pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Lavašo Suktinukai su Varške: Lengvi Receptai Kiekvienai Progai

Lavašo suktinukai su varške - tai puikus ir sveikas užkandis, kurį lengva pagaminti ir kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Šis patiekalas ypatingai tinka kaip lengvas užkandis ar net pusryčių patiekalas. Tad panagrinėkime keletą skirtingų receptų, kurie praturtins jūsų valgiaraštį.

Saldus Lavašo Desertas su Varške ir Uogomis

Šis desertas nustebins savo paprastumu ir puikiu skoniu. Ypatingų ingredientų neprireiks, o rezultatas bus puikus.

Ingredientai:

  • Lavašo lakštas - 1 vnt.
  • Varškė - 250 g
  • Kiaušiniai - 2 vnt.
  • Kiaušinio trynys - 1 vnt. (apibarstymui)
  • Cukrus - 1-2 šaukštai
  • Mėgstamos uogos - apie 50 g (mėlynės, šilauogės, avietės, braškės)
  • Graikiniai riešutai - apie 40 gramų
  • Vanilė - keletas lašelių

Paruošimas:

  1. Varškę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir vanile. Cukraus dėkite pagal tai, kaip saldžiai mėgstate. Įdėjus vieną šaukštą su kaupu, skonis bus labiau neutralus, o du šaukštai pavers patiekalą išties saldžiu.
  2. Į gautą masę dėkite uogas ir vanilę. Uogos gali būti įvairiausios - mėlynės, šilauogės, avietės, braškės.
  3. Dar šiek tiek pamaišykite ir tepkite ant lavašo, tada jį susukite.
  4. Susuktą aptepkite išplaktu kiaušinio tryniu, apibarstykite sutrupintais riešutais ir šaukite iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitinton orkaitėn.
  5. Po 20 min. desertas bus paruoštas.

Lavašo Suktinukai su Varške ir Sūriu

Šis receptas puikiai tiks tiems, kurie mėgsta sūrius užkandžius. Tai puikus pasirinkimas patiekti su sultiniu ar stipria juoda arbata.

Ingredientai:

  • Didelis lavašas - 2 vienetai
  • Varškė - 300 gramų
  • Feta sūris - 150 gramų
  • Fermentinis sūris - 150 gramų
  • Kiaušiniai - 3 vienetai
  • Krapai - 1 pundelis
  • Sviestas - 50 gramų
  • Druska, pipirai - 1 žiupsnelis
  • Aliejus (formai patepti) - 1 valg. šaukštas

Paruošimas:

  1. Sūrį sutarkuokite, sumaišykite su sutrupinta feta, pertrinta varške, berkite smulkintus žalumynus, įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska, pipirais. Viską labai gerai išmaišykite, ištrinkite.
  2. Lavašus išsukite, aptepkite varškės ir sūrio mase, susukite, supjaustykite 3-4 cm ilgio suktinukais.
  3. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, patepkite aliejumi.
  4. Suktinukus sudėkite vieną šalia kito. Ant viršaus išdėliokite sviesto gabaliukus.
  5. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. iki kol sūriai išsilydys, viršus gražiai apskrus.

Traškūs Lavašo Suktinukai su Varške ir Sūriu (keptuvėje)

Šis receptas skirtas tiems, kas nori greito ir paprasto užkandžio, pagaminto karšto oro gruzdintuvėje.

Ingredientai:

  • Lavašas: 1 lapas
  • Varškė: 180 g
  • Kiaušinio trynys: 1 vnt.
  • Tarkuotas sūris: 70 g
  • Smulkinti krapai: pagal skonį
  • Papildomas kiaušinio trynys (aptepimui): 1 vnt.

Paruošimas:

  1. Paruoškite įdarą: sumaišykite varškę, kiaušinio trynį, tarkuotą sūrį ir smulkintus krapus, kol gausite vienalytę masę.
  2. Paruoškite lavašą: lavašą supjaustykite juostelėmis, tinkamomis sukti suktinukus.
  3. Formuokite suktinukus: ant kiekvienos lavašo juostelės dėkite paruošto įdaro ir susukite į suktinuką.
  4. Aptepkite suktinukus: suplakite papildomą kiaušinio trynį ir juo aptepkite suformuotus suktinukus, kad kepant jie įgautų auksinę spalvą.
  5. Kepkite: įkaitinkite karšto oro gruzdintuvę iki 180°C ir kepkite suktinukus apie 10 minučių arba kol jie taps traškūs ir auksinės spalvos.
  6. Patiekite: išimkite suktinukus iš gruzdintuvės ir leiskite šiek tiek atvėsti prieš patiekiant.

Lavašo Suktinukai su Varške ir Džiovintomis Slyvomis

Šis receptas - puikus baltymų ir skaidulų šaltinis, padedantis išlaikyti energiją ir sveiką virškinimą. Varškė yra puikus baltymų šaltinis, o džiovintos slyvos - skaidulų.

Ingredientai:

  • Lavašas: 1 vnt.
  • Varškė: 200 g
  • Džiovintos slyvos: 100 g
  • Majonezas: 2 valg. šaukštai
  • Žalumynai: 1/2 puodelio (smulkinti)
  • Džiovinti arba švieži česnakai: 2 skiltelės
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį

Paruošimas:

  1. Varškės paruošimas: Varškę sumaišykite su smulkintais česnakais, druska ir pipirais, kol masė taps vientisa.
  2. Slyvų paruošimas: Džiovintas slyvas pamirkykite vandenyje apie 10 minučių, kad suminkštėtų. Tada jas susmulkinkite.
  3. Lavašo paruošimas: Lavašo lakštą ištepkite plonu majonezo sluoksniu.
  4. Įdaro paskirstymas: Ant majonezu ištepto lavašo tolygiai paskleiskite varškės masę, o ant viršaus sudėkite smulkintas slyvas ir žalumynus.
  5. Suktinuko formavimas: Susukite lavašą į ritinėlį ir tvirtai suspauskite, kad visi ingredientai suliptų.
  6. Vėsinimas: Suktinuką įvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve kelioms valandoms.
  7. Pjaustymas ir patiekimas: Prieš patiekiant supjaustykite suktinuką 2-3 cm storio gabalėliais.

Maistinė vertė (Lavašo suktinukai su varške ir džiovintomis slyvomis)

Iš viso: Apie 1200 kcal
Porcijoje (1/6): Apie 200 kcal