pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Sveikinamieji kalakutienos kotletai - Skanūs ir sveiki patiekalai

Kaip atšildyti mėsos kukulius?

Mėsos kukuliai nuostabiai atsišildo, todėl puikiai tinka laikyti šaldytuve ar šaldiklyje:

  • Šaldytuve. Iškeptus ir atvėsusius mėsos kukulius sandariame inde šaldytuve laikyti galima iki 3 dienų.
  • Šaldiklyje. Mėsos kukuliai šaldiklyje gali būti užšaldyti iki 3 mėnesių. Tiesa, leiskite jiems bent valandą pastovėti, kad pilnai atvėstų ir sugertų savo skysčius.

Norėdami juos atšildyti, apie 10 minučių palikite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol jie gerai apskrus ir pradės garuoti.

Ingridientai

Dideliame dubenyje sumaišykite maltą kalakutą, džiūvėsėlius, parmezano sūrį, česnaką, išplaktą kiaušinį, petražoles, druską ir juoduosius pipirus. Maišykite, kol gerai susimaišys.
Iš mišinio rankomis suformuokite mažus, maždaug 2 cm skersmens kotletus.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite kotletus ir kepkite 10-12 minučių arba kol apskrus iš visų pusių.
Pomidorų padažą užpilkite ant kotletų ir užvirinkite. Uždenkite ir kepkite dar 10–15 minučių arba kol kotletai iškeps ir padažas sutirštės.

(3 kukuliai ):

kcal: 381
Baltymai: 29 g
Riebalai: 21 g
Angliavandeniai: 18g
Skaidulos: 3g
Cukrus: 9g

Ingredientų alternatyvos

  • Vištienos faršas. Kaip jau minėjau, šiame recepte galite naudoti kalakutienos faršą. Taip pat galima rinktis jautienos bei kalakutienos faršo mišinį, nors tai yra kaloringesnis ir mažiau maistingas pasirinkimas.
  • Panko džiūvesėliai. Šie mėsos kukuliai gali būti paruošti ir iš paprastų džiūvesėlių. Be to, jei norite, kad jie būtų dar maistingesni arba beveik neturėtų angliavandenių (pavyzdžiui, laikantis Keto mitybos), vietoje panko džiūvesėlių galite naudoti migdolų miltus.
  • Kietasis sūris. Mėsos kukuliuose gali būti naudojamas ir fermentinis sūris, bet jis jiems nesuteiks tokio tinkančio švelniai pikantiško skonio.
  • Alyvuogių aliejus. Alyvuogių aliejus labiausiai sustiprina mėsos kukulių skonį, tačiau jį galima pakeisti avokadų ar kitu šaltai spaustu augaliniu aliejumi.
  • Petražolės. Vietoje petražolių galite naudoti kitus žalumynus, tokius kaip bazilikai, laiškiniai česnakai ar netgi špinatai, arba apskritai jų nedėti.

Šie mėsos kukuliai yra itin universalūs ir puikiai dera su daugeliu valgių:

  • Bulvių koše. Mes, lietuviai, tiesiog dieviname bulvių košę. O kas gali būti dar geriau, negu mėsos kukuliai su bulvių koše? Jie gali būti patiekti su bet kuriomis daržovėmis arba paruošti kaip švediški kukuliai.
  • Makaronais. Mėsos kukulius galima patiekti ir su įvairiais makaronais ir spagečiais. Ne veltui kukuliai su spagečiais ir pomidorų ar pesto padažu yra itališkos virtuvės klasika. Tad kol vištienos kotletai šyla, išsivirkite makaronų ir – vualia – per 10 minučių turite puikų patiekalą.
  • Daržovėmis. Šie vištienos kukuliai ir taip yra gana sotūs, todėl juos galite valgyti vien su daržovėmis. Tereikia pakepinti šviežių ar šaldytų daržovių ir turėsite ne tik sotų, bet ir ypač liesą valgį.
  • Sriubomis. Sriubios yra jėga, tačiau retas kuris nuo jų pasisotiname. Sprendimas? Jas valgyti su vištienos kukuliais.
  • Vienus su padažu. Galų gale, šiuos mėsos kukulius galima valgyti tiesiog vienus su padažu. Padažų pasirinkimas įvairus: nuo aštresnių barbekiu ar buffalo iki švelnesnių tzatziki ar teriyaki padažų.
Reikalingi ingredientai:

Kalakutienos filė

500 gramų

Kiaušinis

2 vnt

Svogūnas

1 vnt

Česnakai

Žalumynai, druska, pipirai

pagal skonį

Grietine arba majonezas

3 šaukštai

Miltai

3 šaukštai

Aliejus

pagal poreikį

Reklama

Gaminimo eiga

1. Kalakutienos filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite mažais kubeliais.

2. Suberkite susmulkintą svogūną ir česnaką.

Reklama

3. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius.

4. Sudėkite miltus ir majonezą (arba grietinę), gerai išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų.

Reklama

5. Rezultatas yra tokia tešla.

6. Sudėkite į smulkinta kalakutieną. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir kapotų žolelių.

Reklama

7. Viską išmaišykite iki vientisos masės.