pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Palmių Branduolių Aliejus: Nauda, Žala ir Poveikis Aplinkai

Pažvelkite į savo šampūno buteliuką, dantų pastą ar mėgstamą žemės riešutų sviesto indelį ir greičiausiai susidursite su palmių aliejumi (nors kartais jis vadinamas kitais pavadinimais). Atrodo, kad šio prieštaringai vertinamo aliejaus yra visur, todėl susimąstome: kas negerai su palmių aliejumi?

Kas yra palmių aliejus?

Palmių aliejus yra valgomojo augalinio aliejaus rūšis, gaunama iš palmių, kurios paprastai auga atogrąžų miškuose, vaisių. Pasaulio laukinės gamtos federacijos (WWF) duomenimis, 85% pasaulio palmių aliejaus gaunama iš Indonezijos ir Malaizijos.

Yra dviejų rūšių palmių aliejus: nerafinuotas palmių aliejus (gaunamas spaudžiant vaisius) ir palmių branduolių aliejus (gaunamas susmulkinus vaisių kauliukus).

Kaip naudojamas palmių aliejus?

Palmių aliejus dažniausiai naudojamas maiste ir kosmetikoje. Pasak WWF, palmių aliejaus yra tokiuose maisto produktuose kaip greitai paruošiami makaronai, margarinas, ledai ir žemės riešutų sviestas, taip pat kosmetikos gaminiuose, pavyzdžiui, šampūnuose ir lūpų dažuose.

Jis naudojamas tekstūrai ir skoniui pagerinti, išvengti lydymosi ir pratęsti galiojimo laiką.

Palmių aliejaus nauda sveikatai

„Palmių aliejus siejamas su smegenų ir širdies sveikata, iš dalies dėl to, kad jame yra ypatingos formos vitamino E, vadinamo tokotrienoliais“, - sako mitybos ekspertė Sierra Holley ir priduria, kad vitaminas E yra antioksidantas, padedantis apsaugoti organizmo ląsteles nuo pažeidimų. „Viename valgomajame šaukšte nerafinuoto raudonųjų palmių aliejaus yra apie 10 procentų vitamino E paros vertės, jame gausu tokotrienolių.

Mitybos ekspertė Carly Williams taip pat sutinka su vitamino E nauda. Ji teigia, kad jis gali palaikyti smegenų veiklą, imunitetą, žaizdų gijimą, odos sveikatą ir kt. Ji sako: „Aš tvirtinčiau, kad palmių aliejus tikrai gali būti saikingas kaip sveikos ir subalansuotos mitybos dalis.

„Prieš klijuodami palmių aliejų neigiamą etiketę, turime pažvelgti į šaltinį ir jo suvartojimą“, - ragina Holly, paaiškindama, kad nerafinuotas palmių aliejus, kurį galima naudoti tradiciniuose Vakarų Afrikos patiekaluose, suteikia pikantiško, kreminio skonio ir tekstūros tokiems maisto produktams kaip sriubos ir troškiniai.

Tiek palmių, tiek palmių branduolių aliejuose yra daug sočiųjų riebalų. „Reguliarus didelio kiekio sočiųjų riebalų vartojimas gali prisidėti prie aukšto cholesterolio kiekio padidėjimo.

Žala aplinkai

Sveikatos požiūriu palmių aliejus turi ir privalumų, ir minusų, tačiau aplinkosaugos požiūriu problemos yra akivaizdesnės. Pasak WWF, „išvalyti dideli atogrąžų miškų plotai ir kitos ekosistemos, turinčios didelę gamtosauginę vertę, kad atsirastų vietos didžiulėms monokultūrinėms aliejinių palmių plantacijoms.

Miško ruoša sunaikino svarbias daugelio nykstančių rūšių buveines, įskaitant raganosius, dramblius ir tigrus. Be to, „miškų deginimas, kad būtų vietos pasėliams, taip pat yra pagrindinis šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimo šaltinis.

Atsižvelgiant į tai, kiek produktų yra palmių aliejaus, visiškai jo boikotuoti beveik neįmanoma. Be to, sumažėjusi palmių aliejaus paklausa gali priversti palmių aliejaus įmones pereiti prie intensyvesnės medienos ruošos, o tai gali lemti didesnę taršą.

Tvaraus palmių aliejaus paieška

Užuot visiškai pašalinus palmių aliejų, geriausias sprendimas yra ieškoti tvaraus palmių aliejaus, kai tik įmanoma. O valgant šį produktą svarbiausia yra saikas.

Williamsas paaiškina: „Žvelgiant iš mitybos perspektyvos, manau, kad visi maisto produktai turi būti valgomi saikingai. O kalbant apie palmių aliejų, nėra aiškaus atsakymo, kiek jo reikėtų vartoti ar vengti. Šis aliejus gali būti naudingas, bet gali būti ir žalingas. Be to, alyvpalmių auginimas turi didelės įtakos klimatui ir kai kurių gyvūnų rūšių nykimui.

„Pastebėjau, kad šitame viešbutyje pagrindinė sudedamoji muilo dalis yra palmių aliejus“, - sako orangutangus tyrinėjanti dr. Birutė Galdikas. „Niekaip nesuprantu, kodėl Lietuva naudoja atogrąžų miškų aliejų. Esu tikra, kad Lietuva turi savo žaliavų su augaliniais riebalais. Nesuprantu, kodėl lietuviai to nemato“, - tvirtina B. „Keliaujant per Borneo salą, kaip kad aš keliavau prieš kelias savaites, galima važiuoti valandų valandas ir nematyti daugiau nieko išskyrus alyvpalmes“, - pasakoja dr.

Orangutangai ir Sumatros tigrai atsidūrė ant išnykimo ribos, nes jie negali išgyventi bekraštėse palmių plantacijose. „Milžiniškos pasaulinės korporacijos pradėjo suprasti, kad jos gali prarasti klientus. Bet žala jau padaryta“, - tvirtina dr.

Švelniai gelsvos spalvos, panašus į sviestą, supakuotas į ploną mėlyną plėvelę dėžėse po 25 kg - tai tik viena iš formų, kokia palmių aliejus pasiekia Lietuvą. „Pati vertingiausia - palmių branduolys, kuris yra alternatyva kokosų aliejui.

Įmonės rinkodaros vadovas Adomas Galinis gali ilgai pasakoti apie tai, koks universalus yra palmių aliejus: „Jis panaudojamas įvairiai - gali būti įdaro sudedamoji dalis, miltų, kuriuose yra truputėlį palmių [aliejaus], produktų dalis. Bendrovė tiekia žaliavas su palmių aliejumi maisto pramonei. Paklausti, kodėl palmių aliejus toks paplitęs, dauguma atsakys - kaina.

„Palyginkime su rapsų aliejumi. Iš vieno hektaro rapsų vidutiniškai gaunama 700 kg aliejaus, o palmių aliejaus iš to paties hektaro gaunama 3,7 t. „Gal palmių aliejus ir pigiausias, bet taip yra todėl, kad išnaudojami žmonės, už žemę nesumokėta tikriesiems jos savininkams - aborigenų bendruomenėms. Sumokama Indonezijos pareigūnams, kurie pasirašo koncesijų sutartis. Visa sistema paremta neteisybe. Todėl tai yra taip baisu, nes ne tik pražudomas miškas ir gyvūnai, bet ir žmonės“, - atkreipia dėmesį dr.

Įdomu tai, kad alyvpalmės į Pietryčių Aziją atkeliavo iš Afrikos. Šiemet Malaizija mini komercinio palmių auginimo šimtmetį. Per tą laiką palmių aliejus čia tapo pagrindine žemės ūkio produkcija, išstumiančia net kakavą ir kavą.

„Palmių aliejaus sektoriuje dirba 15 mln. indoneziečių. Šalies vyriausybė deda pastangas mažinti miškų naikinimą ir durpynų bei sengirių vertimą palmių plantacijomis. Indonezijos miškai nyksta dvigubai lėčiau nei dešimtajame dešimtmetyje. Daugiau kaip 100 milijonų akrų miško saugoma valstybės. Palmių plantacijoms naudojama 6 proc. pasaulio dirbamos žemės, tačiau iš jos išgaunama daugiau kaip 30 proc. aliejaus ir riebalų.

Dr. B.Galdikas sutinka - palmių aliejaus pramonė tokioms šalims, kaip Indonezija ir Malaizija, yra svarbi. Prognozuojama, kad iki šimtmečio vidurio palmių aliejaus suvartojimas pasaulyje toliau sparčiai augs. Tačiau yra iniciatyvų tai pakeisti.

Šį pavasarį Europos Parlamentas (EP) paskelbė rezoliuciją, kurioje ragina iki 2020 m. nustoti naudoti tokį palmių aliejų, kuris išgaunamas naikinant miškus. Viena dokumento iniciatorių buvo Čekų europarlamentarė Katerina Konečna: „Jei ES nori laikytis tarptautinių susitarimų dėl klimato kaitos ir darnaus vystymosi, turi suvokti, kad palmių aliejus yra vienas iš veiksnių, kurie su tuo kertasi. Jis naikina biologinę įvairovę, atogrąžų miškus, sukelia migracijos bangas, nes žmonės ten nepajėgia išgyventi.

EP kaip išeitį siūlo daugiau taikyti ekologinį sertifikavimą. Tokia palmių aliejaus ženklinimo sistema - sutrumpintai RSPO (angl. Roundtable on Sustainable Palm Oil) - jau veikia daugiau kaip dešimtmetį.

„Tai turbūt labiausiai siejasi su tuo, kad „Orkla“ vis dėlto yra norvegų kapitalo įmonė. Didžioji dalis jos bendrovių veikia būtent Šiaurės šalyse. Ten suvokimas ir žinojimas apie palmių aliejų ir socialinės atsakomybės klausimus yra svarbus kiekvienam piliečiui.

Ženklinimas turėtų paskatinti daugiau palmių aliejaus išgauti tausojant miškus ir nekenkiant vietos bendruomenėms. Anot jo, viskas priklauso nuo vartotojų. Pavyzdžiui, Šiaurės šalių rinkoje jo atstovaujama įmonė beveik nebeprekiauja nesertifikuotu palmių aliejumi, bet Lietuvoje padėtis šiandien visai kitokia.

„Augalinis aliejus gamtoje yra labai geras, tie riebalai labai geri, bet pavojus sveikatai atsiranda juos perdirbant. Pasirodo, kad apdorojant palmių aliejų aukštoje temperatūroje susidaro pramoniniai teršalai. Tai medžiagos, kurių pavadinimą sunku įsiminti: „Tai tam tikri esteriai, jie yra galimi kancerogenai“, - sako I.Drulytė.

„Europos maisto saugos tarnyba pabandė išsiaiškinti, surinko duomenis, iš kur gauname esterių, kas yra pagrindiniai šaltiniai. Europos maisto saugos tarnybos išvados kol kas yra rekomendacinio pobūdžio, tačiau I.Drulytė įžvelgia teigiamą reikalo pusę: „Tai rodo mokslo pažangą ir mus grąžina prie teisingos mitybos ištakų, natūralių produktų, nerafinuotų aliejų, paprastų produktų, kuriuose mažiau sudedamųjų dalių. Pusryčių maistu turi būti košė, o ne sausainiai ar sausi pusryčiai.

M.Tomaševičiaus nuomone, apribojus palmių aliejaus vartojimą, kyla grėsmė pažadinti kitą milžiną: „Jeigu mes nevartosime palmių aliejaus, kas jį galėtų pakeisti? Rapsai, saulėgrąžos? Turėkime omenyje, kad saulėgrąža auginama Kinijoje, Balkanų šalyse, Juodosios jūros pakrantėje ir JAV.

Vis dėlto dr. B.Galdikas nuomone, toliau naudojant palmių aliejų, geros ateities laukti negalime. „Labai lengva pasiduoti depresijai ir liūdesiui. Aš sakyčiau - melancholijai. Taip, kaip ta lietuviška skulptūra, - rūpintojėlis. Aš ją labai suprantu, ji primena tragišką Lietuvos istoriją. Ten juk Jėzus, galvojantis apie planetos ateitį. Ta ateitis nėra gera, galiausiai visi būsime paveikti klimato kaitos. Bet vis tiek galime kažką padaryti. Svarbu įtikinti politikus, kad rinkėjams tai svarbu“, - įsitikinusi orangutanų tyrinėtoja dr.

Alternatyvos palmių aliejui

Palmių aliejus paprastai įsivaizduojamas kaip šių dienų baubas. Apie jį sklando daugybė gandų: pradedant nuo tuo, kad šis aliejus didina cholesterolio kiekį kraujyje, baigiant tuo, kad jis išgaunamas nehumaniškomis sąlygomis. Nors gandai kartais pasitvirtina, toli gražu ne visais reikia tikėti.

Pirmiausia, būtina išsiaiškinti, kas gi yra tas palmių aliejus. Šis aliejus yra išgaunamas iš sultingų aliejinių palmių vaisių. Kadangi šis vaisius yra raudonai oranžinis, aliejus - irgi tokios pat spalvos. Šių palmių daugiausia yra vakarinėje ir pietvakarinėje Afrikos srityse, kitokios rūšies palmės auga Pietuose. Dažnai gaminamas hibridinis iš šių dviejų palmių rūšių išgaunamas aliejus.

Pastaruoju metu palmių aliejaus gamyba išplito ir į pietrytinę Azijos dalį, įskaitant Malaiziją ir Indoneziją. Afrikoje palmių aliejus išgaunamas ir naudojamas jau beveik 5000 metų ir yra pats pigiausias bei daugiausia maisto industrijoje naudojamas aliejus.

Kaip ir kokosų aliejus, palmių aliejus žemoje temperatūroje yra kietos konsistencijos, o aukštoje - skystas, tačiau jis suskystėja prie žymiai aukštesnės temperatūros nei kokosų aliejus.

Kalbant apie palmių aliejaus panaudojimą, būtina pabrėžti, kad jis dedamas ne tik į maisto produktus, bet ir į dantų pastą, muilą, kosmetikos priemones. Maisto pramonėje palmių aliejus naudojamas afrikiečių ir azijiečių virtuvėse, įvairiems aštriems patiekalams ruošti. Tikrai nėra lengva rasti riešutų sviesto, kurio sudėtyje nebūtų palmių aliejaus.

Pusryčių dribsniai, šokoladas, margarinas, baltyminiai batonėliai, įvairūs miltiniai kepiniai taip pat dažniausiai gaminami naudojant šį aliejų. Viename arbatiniame palmių aliejaus šaukštelyje yra maždaug 114 kalorijų, tad produktai su šiuo aliejumi yra gana kaloringi.

Vis dėlto, kokia gi situacija su palmių aliejaus nauda bei žala sveikatai? Yra ir pliusų, ir minusų. Pirmiausia, palmių aliejus yra reikalingas smegenų veiklai. Jame yra tam tikros formos vitamino E, kuris smegenyse veikia kaip antioksidantas ir apsaugo nuo įvairių smegenų sutrikimų bei ligų. Žmogus, šio antioksidanto gaunantis pakankamai, mažiau skundžiasi nuotaikų kaita, atminties sutrikimais.

Palmių aliejus taip pat yra prevencinė priemonė nuo širdies ligų. Jis sumažina blogojo cholesterolio kiekį kraujyje ir padidina gerojo kiekį, taip pagerindamas širdies veiklą bei apsaugodamas nuo galimų sutrikimų.

Palmių aliejuje yra nemažas vitamino A kiekis. Mokslininkai, atlikę bandymus, įrodė, kad tie, kurie serga cistine fibroze ir sunkiai įsisavina riebaluose tirpius vitaminus (būtent toks yra vitaminas A), po aštuonių savaičių padidino šio vitamino kiekį kraujyje suvartodami po 2-3 palmių aliejaus šaukštus kasdien.

Kad ir kaip būtų liūdna, šis aliejus vis tik daro daugiau žalos, negu atneša naudos. Nors palmių aliejus širdžiai yra gana naudingas, tačiau kaitintas daro priešinga įtaką. Mokslininkai, atlikę tyrimą su žiurkėmis, įsitikino, kad pakaitintas palmių aliejus sumažina antioksidantų kiekį kraujyje ir taip pamažu kemšasi arterijos. Be to, rafinuotas palmių aliejus yra sunkiai virškinamas, todėl suvalgius produktų su tokio tipo aliejumi gali prasidėti pilvo pūtimas, skrandžio skausmai. Gaminant dauguma produktų, palmių aliejus yra oksiduojamas, o tokio aliejaus, pasak biochemikų, reikia griežtai atsisakyti. Šio tipo aliejus kelia pavojų širdžiai, kepenims, plaučiams. Jame yra toksinų, kurie neigiamai paveikia visą bendrą žmogaus savijautą.

Be visų šių neigiamų padarinių sveikatai palmių aliejaus industrija yra pripažįstama kaip viena didžiausių ekologinių katastrofų - masinio miškų kirtimo - sukėlėjų. Afrikoje ir jau minėtose Azijos šalyse masiškai kertami tropiniai miškai, naikinama tenykštė ekosistema ir auginamos palmės. 2015 metais atliktas tyrimas parodė, kad jei vietoje palmių plantacijų žemėje būtų tropiniai miškai, šiltnamio efektą sukeliančių dujų atmosferoje būtų net 60 % mažiau.

Nuo to kenčia ne tik natūrali gamta, daugėja nykstančių gyvūnų rūšių bei anglies dioksido ore, bet yra pažeidžiamos ir žmogaus teisės. Kaip tai susiję? Palmių aliejus yra ne šiaip sau pigus: jam išgauti panaudojama pigi darbo jėga, nesumokami žadami atlyginimai, žmonės ir net vaikai dažnai dirba už maistą.

Vis dėlto, pamažu pradėta mažinti šią problema ir tuo rūpinasi organizacija „The Roundtable on Sustainable Palm Oil“. Ši organizacija bando užkirsti kelią naujų plantacijų atsiradimui, rūpinasi plantacijų darbuotojų teisėmis ir jų apsauga, bando uždrausti ar bent jau sumažinti palmėms auginti naudojamų pesticidų kiekį ir užsiima mažų bendruomenių švietimu apie palmių aliejų, jo naudą bei žalą pasauliui.

Nors augaliniai aliejai, pavyzdžiui, palmių aliejus, natūraliai turi gerų savybių, perdirbant juose atsiranda vėžį galinčių sukelti medžiagų, LRT RADIJUI sako Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto specialistė Ilona Drulytė. Be to, alyvpalmių auginimas turi didelės įtakos klimatui ir kai kurių gyvūnų rūšių nykimui.

Palmių branduolių aliejus kosmetikoje

Elaeis Guineensis Kernel Oil, dar žinomas kaip palmių branduolių aliejus, yra natūralus ingredientas, gaunamas iš palmių augalo, kuris auga daugiausiai tropinėse šalyse. Šis aliejus pasižymi turtinga cheminė struktūra, apimančia riebalų rūgštis, tokius kaip laurino, miristino ir oleino rūgštis, kurios suteikia jam puikių drėkinamųjų savybių. Kosmetikos produktuose ši medžiaga dažnai naudojama kaip emolientas, padedantis odai tapti švelnesnei ir glotnesnei, taip pat veikia kaip stabilizatorius, pagerinantis kitų ingredientų veiksmingumą. Be to, Elaeis Guineensis Kernel Oil turi antioksidacinių savybių, kurios padeda apsaugoti odą nuo žalingų aplinkos veiksnių. Naudojant šį aliejų, galima išgauti natūralų spindesį ir jaunatvišką odos išvaizdą, todėl jis dažnai sutinkamas drėkinamuosiuose kremuose, balzamuose ir muiluose. Jo gaunamumas iš natūralių šaltinių ir ilgaamžės tradicijos naudojant palmės aliejų daro šį ingredientą vertingu pasirinkimu šiuolaikinėje kosmetikoje.

Elaeis Guineensis Kernel Oil - tai gamtos dovana, kuri ne tik puoselėja odą ir plaukus, bet ir pasižymi išskirtiniu universalumu. Šis aliejus išsiskiria savo gebėjimu intensyviai maitinti odą, nes jo sudėtyje gausu riebalų rūgščių, kurios padeda atkurti odos apsauginį barjerą. Tai ypač naudinga sausai, šiurkščiai ar pavargusiai odai, kuriai reikia papildomos priežiūros. Aliejus greitai įsigeria, nepalikdamas sunkios, riebios plėvelės, todėl jis idealiai tinka tiek kasdieniam naudojimui, tiek kaip bazinis produktas intensyvesnėms procedūroms.

Unikalus šio ingrediento privalumas slypi jo gebėjime stiprinti plaukus nuo šaknų iki galiukų. Jis maitina galvos odą, mažina sausumo pojūtį ir prisideda prie sveikų, blizgių plaukų išvaizdos. Be to, dėl natūralių antibakterinių ir priešgrybelinių savybių jis gali padėti palaikyti galvos odos sveikatą, skatindamas plaukų augimą ir stiprumą. Ne mažiau reikšmingas yra jo stabilumas - formulėse šis aliejus pasižymi ilgaamžiškumu, todėl kosmetikos gaminiai su juo tampa ne tik veiksmingi, bet ir patikimi ilgalaikiam naudojimui.

Be estetinių savybių, Elaeis Guineensis Kernel Oil garsėja ir savo ekologiniu aspektu. Išgaunamas iš šaltinių, kuriuos galima atsinaujinti, šis aliejus liudija dermės tarp žmogaus ir gamtos galimybę. Jis leidžia sujungti natūralumą su veiksmingumu, todėl vis daugiau žmonių renkasi produktus, kuriuose jis naudojamas. Tai ingredientas, kuris ne tik puošia, bet ir primena atsakomybę už planetą.

Palmių branduolių aliejus, dar kitaip žinomas kaip Elaeis Guineensis Kernel Oil, yra ne tik maistingas, bet ir unikaliai prisideda prie kosmetikos formulių stabilumo. Jo cheminė sudėtis leidžia aliejui ilgai išlaikyti savo savybes, todėl jis puikiai tinka tiek kasdieniam naudojimui, tiek ir profesionalioms procedūroms. Be to, aliejus gali būti naudojamas įvairiose kosmetikos srityse, pradedant nuo odos priežiūros iki plaukų produktų. Jo teikiama nauda tęsiasi toliau nei drėkinimas; jis taip pat padeda išlyginti odos toną ir tekstūrą, suteikdamas odai švelnumo ir elastingumo. Dėl savo natūralumo ir efektyvumo, šis ingredientas vis dažniau nustatomas kaip būtinas komponentas natūralios kosmetikos gaminiuose, kurie siekia sujungti grožį su ekologiškumu. Be abejo, tai ingredientas, žadantis nuostabius rezultatus ir kilmės etiškumą.

Saugumo informacija

Šis ingredientas pasižymi geru saugumo profiliu ir yra plačiai naudojamas kosmetikos pramonėje. Tyrimai rodo, kad jis retai sukelia alergines reakcijas, tačiau kaip ir bet kuris produktas, gali būti asmeninės jautrumo atvejų. Žmonės, turintys jautrią odą, turėtų būti atsargūs ir pirmiausia išbandyti produktą mažame odos plote. Reguliavimo institucijos, tokios kaip Europos Komisija, vertina ir kontroliuoja šio aliejaus naudojimą kosmetikos gaminiuose, užtikrindamos, kad jis atitiktų saugos standartus. Rekomenduojama laikytis naudojimo gairių, o gamintojai dažnai nurodo tinkamą dozavimą, kad išvengtų galimų nepageidaujamų reakcijų. Bendrai, šis aliejus laikomas saugiu ir efektyviu ingredientu, kuris gali suteikti odai ir plaukams daug naudos, kai naudojamas atsakingai.

Tvarumas ir išgavimas

Šio ingrediento tvarumas ir etika yra labai svarbūs aspektai, ypač atsižvelgiant į jo gaunamumą. Palmių aliejaus gamyba dažnai susijusi su ekologiniais iššūkiais, tokiais kaip miškų naikinimas ir biologinės įvairovės nykimas, todėl svarbu užtikrinti, kad aliejus būtų gaunamas iš tvarių šaltinių. Atsinaujinančios plantacijos, pritaikytos aplinkosaugos standartams, gali padėti sumažinti neigiamą poveikį. Socialiniu požiūriu, aliejaus gamyba gali turėti teigiamą poveikį vietinėms bendruomenėms, suteikdama darbo vietas ir galimybes, tačiau būtina, kad darbuotojų teisės būtų gerbiamos ir užtikrinamos. Tvarios praktikos, pavyzdžiui, sertifikuoti produktai, padeda užtikrinti, kad šis ingredientas nesukeltų neigiamų socialinių ir ekologinių pasekmių.

Produktai su palmių branduolių aliejumi

Drėkinamieji kremai, šampūnai, plaukų kaukės ir kūno losjonai - tai tik keletas produktų, kuriuose galima rasti Elaeis Guineensis Kernel Oil. Šis ingredientas dažnai naudojamas drauge su kitais natūraliais aliejais ir ekstraktais, kad sustiprintų odos ir plaukų maitinimą. Korejiečių kosmetikoje, tokiose kaip „Innisfree” ir „Laneige”, šis aliejus yra vertinamas dėl savo drėkinamųjų savybių, todėl jį galite rasti tiek dieniniuose, tiek naktiniuose kremuose. Be to, jis randamas ir plaukų priežiūros produkte „The Face Shop” šampūnuose, kurie skirti sausų plaukų atgaivinimui. Kita vertus, balzamuose ir muiluose, pavyzdžiui, „Etude House”, palmių branduolių aliejus suteikia odai reikiamą drėgmę ir švelnumą.

Svarbu: visi šioje elektroninėje parduotuvėje pateikiami kosmetikos ingredientų aprašymai yra skirti tik informaciniams tikslams. Stengiamės užtikrinti pateikiamos informacijos teisingumą ir aktualumą, tačiau neprisiimame atsakomybės už bet kokias klaidas ar netikslumus informacijoje, taip pat neatsakome už jokias pasekmes, kurios gali atsirasti remiantis šia informacija.