pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Marinuoti Jautienos Kepsnį - Skoniai ir Paslaptys

Gardžiam kepsniui svarbiausia marinatas

Kiaulienos kepsnys visuomet pavyks, jei mėsa bus gerai išmarinuota. Gerai paruošta mėsa ypač svarbi, kai laukiame svečių ir nesinori rizikuoti nepavykusiais kulinariniais bandymais.

D.Bartošius sako, kad pagrindinės marinato sudedamosios dalys turėtų būti aliejus, prieskoniai ir šiek tiek druskos, taip pat gali būti naudojami produktai, turintys daug rūgšties, minkštinančios mėsą: citrinos, obuolių actas, vynas.

„Tik nereikia persistengti, kad neužgožtume mėsos skonio. Aš marinuoju mėsą naudodamas tik kokybišką aliejų, mėgstamus prieskonius, dažniausiai tai – tik pipirai, raudonėlis ar kitos prieskoninės žolelės, ir druska. Mėsos marinatas turi būti pasiruošiamas atskirai, sumaišomi visi jo ingredientai ir juo įtrinama, įmasažuojama mėsa“, – pataria „Norfos“ mėsininkas.

Jautienos kepsneliai

Jei norite išmokti kepti jautienos kepsnelius, kad jie būtų minkšti, švelnūs ir net neįtikėtinai patrauklūs, rekomenduoju šį šaunų receptą. Jei prieš kepdami mėsą iš visų pusių atsargiai išmušite, ji bus gana minkšta. Be to, miltus rekomenduoju naudoti minimaliai. Prieš patiekiant galima apiberti su tarkuotu sūriu ir keptu putpelių kiaušiniu, labai šauniai atrodys net ant šventinio stalo.

Paskirtis: Vakarienės receptaiReceptai pagal ingredientus: # MėsaReklama

9 marinatai jautienos kepsniams

Jei pavargote nuo paprastos jautienos, įtrintos druska ir pipirais, ar nekokybiškų prieskonių, kurie pilami į paruoštą mėsą, geriausias pasirinkimas – mėsą marinuoti namie. Yra daug įvairių marinatų, o kai kurie iš jų padarys mėsą saldžią. Tačiau bet kuriuo atveju žemiau išvardinti marinatai padės pabrėžti jautienos skonį, jos neužgoš ir suteiks patiekalams naujumo. Patogumo dėlei čia bus nurodytas 500 gramų kepsnio ingredientų skaičius.

Jautienos didkepsnis arba tiesiog naminis steikas

Labai gerai, jei turite namie griliaus keptuvę, jei ne, tai įprastą keptuvę įkaitinkite taip, kad ji beveik lydytųsi.

Aliejumi patepame mėsą.

Reklama41011

Iš abiejų pabarstome šviežiai sumaltais juodaisiais pipirais (tuo tarpu druską dėsim, kai mėsa jau keps keptuvėje – druska ištraukia skysčius, geriau kad jų daugiau pasiliktų mėsoje, todėl sūdome paskutinę minutę).

Aliejumi pateptą mėsą dedame ant gerai įkaitintos keptuvės, kad net kaimynai išgirstų, kaip mėsa šnypščia. Jei naudojame griliaus keptuvę, tai aliejaus papildomai pilti nerekia, o jei paprastą – galim papildomai įpilti šaukštą aliejaus. Karščio nemažiname.

Kantriai laukiam apie 3,5 minutes, kol apskrunda. Druską dedam ant apkepusios pusės, kai jau matosi rudi vos ne juodi šuorai. Aš papildomai dar kartą ant apkepusios pusės barstau pipirų, nes geri pipirai tikrai dar nepakenkė nei vienam steikui.

Standartiniam 2,5 cm storio steikui kepimo laikas yra maždaug toks: medium rare (vidutiniškai iškepęs) kiekvienai pusei skiriame 3-4 minutes, jei norim geriau iškepusio – 5 minutes.

Galime steiką pagardinti ir sviestu, jam tiesiog leidžiame išsilydyti ant ką tik apverstos kepsnio pusės.

Nusprendę, kad kepsnys iškepęs, ištraukiam iš keptuvės ir leidžiam mėsai lėkštėje pailsėti.

IngredientaiPatarimasBeata Nicholson

Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!

Reklama41003KomentaraiRENATA parašė:Tokio pobūdžio pamokėlių labiausiai laukiau ! Ačiū !Darius parašė:

Keli pastebejimai:
Na jei naudosim rupia druska taimnet ir didesnis jos kiekis steiko tikrai neissausins. Tik reikia tinkamai paruosta mesa laikyti. O jei sudom tik pries kepima, druskos tikraicnereikia bijoti (ar net padauginti). Jei steikas pakankamai storas, tai suri liks tik isore ir tas surumas bus tik akcentas jei bus pjaunama ir valgoma per visa steiko stori.
Del sviesto reiketu pamineti kad geriau naudoti isgryninta sviesta ar jo mišinį su aliejumi nes paprastas sviestas prie tokiu aukstu temperaturu pridegs.
Del pipiru as asmeniskai turiu tokia nuomone kad juos reiketu uzberti tik ant jau paruosto steiko. Jei snekam, apie kokybisku pipiru naudojima tai siulyciau ju ir nedeginti. Tuo labiau kad labai daznai pipirai prie aukstu temperaturu kepant apkarsta. Na bet cia toks salyginis dalykas ir gal ne visi i tai kreipia demesi.
Na ir pabaigai del steiko iskepimo atpazinimo. Tikrai nereiktu pasikliauti laiku nes yra daugybe dalyku kas gali itakoti jo kepimo laika. As naudoju tokia paprasta technika. Su nyksciu lieciame rodomaji pirsta. Kitos rankos pirstu spaudziame tos rankos minkstima prie nykscio. Lyginame su steiko minkstumu. Jei sutampa tai kepsnys rare. Tada lieciam didiji ir lyginam su steiku – rare ar medium rare. Su bevardziu – medium rare ir well done. Su smiliumi – 100%well done.
Tikiuosi nesupyksite uz pastabas 😉 Steikai jega.