Šiame straipsnyje rasite keletą receptų, kaip greitai ir lengvai pasigaminti skanių sausainių su kondensuotu pienu. Šie sausainiai puikiai tiks, kai norisi ko nors saldaus žaibišku greičiu arba kai reikia greito pusryčių varianto vaikams.
Kukurūzų dribsnių sausainiai su kondensuotu pienu
Šis receptas yra adaptuotas iš Beatos Nicholson „Kepinių knygos“ ir yra itin paprastas bei greitai įgyvendinamas. Užtruksite vos 15 minučių!
Ingredientai:
- 125 g kukurūzų dribsnių (sausų pusryčių, tokių kaip „Kellogg's“)
- ½ indelio (apie 200 g) saldaus kondensuoto pieno
- 1 šaukštas aguonų
- 1 šaukštas sezamo sėklų
- Saujelė lukštentų saulėgrąžų
Gaminimo eiga:
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepimo formas patepkite aliejumi ar sviestu ir išklokite kepimo popieriumi, nes sausainiai labai lipnūs ir gali prilipti.
- Dubenyje sumaišykite visus produktus.
- Šaukštu dėkite sausainius ant kepimo formos. Žiūrėkite, kad dribsniai būtų vienoje krūvelėje, kad nepalaidi.
- Kepkite 9-10 minučių. Ištraukę iš orkaitės, palaukite 2-3 minutes ir tik tuomet perkelkite sausainius ant grotelių.
Receptas puikus tuo, kad ingredientus galima keisti - naudokite kitokius džiovintus vaisius ar riešutus, ir skonis bus kitoks. Dėl sutirštinto pieno šie sausainiai tampa lengvai karamelinio skonio ir labai trapūs.
Avižiniai sausainiai su sutirštintu pienu
Šis receptas - puikus būdas panaudoti avižinius dribsnius ir pasigaminti skanių bei maistingų sausainių.
Ingredientai:
- 300 g avižinių dribsnių (tradicinių, ne greitai paruošiamų)
- 50 g lukštentų saulėgrąžų
- 50 g migdolų drožlių
- 50 g sezamų sėklų
- 60 g džiovintų spanguolių (galima keisti abrikosais ar kitais rūgštesniais vaisiais ar uogomis)
- 60 ml augalinio aliejaus
- 1 indelis sutirštinto pieno su cukrumi
- 1 kiaušinis
- 100 g miltų
- 0,5 a. š. kepimo miltelių
Gaminimas:
- Į dubenį suberkite avižinius dribsnius, saulėgrąžas, migdolų drožles, sezamus, užpilkite aliejumi, išmaišykite ir palikite pusvalandį pastovėti.
- Į šią masę supilkite išplaktą kiaušinį, berkite miltus, kepimo miltelius, išmaišykite.
Dribsnių, riešutų ir goji uogų sausainukai (be kepimo)
O patiems tingiausiems siūlome nė nekaisti orkaitės - dėkite sausainius į šaldytuvą ir luktelėkite, ko sustings.
Ingredientai:
- 400 gramų kondensuoto pieno
- 250 gramų kukurūzų dribsnių
- Smulkintų įvairių riešutų ar sėklų (naudojame migdolus ir moliūgų sėklas)
- Šaukšto aguonų
- Goji uogų arba džiovintų spanguolių
Gaminimas:
- Į didelį dubenį supilkite kukurūzų dribsnius, sudėkite smulkintus riešutus ir sėklas, berkite šaukštą aguonų, goji uogų arba džiovintų spanguolių.
- Viską užpilkite kondensuotu pienu.
- Gerai išmaišykite masę, šiek tiek patraiškydami dribsnius.
- Ant skardos ištieskite kepimo popieriu, šaukštu dėkite masę.
- Tarp sausainių palikite kelių centimetrų tarpus, nes kepdami jie šiek tiek išsipūs.
- Dėkite sausainius į šaldytuvą ir palaukite, kol sustings.
Šie sausainiai - tai puikus būdas kūrybiškai panaudoti turimus ingredientus ir pasigaminti skanų desertą be didelių pastangų!