pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kūčiukai: Tradicinis Lietuviškas Receptas

Visus su Kūčiomis! Greičiausiai daugumos Kūčiukai jau iškepti, tačiau receptu būtinai noriu pasidalinti. Be to, gal dar atsiras žmonių paskutinę minutę ieškančių recepto, o ir aš labai noriu įtraukti šį receptą į savo sąrašą. Praeitais metais suvėlavau ir nesidalinau. Mano recepto ir skonio vertinimas - 4/5. Labai skanu, kartosiu.

Kūčiukų Gaminimo Eiga

Pateikiame žingsnis po žingsnio, kaip pasigaminti skanius ir traškius kūčiukus namuose.

Ingredientai

  • Miltai
  • Druska
  • Aguonos
  • Vanduo
  • Mielės
  • Aliejus

Gaminimo Žingsniai

  1. Nedideliame puodelyje pašildykite vandenį.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, druską, aguonas.
  3. Į miltus pilkite vandenį su mielėmis.
  4. Užmaišykite tešlą.
  5. Minkykite, kol tešla bus glotni ir švelni (apie 5-10 minučių).
  6. Dėkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį, tešlos viršų taip pat aptepkite aliejumi.
  7. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  8. Tešlą padalinkite į mažesnes dalis, kiekvieną dalį plonai iškočiokite, juosteles suploninkite pirštais.
  9. Sudėliokite kūčiukus ant skardų.

Turiu nuoširdžiai prisipažinti, kartais nepajuntu, jog plaukiu pasroviui ir užsimirštu, koks yra mano tikrasis šio dienoraščio tikslas. Užsižaidžiu, jaučiu lyg blog'o statistikos skaičiukai hipnotizuoja ir mintys pakrypsta visai kita linkme. Tada turiu save papurtyti ir pasakyti STOP. Turiu prisiminti, kad vis dar noriu išmokti kepti, o ne surinkti, kuo didesnį skaičių 'like' ar parašyti populiarų įrašą.

Bet labai labai pasistengsiu, padirbėti su įvairesniais kepiniais: mieliniais, sluoksniuotais, įvairiais sausainiais ir svarbiausia, tortais. Būtinai, bent po vieną naują tortą per mėnesį. Chi chi. Jų tiek daug... Taip norisi išbandyti, kuo įvairesnių receptų. Tikiu, mano planas pavyks.

Be to, norisi išbandyti ir kitus tradicinius lietuviškus patiekalus. Pavyzdžiui, Dzūkijos virtuvė nuo seno garsėja miško gėrybėmis. Dzūkai moka panaudoti visas gamtos dovanas kulinarijoje. Todėl nenuostabu, kad ant kiekvieno dzūko stalo būdavo didžiulis grybų patiekalų asortimentas. Be to, jais įdarydavo pyragus, vyniotinius ir pagardindavo padažus. Dzūkijoje nuo seno valgydavo ant kopūsto lapų keptus bulvinius blynus, įvairias košes, pienišką sriubą, virtus ir troškintus kiaulienos taukus su kopūstais bei orkaitėje keptas bulves su lupenomis.

Kiekvienas, kas paragauja ant lydyto sviesto keptų grikių blynų, keptų mente su grietine ir patiekiamų su džiovintais baravykais, amžinai taps Dzūkijos virtuvės gerbėju.

At Pivašiūnai Crafts Centre, a visitor will be offered an opportunity to form and bake himself/herself a small loaf of bread in a preheated bread oven, to churn up butter by using a Dzukian churn dash (buikelė), and taste it spread on freshly baked bread. Those who wish to learn what Dzukian taste is have an opportunity to prepare themselves potato loaves, buckwheat pies, cakes, dumplings, and small Christmas bite-sized hard biscuits (kūčiukai).Fans of old traditional crafts and trades will have their chance too.