pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Vistienos troškinys su avinžirniais - švelnus ir sotus skonis

Indiškas avinžirnių troškinys su vištiena

Šį troškinį gaminau prieš savaitę, tad juodraštyje jis užsibuvo pakankamai ilgai (nors ir nepralenkė Niçoise salotų ir avietinio torto), todėl šiandien manau pats metas receptui išvysti dienos šviesą. Kol jūs skaitysite šį receptą aš, greičiausiai, išgėrus trečią puodelį arbatos, kuisiuosi virtuvėje, kepdama pyragą. Pyragą kepiau, rodos, taip seniai, todėl rankos tiesiog dreba kaip norisi čiupti dubenį, kiaušinius, miltus ir nerti į savo mažąją namų kepyklėlę…

Ši savaitė man buvo labai neįprasta, teigiamai neįprasta. O vėlyvą penktadienio vakarą, kai šokinėdama braidžiojau po sniegą Islandijos gatve, jaučiau kaip viduje ruseno jausmas, kad greitai viskas labai labai pasikeis. Ir kad tai bus/yra naujos mano gyvenimo eros pradžia. Tai buvo keistas jausmas, kuris ateina nežinia iš kur, ir kuo daugiau apie jį mąstai, tuo labiau jis tolsta. Jis ateina be minčių ir nusėda be minčių.

  • Trukmė: apie 60 min. (+ iš vakaro paruošti/užmerkti avinžirniai)
  • Porcijos: 3

Aromatingas troškinys su daržovėmis ir avinžirniais

Mėsą apskrudiname truputyje aliejaus. Geriausia tai padaryti per du kartus, padalinus ją pusiau.

Mėsą dedame į šoną ir pakepiname svogūną, kad būtų minkštas, o pabaigoje sudedame į keptuvę ir česnaką smulkintą.

Dedame mėsą atgal ir pilame prieskonius.

Reklama41011

Pakepiname, leidžiame prieskoniams sušilti, pakvipti.

Sudedame daržoves: pjaustytą salierą, morkas, pomidorus, užpilame konservuotais pomidorais.

Jei atrodo, kad trūksta skysčio, įpilame pusę stiklinės vandens, įdedame lauro lapų, druskos, pipirų, razinų ir troškiname viską bent valandą.

Baigiant troškinti nuo avinžirnių nupilame lauk skystį, ir avinžirnius dedame prie troškinio. Leidžiame jiems sušilti ir viskas.

IngredientaiPatarimas

Valgyti vieną ar tiesiog su šviežiai išvirtais ryžiais.

Alternatyva

Jei avienos nėra, puikiai tiks jautiena.

Beata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiBonvojaz parašė:Saliero gumbas? tai cia pastarnokas…? atsiprasau uz neisprusima :)))
Rašyti komentarą

Vištienos troškinys su ryžiais 6 asm.

1.Vištų krūtinėles supjaustykite nedideliais gabalėliais. Dubenėlyje išplakite alyvuogių aliejų ir ciberžoles. Marinatą užpilkite ant vištienos, išmaišykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti. 2.Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais ir.

Žymės: vištiena, troškinys, ryžiai, vištienos troškinys, receptai, troškinys su ryžiais

Vištienos troškinys su avinžirniais

Šis troškinys mano favoritas. Pomidorai, avinžirniai, vištiena ir viskas pagardinta kalendra bei kario prieskoniais. Pastarieji pakvipę nukelia į tolimuosius rytus, nors apsuptas kvapo sėdi prie savo virtuvės stalo. Gimęs iš šaldytuve buvusių atsitiktinių produktų, vėliau pora kulinarinių štrichų patobulintas ir negalime jo atsivalgyti. :)

Produktai:

Prieskoniai:

  • 2 v. š. kario prieskonių
  • 1 a. š. aštrios paprikos prieskonių
  • 1 a. š. maltos kalendros prieskonių
  • Pipirų
  • Druskos

Supjaustome svogūnus kubeliais ir apkepiname kelias minutes keptuvėje. Sudedame prieskonius ir kapotą česnaką bei dar kelias minutes pakepiname svogūnus.
P.S. Jeigu kario prieskoniai Jums atrodo aštrūs, tuomet aštrią papriką pakeiskite saldžios paprikos prieskoniais.

Sudedame vištieną ir viską kepame, kol prieskoniai pasiskirstys.

Sudedame keptuvės turinį į puodą. Užpilame pomidorais bei avinžirniais. Dedame viską troškinti 20 min.

Oct 27 Greitas avinžirnių troškinys

Kaip panaudoti šaldytuve stovinčią pusę avinžirnių skardinės, šaukštą pomidorų padažo ir pusiau šviežių daržovių likučius? Aš panaudojau avinžirnių troškinio gamyboje, kuris gal net kažkiek priminė klasikinį anglišką patiekalą - pupeles pomidorų padaže. Visiškas tinginių maistas, bet aš galėčiau tik tokiu ir maitintis, nes ne tik paprasta, skanu, bet ir maistinga. Dalinuosi kaip plius minus viską gaminau, bet nepamirškit, kad ingredientus galima prisitaikyti pagal poreikius. Pavyzdžiui, avinžirnius keisti lęšiais ar pupelėmis, salierą bet kokiomis kitomis mėgstamomis daržovėmis ir t.t.

Ingredientai:

• 2 saliero stiebeliai

• 1 v.š. pomidorų padažo

• 1/2 skardinės avinžirnių

• 1 a.š. prieskonių mišinio vištienai (žinau, truputį ‘random’, bet baigėsi druska namie, tai reikėjo ieškoti sudėtyje druskos turinčių mišinių. Jūs galit naudoti druską ar bet kokį kitą mėgstamą mišinį)

Eiga:

Svogūną, salierą ir česnaką kepiau keletą minučių. Sudėjau pomidorą ir kepiau/troškinau, kol suminkštėjo ir šiek tiek išsileido. Dėjau pomidorų padažą, avinžirnius, prieskonius (galima įpilti šiek tiek vandens ar įdėti daugiau pomidorų padažo, jei norisi skystensės masės). Uždengiau dangčiu ir ant nedidelės kaitros leidau ~10min pasitroškinti. Nuėmiau dangti ir dar keletą minučių leidau pasitroškinti. Ragavau ar netrūksta sūrumo, jei visi skoniai tenkina dedam į lėkštes. Skaninau sūdyta lašiša, šaukštu rikotos ir baziliku, bet veganiškai versijai galima praleisti.