pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Pavasariniai Suktinukai su Vištiena: Azijos Virtuvės Dvelksmas Jūsų Virtuvėje

Atėjus pavasariui, pajaučiame vitaminų trūkumą, todėl norisi valgyti kuo daugiau daržovių. Šis pavasaris nėra dosnus šiluma ir saule, bet Spring Rolls suktinukai su įvairiaspalvėmis daržovėmis tikrai praskaidrins nuotaiką, pasotins organizmą vitaminais ir įneš bent dalelę pavasario į jūsų namus. Šis receptas - svečias iš Azijos.

Spring Rolls Suktinukai su Daržovėmis: Gaivus Užkandis

Rekomenduojame: Spring Rolls suktinukai su daržovėmis praskaidrins nuotaiką ir papildys organizmą vitaminais! Kviečiu eksperimentuoti ir į daržovių suktinukus dėti tai, kas jūsų skoniui priimtina ir miela. Spring Rolls daržovės gali būti pačios įvairiausios, o jei norite sotesnio užkandžio, įdėkite po gabalėlį kepintos vištienos ar kelias krevetes. Skanumėlis!

Ingredientai

Spring Rolls su daržovėmis sudėtis (10 daržovių suktinukų):

  • 10 ryžių popieriaus lakštų
  • 150 g. virtų smulkių ryžių makaronų / vermišelių
  • Nedidukas raudongūžis kopūstas
  • 1 geltona paprika
  • 1 raudona paprika
  • 1 didelė morka
  • Keli salotos lapai
  • Saujelė šviežių mėtos lapelių

Spring Rolls padažas sudėtis:

  • Sunokęs mango vaisius
  • 0,5 a.š. medaus arba klevų sirupo
  • Čili pipirų žiupsnelis

Gaminimo Eiga

  1. Pirmiausia pasiruoškite visas daržoves. Nuplaukite įvairiaspalves daržoves ir supjaustykite šiaudeliais. Mėtos lapelius pasmulkinkite.
  2. Visas daržoves susidėliokite į atskirus dubenėlius. Ryžių makaronus išvirkite pagal instrukciją. Makaronai išverda labai greitai, prireiks vos 3 minučių. Paskui perliekite makaronus šaltu vandeniu ir palikite nuvarvėti ir atvėsti.
  3. Padažui sudėkite visus ingredientus į virtuvinį maisto kombainą ir suplakite iki vientisos konsistencijos. Saldžiarūgštis padažas labai skanus, galima kabinti tiesiog šaukštu. Taigi, atsargiai :)
  4. Toliau daržovių suktinukams pasiruoškite ryžių lapus. Imkite didelį dubenį, į jį pripilkite šalto vandens.
  5. Vieną ryžių popieriaus lapą merkite į dubenį su vandeniu, palaikykite apie minutę, nusausinkite ant virtuvinio rankšluosčio.
  6. Per lapo centrą dėkite porą griežinėlių raudonos, porą geltonos paprikos, kelis griežinėlius raudonojo kopūsto ir salotų, kelis griežinėlius morkų, šiek tiek makaronų ir viską pabarstykite mėtų lapeliais.
  7. Susukite Spring Rolls kaip kokius balandėlius, užlankstant ryžių lakštų kraštus iš vienos ir iš kitos pusės, o paskui iš viršaus ir apačios. Taip kartokite su visais likusiais ryžių lapais ir daržovėmis.
  8. Daržovių suktinukus Spring Rolls valgykite su mango padažu.

Pavasariniai Suktinukai su Vištiena: Sodresnis Variantas

Pavasariniai suktinukai (spring rolls) su vištiena - tai ne tik gardus, bet ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Šie traškūs suktinukai, pripildyti sultingos vištienos ir daržovių įdaro, patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Be to, juos galima ruošti įvairiais būdais, pavyzdžiui, kepti aliejuje arba sveikesnei alternatyvai - naudoti karšto oro gruzdintuvę.

Ingredientai (6 suktinukams)

  • 6 lakštai „Spring Rolls“ tešlos iš kvietinių miltų arba sausos tešlos iš ryžių, vadinamos „ryžių popieriumi“
  • Aliejaus kepimui

Marinatui:

  • 1/2 šaukštelio cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 šaukštelis krakmolo
  • 1 kiaušinis

Įdarui:

  • Po 1 šaukštelį sojos padažo ir sezamų aliejaus
  • 2 vištienos šlaunelės (400 gramų filė)
  • 2 salierų stiebai
  • Po pusę svogūno ir morkos
  • 50 gramų šitake grybų
  • 1 šaukštelis aštraus padažo
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 šaukštas aliejaus kepimui
  • 1 šaukštelis krakmolo (ištirpdyti 50 ml vandens)

Gaminimo Eiga

  1. Daržoves nuplaukite, morkos pusę nuskuskite. Supjaustykite 2 - 3 cm šiaudeliais, česnaką smulkiai supjaustykite.
  2. Ištirpintą krakmolą sumaišykite su cukrumi, druska, kiaušiniu. Užpilkite filė marinatu, palikite 1 - 3 valandoms pastovėti. Paskui smulkiai supjaustykite vištieną.
  3. Kelias sekundes pakepkite aliejuje česnaką, neperkepkite.
  4. Sudėkite į česnaką filė, kepkite, kol iškeps. Jei norite, įdėkite aštraus padažo.
  5. Sudėkite daržoves, grybus, kai iškeps, sudėkite prieskonius, supilkite padažus, krakmolą. Patroškinkite 2 min., paskui palikite atvėsti.
  6. Paimkite tešlos lakštą kampu į save, uždėkite 25 - 30 gramų įdaro, sulankstykite kaip voką.
  7. Apkepkite suktinukus aliejuje, paskui sudėkite ant popieriaus, kad susigertų aliejaus perteklius.
  8. Patiekite ir skanaus!

Patarimai ir Variantai

  • Vietoj ryžių popieriaus, galite naudoti šaldytą pavasarinių suktinukų (sping rolls) tešlą.
  • Prie maltos jautienos, kiaulienos galite naudoti ir maltą vištieną.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Vištienos malta mėsa (800 g): Galima pakeisti malta kalakutiena, kiauliena arba jautiena.
  • Šaldyti žirneliai: Galima naudoti šviežius žirnelius arba pakeisti smulkintomis žaliosiomis pupelėmis, kukurūzais ar smulkintomis morkomis.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Prieš dedant įdarą ant tešlos lakštų, įsitikinkite, kad įdaras yra visiškai atvėsęs.
  • Suktinukus galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki kepimo.
  • Sudėkite smulkintus česnakus, tarkuotą imbierą ir supjaustytas žaliąsias čili paprikas. Įpilkite smulkintų svogūnų ir druskos. Suberkite kmynų, česnako, kalendros, kario miltelius, ciberžolę ir, jei mėgstate, čili dribsnius. Paragaukite įdaro, jei reikia, pakoreguokite prieskonius.

Tortilijos su Coleslaw Salotomis ir Vištiena

Šiais laikais tortilijomis niekuo nenustebinsi, o variacijų galima sugalvoti įvairių. Šiame variante, kuris puikiai tinka ne tik penktadienio vakarienei, bet ir piknikams, savo mėgstamą coleslaw ir sultingus vištienos gabaliukus apvilkau visagrūdės tortilijos rūbu. Visi ingredientai žinomi ir dažnai vartojami kituose deriniuose, o rezultatas pranoko lūkesčius. Coleslaw yra tiesiog kopūstų salotos, bet jeigu rašyčiau taip pavadinime, skambėtų mažiau gražiai ir įdomiai. Kopūstų salotas labai mėgstu ir gaminu dažnai - ypatingai prie naminių mėsainių ar orkaitėje keptų bulvyčių. Tiesa, vadinu jas tiesiog koleslovu. Mano coleslaw variante dar slepiasi cukinija ir man čia būtina kalendra, kurios galite nedėti, jei nemėgstate. Šiam valgiui pirmiausia pasiruoškite kopūstų salotas - jos bus skanesnės, jeigu leisite kuriam laikui pastovėti (bent pusvalandį) ir susigerti visiems daržovių ir padažo skoniams.

Ingredientai

Daržovių koleslovas:

  • 350 g raudonojo kopūsto
  • 300 g baltagūžio kopūsto
  • 1 didelė ar 2 nedidelės morkos
  • pusė cukinijos

Padažui:

  • 4 valg. š. majonezo
  • 3 valg. š. natūralaus jogurto
  • 2 valg. š. sojų padažo
  • 2 valg. š. balto vyno acto
  • 1 valg. š. medaus
  • Žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • saujelė kalendros

Vištienos gabaliukai kepti orkaitėje:

  • 500 g vištienos blauzdelių mėsos
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • po 1 arb. š. druskos, česnako granulių, rūkytos paprikos miltelių
  • 0,5 arb. š. aitriosios paprikos

Gamybos Eiga

  1. Daržovių koleslovas: Visas daržoves (nuplautas, nuluptas) sutarkuokite šiaudeliais.
  2. Padažas: Sumaišykite majonezą, jogurtą, balto vyno actą, atskirai sumaišykite medų su sojos padažu ir tada abi mases sujunkite, įberkite pipirų ir sumaišykite iki vientisumo. Svarbu, kad medus nebūtų kietas, jei reikia, pašildykite, kad suskystėtų.
  3. Daržoves išmaišykite su padažu ir kalendra. Leiskite pastovėti bent pusvalandį, galima ir ilgiau.
  4. Vištienos gabaliukų kepimas: Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, kepimo režimas viršus - apačia.
  5. Vištieną nuplaukite, supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  6. Sumaišykite su visais prieskoniais, įpilkite šaukštą aliejaus ir išmaišykite.
  7. Ant kepimo grotelių tieskite kepimo popierių ir išdėliokite vištieną. Dėkite į orkaitę, tik po grotelėmis įstatykite ir kepimo skardą, nes kepant išsiskirs skystis. Kepkite apie 20 minučių.
  8. Tortilijų formavimas: Prieš formuojant tortilijas, blynus truputėlį pašildykite. Galite įdėti ant grotelių į orkaitę, kurioje prieš tai kepė vištiena, tik stebėkite, kad nebūtų per didelė kaitra, nes tortilijos apdžius.
  9. Į tortilijos vidurį dėkite kopūstų salotų, o ant viršaus vištienos gabaliukų, tačiau palikite šiek tiek vietos krašteliuose, kad galėtumėte užlenkti. Tortilijas vynioti galima įvairiais būdais. Šįkart dariau taip: užlenkiau vieną iš šoninių kraštų, paslėpdama įdarą, tuomet užlenkiau apatinį kraštą, tuomet viršutinį, o tada perlenkiau per visą ilgį.

Beje, tortilijos yra labai puikus variantas kitos dienos pietums (tinka ir neštis į darbą), tad jei po vakarienės liks kelios tortilijos, susukite į foliją ir laikykite šaldytuve.