Vištiena, paruošta garuose, yra puikus pasirinkimas tiems, kurie ieško sveiko ir skanaus patiekalo. Šis gaminimo būdas leidžia išsaugoti daugumą maistinių medžiagų ir sukurti minkštą bei sultingą mėsą. Pateikiame keletą receptų ir patarimų, kaip pasigaminti vištieną garuose.
Vištiena su daržovėmis garų puode
Ingredientai:
- Šiek tiek bulvių (nuskustos)
- Šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vnt. vištiena
- Šiek tiek druskos
- Šiek tiek prieskonių
- 1 vnt. daržovių (šaldytos, pakelis)
Paruošimo būdas:
- Vištą ištrinti prieskoniais ir druska.
- Laikyti per naktį šaltai.
- Sudėti į garų puodą vištą, bulves, šaldytas daržoves ir 30-40 min. troškinti.
Sveika ir skanu!
Garuose troškinta vištiena su imbieru
Šis receptas puikiai tinka pietums. Vištienoje esantis vitaminas D padeda absorbuoti kalcį ir stiprinti kaulus. Vitaminas A padeda stiprinti regėjimą ir vaidina svarbų vaidmenį imuninėje sistemoje. Mineralai, tokie kaip geležis, yra naudingi susidarant hemoglobinui, raumenų veiklai ir užkertant kelią mažakraujystei. Kalis ir natris yra elektrolitai, kurie padeda išlaikyti skysčių pusiausvyrą, o fosforas padeda išspręsti silpnumo, kaulų būklės, smegenų funkcijos, dantų ir medžiagų apykaitos problemas.
Ingredientai:
- 150 g vištienos krūtinėlės
- 2 v.š. sojų padažo su sumažintu druskos kiekiu (jei turite tik įprasto sojų padažo, nebedėkite druskos)
- 0,5 a.š. raudonėlio džiovinto (jei turite šviežio - dar geriau)
- Česnako
- Imbiero
- Cinamono
- Druskos
Paruošimas:
- Nulupkite česnako skiltelę ir imbierą, smulkiai juos sukapokite ar sutrinkite.
- Vištienos krūtinėlę supjaustykite 1 cm storio juostelėmis.
- Vištieną sudėkite į karščiui atsparų dubenį ir marinuokite su sojų padažu, cinamonu, raudonėliais, česnakais, imbieru ir druska nuo 2 iki 3 valandų.
- Jei neturite garinės orkaitės, tuomet paimkite puodą, pripilkite vandens ir pastatykite jį ant viryklės, o vištieną sudėkite į metalinį tinklelį virš puodo - kylantys garai ją troškins.
- Indą su vištiena įdėkite į orkaitę ir kepkite pasirinkę „Kepimo garuose“ programą, nustatę 80°C temperatūrą 15 minučių.
- Vištiena išliks minkšta, lengvai kramtoma ir skani. Taigi net iš krūtinėlės - galima paruošti puikų patiekalą.
- Patiekite pagardine šviežiais lapeliais, pavyzdžiui: builių ar kitais žalumynais ir trupučiu sojų padažo.
Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai):
Maistinė medžiaga | Kiekis | % |
---|---|---|
Kalorijos | 337 kcal | 17% |
Angliavandeniai | 3 g | |
Baltymai | 29 g | |
Riebalai | 23 g | |
Sočiosios riebalų rūgštys | 6 g | |
Cholesterolis | 113 mg | |
Natris | 257 mg | |
Kalis | 284 mg | 14% |
Skaidulos | 1 g | 3% |
Cukrūs | 1 g | 4% |
Vitaminas A | 210 µg | 26% |
Vitaminas B6 | 1 mg | 71% |
Vitaminas B12 | 1 µg | 40% |
Vitaminas C | 3 mg | 4% |
Vitaminas D | 1 µg | 20% |
Vitaminas E | 1 mg | 8% |
Vitaminas K | 8 µg | 11% |
Kalcis | 32 mg | 4% |
Varis | 1 mg | 100% |
Folio rūgštis | 9 µg | 5% |
Geležis | 2 mg | 14% |
Manganas | 1 mg | 50% |
Magnis | 30 mg | 8% |
Fosforas | 221 mg | 32% |
Selenas | 22 µg | 40% |
Cinkas | 2 mg | 20% |
Maistinės vertės duomenys paskaičiuoti remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Garuose troškinta vištiena yra ne tik sveikas, bet ir universalus patiekalas, kurį galima pritaikyti pagal savo skonį ir turimas daržoves. Mėgaukitės šiuo lengvu ir skaniu patiekalu!