pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pyragas su sūdytais riešutais: receptas ir gaminimo paslaptys

Šiame straipsnyje pasidalinsime receptu, kaip pasigaminti gardų pyragą su sūdytais riešutais. Sužinosite ne tik receptą, bet ir svarbius niuansus, kad pyragas pavyktų tobulas.

Graikinių riešutų sviesto pyragas

Tai lengvas graikinių riešutų pyrago receptas yra sodrus, sviestinis ir visiškai drėgnas, kiekviename kąsnyje su maltais graikiniais riešutais. Jei jums patinka graikiniai riešutai, jums patiks šis paprastas ir skanus receptas - puikus arbatos laikas ar desertas!

Kodėl jums patiks šis receptas

Šis pyragas yra minkštas, drėgnas ir supakuotas su riešutų gerumu - puikus su puodeliu kavos ar arbatos. Jis paprastas gaminant, tačiau skonis kaip kažkas tiesiai iš kepyklos. Nesvarbu, ar mėgstate graikinius riešutus, ar tiesiog norite sviestinio, klasikinio pyrago, tai yra geriausias graikinių riešutų pyrago receptas, kurį kada nors kepsite!

Ingredientai, kurių jums reikės

  • Universalūs miltai
  • Kepimo milteliai
  • Sūdytas sviestas - įsitikinkite, kad jūsų sviestas yra kambario temperatūroje, todėl jis sklandžiai kremas su cukrumi.
  • Vanilės ekstraktas
  • Cukrus - aš naudojau smulkų granuliuotą cukrų arba ricinos cukrų.
  • Kiaušiniai - įsitikinkite, kad kiaušiniai yra kambario temperatūroje, todėl jie sklandžiai susimaišo į tešlą.
  • Graikiniai riešutai
  • Pienas - aš naudojau nenugriebtą pieną, tačiau, jei norite, galite jį pakeisti grietine ar jogurtu.

Recepto variacijos

Čia yra keletas kitų pyragų receptų, kurie jums patiks:

  • Sviesto pyragas - Laikykitės paprasto ir klasikinio! Tiesiog praleiskite graikinius riešutus turtingam, sviestiniam pyragui, kuris tirpsta jūsų burnoje.
  • Brownie sviesto pyragas - Fudgy Brownie bazė su sviesto pyrago sluoksniu viršuje - kodėl pasirinkite vieną, kai galite turėti abu?
  • Mėlynių pyragas - Keiskite graikinius riešutus sultingoms mėlynėms ir kiekviename kąsnyje gausite mažai saldumo.
  • Razinų pyragas - minkštos, sviestinės ir dygliuotos saldžiomis, kramtomomis razinomis. Paprasta, bet taip gerai!

Kaip pasigaminti graikinių riešutų pyragą

  1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 350 ° F (180 ° C). Griebkite dvi mini kepalų keptuves ir sutepkite jas sviestu, kad niekas nepriliptų.
  2. Tada Išjunkite miltus ir kepimo miltelius kartu ir atidėkite.
  3. Maišymo dubenyje, Plakite sviestą, vanilės ekstraktą ir cukrų Kol jis nebus lengvas, purus ir blyškus - tai turėtų užtrukti apie 4 minutes su rankiniu maišytuvu mažu greičiu.
  4. Tada Įpilkite kiaušinių po vienąprieš pridedant kitą, įsitikinkite, kad kiekvienas iš jų yra visiškai sumaišytas. Neskubėkite su šiuo žingsniu - tai padeda tortui padaryti gražų ir erdvų!
  5. Švelniai Sulenkite į miltus, maltus graikinius riešutus ir pieną Kol viskas nebus gerai sumaišyta - nėra per daug, tik pakanka, kad visa tai sujungtų.
  6. Supilkite tešlą į savo suteptas keptuves Ir šiek tiek papurškite, kad tai net išeitų.
  7. Dabar Pabarstykite visus graikinius riešutus ant viršaus Už tą papildomą krizę!
  8. Užlipkite jį į orkaitę ir Kepkite 30-35 minutesarba kol pyrago testeris ar dantų krapštukas pasirodys švarus.
  9. Kai tai bus padaryta, išimkite ir Tegul vėsa ant vielos stovo. Kai bus pakankamai vėsu, kad būtų galima valdyti, atlaisvinkite kraštus, išimkite graikinių riešutų sviesto pyragą iš keptuvių ir supjaustykite. Laikas įsigilinti!

Kiekvieną kartą paslaptis tobulam graikinių riešutų pyragui

  • Aš visada leidžiu savo sviestui, kiaušiniams ir pienui kambario temperatūra prieš pradedant. Tai padeda viskam geriau susimaišyti ir suteikia pyragą tą tobulą sklandų tekstūrą.
  • Kai sulankstau miltus, maltus graikinius riešutus ir pieną, įsitikinu ne per daug. Aš tiesiog maišau, kol viskas bus sujungta, kad pyragas būtų lengvas ir erdvus.
  • Skrudinti graikiniai riešutai Padaryk tokį skirtumą! Jei aš naudoju žalius graikinius riešutus, greitai juos skrudinu keptuvėje, kad išryškinčiau tą papildomą riešutų skonį.
  • Po kepimo aš leidžiu pyragui atvėsti keptuvėje maždaug 10 minučių, prieš perkeldamas jį į vielos lentyną.

Dažnai užduodami klausimai

Ar vietoj to galiu naudoti pyrago miltus?

Nerekomenduočiau naudoti pyrago miltų. Tai padarys pyragą per minkštą ir subtilų. Universalūs miltai suteikia geriausią tekstūrą. Jei norite naudoti pyrago miltus, gali tekti pridėti šiek tiek daugiau, kad gautumėte tinkamą konsistenciją.

Ar galiu naudoti tik graikinių riešutų miltus?

Ne, pyragas būtų per minkštas ir trupinio, nes graikinių riešutų miltai neturi glitimo. Geriausia tinkamai naudoti universalių miltų ir maltų graikinių riešutų mišinį.

Ar pridedu kepimo miltelių, jei naudoju savarankiškai auginančius miltus?

Galite naudoti savaime auginamus miltus ir praleisti kepimo miltelius, tačiau aš jų nerekomenduočiau. Torto tekstūra gali šiek tiek išsisukti, todėl aš labiau mėgstu prilipti prie universalių miltų ir pridėti savo kepimo miltelių, kad būtų geriau valdoma.

Kaip sustabdyti graikinius riešutus neskrimti į pyragą?

Kad graikiniai riešutai nenukristų, aš mėgstu juos mesti į mažus miltus, prieš pridedant juos prie torto viršaus. Tai neleidžia jiems nuskęsti pyrago, kol jis kepa.

Ar galiu pasigaminti šį pyragą iš anksto?

Taip, šis graikinių riešutų sviesto pyragas iš tikrųjų pagerėja po dienos ar dviejų! Galite visiškai jį iškepti iš anksto, tiesiog leiskite visiškai atvėsti, tada sandariai suvyniokite į plastikinę plėvelę arba laikykite hermetiškame inde kambario temperatūroje. Kelias dienas jis išliks gaivus ir skanus.

Ar galiu padvigubinti didesnės partijos receptą?

Taip! Tiesiog padvigubinkite viską, bet stebėkite kepimo laiką. Jei naudojate papildomas „Mini Loaf“ keptuves, jos turėtų iškepti tą patį. Didesnei keptuvei jums gali prireikti kelių papildomų minučių - tik patikrinkite dantų krapštuku, kad įsitikintumėte, jog tai padaryta.

Kodėl ant torto viršaus dega mano graikiniai riešutai?

Jei jūsų graikiniai riešutai dega, gali būti todėl, kad orkaitė yra per karšta arba graikiniai riešutai yra per arti viršutinio kaitinimo elemento. Pabandykite šiek tiek žemyn žemyn arba uždenkite pyragą folijos gabalėliu įpusėjus kepimui, kad riešutai nebūtų per traški.

Kaip turėčiau laikyti savo pyragą?

Laikykite savo pyragą hermetiškame inde kambario temperatūroje iki 3 dienų. Jei jums reikia, kad jis tarnautų ilgiau, iššoko šaldytuve iki savaitės arba užšaldykite iki 3 mėnesių.

Ką patiekti su graikinių riešutų pyragu

Patiekite šį pyragą su mėgstamu gėrimu. Popietės arbatai rekomenduoju šiuos receptus.

Baklava

O apie tolimų kraštų skonius nuo pat pirmadienio svaičioju ne šiaip sau - šiandien „Lidl Lietuva“ prasidėjo Artimųjų Rytų šalių virtuvės teminė savaitė „1001 Delights”. Receptas - čia pat. Kad ir koks jis bebūtų nesudėtingas, baklavos gamyba reikalauja šiek tiek žinių ir mažų, bet svarbių niuansų žinojimo: kaip atšildyti filo tešlą, jei naudojate ją šaldytą; kaip ją laikyti gamybos metu, kad nepradėtų trupėti; kiek laiko brandinti baklavą, kad būtų pati skaniausia?

Baklavos gaminimo eiga

  1. Jei naudojate šviežią tešlą, šį žingsnį praleiskite. Jei naudojate šaldytą tešlą, iš pradžių ją atšildykite. Likus parai (24 valandoms) iki baklavos gaminimo, perkelkite šaldytą tešlą iš šaldiklio į šaldytuvą ir leiskite jai lėtai atitirpti.
  2. Pasiruoškite sirupą. Visus sirupui skirtus ingredientus sudėkite į puodą. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, vis pamaišydami, kol cukrus visiškai ištirps ir sirupas užvirs. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir nemaišydami lėtai virkite dar 5 minutes. Tuomet nuimkite nuo ugnies ir visiškai atvėsinkite. Cinamono lazdelę ir gvazdikėlius išimkite.
  3. Pasiruoškite įdarą. Riešutus smulkiai sukapokite (nesumalkite iki miltų!). Sumaišykite su ruduoju cukrumi ir cinamonu.
  4. Sviestą ištirpinkite.
  5. Iš šaldytuvo išimtą filo tešlą išvyniokite ir iškart įtaisykite tarp dviejų šiek tiek drėgnų virtuvinių rankšluosčių - šis žingsnis svarbus, nes sausame ore filo tešla ims labai greitai sausėti ir trupėti. Filo tešlos lakštai bus dideli, todėl perpjaukite juos į dvi dalis - gausite dydį, daugmaž ar idealiai tinkamą kepimo indui.
  6. Susluoksniuokite. Į kepimo indą įklokite pirmąjį filo tešlos lakštą, aptepkite jį tirpintu sviestu. Ant viršaus klokite antrąjį lakštą ir taip pat aptepkite sviestu. Taip susluoksniuokite trečdalį filo tešlos lakštų, kiekvieną iš jų aptepdami sviestu.
  7. Ant riešutų įdaro toliau klokite filo tešlos lakštus, kiekvieną jų aptepdami sviestu.
  8. Galiausiai susluoksniuokite likusius filo tešlos lakštus, lygiai taip pat kiekvieną jų aptepdami sviestu.
  9. Susluoksniuotą baklavą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 10-15 minučių.
  10. Aštriu peiliu supjaustykite baklavą rombais arba kvadratais.
  11. Dėkite į orkaitę ir kepkite, kol gražiai pagels.
  12. Vos tik išėmę baklavą iš orkaitės, apliekite ją šaltu sirupu.
  13. Prieš patiekdami leiskite atvėsti.