pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Meduolių ir bananų pyrago receptas

Šiam skanėstui reikės labai paprastų ir kasdieniškų produktų: meduolių, grietinės, bananų ir cukraus. Tačiau skonis jus tikrai nustebins - paprastai paruošiamas gardumynas savo skoniu tikrai nenusileidžia tikram tortui. Tortukas puikiai tinka bet kokiai progai, o gal ir jokios progos nereikia laukti. Pasilepinti galima ir be progos 😉. Šis paprastas ir itin greitai paruošiamas desertas tikriausiai jau tapo klasika, tačiau tokiu gėriu būtų nuodėmė nepasidalinti dar kartą.

Visų pirma, jis lengvai ir greitai paruošiamas. Antra, jis nereikalauja iš parduotuvės parsinešti pilną maišelį įvairiausių produktų - jų vos keturi! Trečia, kai ištraukiate desertą iš šaldytuvo, per naktį visi sluoksniai būna suminkštėję, susigėrę ir virtę vientisu, minkštu, burnoje tirpstančiu labai gardžiu desertu.

Ingredientai

  • 500 g mėgstamo skonio meduolių (galima naudoti kondensuoto pieno skonio ir kelis šokoladinius)
  • 500 g grietinės (riebesnės)
  • 4 vidutinio dydžio bananų
  • 3-4 valg. š. cukraus pudros
  • 1 arb. š. citrinos sulčių (nebūtina)

Gaminimas

  1. Dubenėlį išklokite maistine plėvele.
  2. Bananus nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais (1-3 mm riekutėmis).
  3. Į dubenį, burokine tarka sutarkuokite 500g meduolių - rinkitės riešutinius, bet tinka ir kitokie meduoliai 😉. Arba likusius meduolius supjaustykite 3-4 mm plonumo riekutėmis.
  4. Į kitą dubenį verčiam 500g grietinės 30%, dedam šaukštą cukraus pudros - gerai sumaišome šluotele ar šakute. Cukraus pudrą sumaišykite su grietine. Grietinę suplakame su cukrumi ir citrinos sultimis.
  5. Meduolius sudėkite į grietinę ir palikite 10-15 min. pamirkti. Meduolius pirštais sutrupiname ir padaliname į tris dalis.
  6. Sluoksniais dėliokite meduolius su grietine, tuomet bananus, užberkite riešutų ar šokolado (jeigu naudojate) ir vėl kartokite. Pakaitomis susluoksniuokite visus meduolius ir bananus. Pirmiausia ant dubens dugno berkite meduolių sluoksnį, tada visą jį padenkite bananų griežinėliais, po to dėkite saldžios grietinės sluoksnį, vėl kartokite iš pradžių, kol sunaudosite visus ingredientus, viršutinis sluoksnis tebūnie meduolių, tačiau patiekiant ant jo dar uždėkite kelis bananų griežinėlius - bus gražiau.
  7. Šitaip susluoksniuokite visą desertą. Tortinę, nuimamais kraštais, išklojame kepimo popieriumi. Beriame pirmą sluoksnį meduolių trupinių, užpjaustome mėgiamo vaisiaus ir užpilame pusę grietinės kremo. Paskirstome antrą sluoksnį trupinių, antrą sluoksnį vaisių ir likusį grietinės kremą. Tortą užberiame likusiais meduolių trupiniais.
  8. Gerai suslėkite ranka, viršų taip pat apdenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve pernakt. Dabar lieka sunkiausias ir ilgiausiai trunkantis momentas - dėti tortuką į šaldytuvą ir jame palaikyti bent 6val - geriausia palikti tortą šaldytuve per naktį ar ilgiau. Kuo ilgiau tortuką palaikysite šaldytuve, tuo jis bus gardesnis!!! Taip susluoksniuotą desertą dėkite kelioms valandoms ar nakčiai į šaldytuvą. Per tą laiką ingredientai susigulės, meduolių trupiniai sudrėks.
  9. Kitą dieną nuimkite viršutinį maistinės plėvelės sluoksnį, prispauskite lėkštę ir į ją išverskite susislėgusį pyragą. Paruoštą pyragą aptepkite pasilikta grietine su cukraus pudra, apibarstykite pasiliktų meduolių trupiniais. Prieš patiekiant, apibarstykite šokoladu ar kakava.

Štai ir visa šio darželinukiško deserto meistrystė! Skanaus!