Kaip laikyti likučius
Jei turite jautienos šonkaulių likučių, laikykite juos sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų.
Švelniai pašildykite ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje, jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens arba sultinio, kad šonkauliai būtų drėgni.
Taip pat jautienos šonkaulius galite užšaldyti iki 3 mėnesių. Atšildykite prieš kaitindami ir darykite tai lėtai ir švelniai, kad mėsa neišdžiūtų.
Norėdami panaudoti marinato likučius, tiesiog nukoškite visus prieskonių ir riebalų gabalėlius, tada atšaldykite arba užšaldykite.
Ką dabar gaminame:
viskasvalentino dienaivalgome sveikiau!karšti patiekalaisriubosužkandžiaipyragai, kepiniaisalotos, mišrainėsTandoori vištienos iešmeliai karšto oro gruzdintuvėje (arba orkaitėje)Brokolių, kalafiorų ir šoninės salotosKaramelinis tiramisu su juodaisiais serbentaisSotus vištienos, ryžių ir daržovių apkepasCitrininis tiramisu - gaivus ir be galo skanusSluoksniuotas maskarponės desertas su braškėmis ir šokoladuVištiena švelniame citrinų ir bazilikų padažeŠviežių kopūstų sriuba su pupelėmisVirti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažuKaršti crostini su krevetėmis ir sūriuItališka pupelių ir pomidorų sriuba
PASIRUOŠIMAS
GAMINIMO DIENĄ
- Išimkite šonkauliukus iš marinato ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Įtrinkite mėsą prieskonių mišiniu ir palaikykite šaldytuve dar 2 valandas.

Kaip orkaitėje iškepti pačius skaniausius, sultingus šonkauliukus? Patarimai ir receptai!
Minkštutė, nuo kaulo krentanti mėsa, varvantis padažas ir iš malonumo priverčiantis užsimerkti keptų šonkauliukų aromatas - tikra kiekvieno mėsos mėgėjo svajonė. Dalinamės šonkauliukų marinavimo, kepimo ir prie jų tinkančių padažų ruošimo patarimais. O straipsnio apačioje rasite mūsų pačių mėgstamiausių šonkauliukų receptų, kurie visada sulaukia didžiulio pasisekimo!
