pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kepsniai su Pievagrybių Padažu - Skanių Patiekalų Paslaptis

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite ingredientus.

2. Vištos krūtinėlės kepsnius nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, pagardinkite iš abiejų pusių druska ir pipirais.

3. Paruoštus vištienos kepsnius iš visų pusių apvoliokite miltuose, kad pasidengtų plonu sluoksniu. Miltų perteklių nupurtykite.

4. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Dėkite miltuose apvoliotus kepsnius ir kepkite apie 4-5 minutes iš vienos pusės. Tuomet apverskite ir kepkite 3-4 minutes iš kitos pusės. Vištiena turi būti iškepusi viduje ir gardžiai apskrudusi išorėje. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo kepsnių storumo. Jei turite galimybę, naudokite maistinį termometrą ir kepkite vištieną iki 72 °C vidinės temperatūros. Iškeptus kepsnius išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį. Uždenkite kita lėkšte ar dangčiu, kad kuo ilgiau išlaikytumėte šiltus.

5. Keptuvėje, kurioje kepėte vištieną, ištirpinkite du šaukštus sviesto. Suberkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir kepkite, kol išsiskyrusios sultys nugaruos.

7. Supilkite sultinį, grietinėlę. Pagardinkite garstyčiomis, čiobreliais, žiupsniu druskos ir pipirų. Leiskite užvirti, sumažinkite ugnį ir virkite penkias minutes.

8. Į puodelį įpilkite du šaukštus sultinio (iš keptuvės) ir jame maišydami ištirpinkite šaukštą kukurūzų krakmolo. Supilkite į keptuvę su padažu, išmaišykite. Grąžinkite į keptuvę vištienos kepsnius. Kaitinkite dar 4-5 minutes, kol padažas sutirštės.

Greiti vištienos kepsneliai su pievagrybių padažu

Vištienos filė supjaustyti kubeliais, sudėti smulkintą svogūną, per burokinę tarką sutarkuotą sūrį ir gerai išmaišyti.

Tada įmušti kiaušinius, suberti krakmolą, majonezą, prieskonius, krapus ir vėl viską gerai išmaišyti. Paruoštą masę dėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui.

Kepsnelius kepti keptuvėje, aliejuje, ant nedidelės ugnies, taip, kaip blynus.

Padažui nuplauti ir susmulkinti pievagrybius, pakepti su sviestu ir prieskoniai apie 2 - 3 minutes. Supilti grietinėlę, įberti miltų ir maišyti, kol užvirs ir pradės tirštėti.

Patiekti su bulvių koše ir salotomis.AUTORIUS: IndrėRašyti komentarąSpausdintiDalintis šiuo receptuIšbandykite!Vištienos kepsniukai - blyneliaiPaprasta lazanijaSpagečiai CarbonaraSkanieji balandėliai pagal NeringąKomentaraiAtsakytiNuotrauka pasirinkta sėkmingai!Tik JPG, PNG arba JPEG formatai yra leistini!Romantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjosReceptai Valentino dienai - 34 gardžios idėjos nuo vakarienių iki desertųKam pirkti, jei gali pasigaminti? 37 idėjos nuo sūrio iki vytintos mėsos!

Ką dabar gaminame:

viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriuba

Vištiena su pievagrybių ir grietinėlės padažu

Ant stalo tokį patiekalą galite patiekti iškart su keptuve – lai kiekvienas į savo dubenėlį deda po porą šaukštų bulvių košės ir po vištienos kepsnį, kurį galima aplieti tiek padažo, kiek tik norisi. Verčiau daugiau nei mažiau – padažas nuostabiai pagardina bulvių košę, o minkštai vištienai suteikia dar daugiau sultingumo bei sodraus skonio.

  • Vietoje vištos krūtinėlės kepsnių galite naudoti vištos kumpelius (be odos ir kaulų). Juos ruoškite lygiai taip pat kaip krūtinėlės kepsnius: apkepkite, o tuomet patroškinkite drauge su padažu.
  • Į padažą jo gaminimo pabaigoje galite įmaišyti porą saujų pasmulkintų špinatų.
  • Jei norite paruošti švelnaus skonio padažą, nenaudokite aitriųjų paprikų dribsnių. Jie suteikia pikantiškumo ir švelnaus aštrumo.
  • Kukurūzų krakmolas reikalingas padažui sutirštinti. Jei kukurūzų krakmolo neturite, galite keisti bulvių krakmolu ar padažo papildomai išvis netirštinti.
  • Skaniausia vištienos kepsnius patiekti su bulvių koše. Padažu apliekite ir kepsnius, ir bulvių košę – jis suteiks sultingumo ir sodraus skonio.

Panašūs receptai

Vištienos krūtinėlė su špinatų ir grietinėlės padažu

Amerikietiškas vištienos krūtinėlės kepsnys su kumpiu

MAKARONAI CITRININIAME SŪRIO PADAŽE SU VIŠTIENA

Vištienos krūtinėlė su grybų ir svogūnų padažu

Vištienos kukuliai su cukinija

Traški vištiena

SPAGETI TROŠKINYS SU VIŠTIENA

Kepta vištienos krūtinėlė su džiovintais pomidorais ir mocarelos sūriu

Vištienos krūtinėlė orkaitėje

ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS ZRAZAI SU DARŽOVIŲ ĮDARU