau). Į gatavą žirnių tyrę reikia įpilti 50 g sviesto.