pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Kaip Gaminti Tobulus Kotletus - Receptai ir Patarimai

🥘 Kaip troškinti kotletus?

Kad nesugadintumėte savo mėgstamo patiekalo, turite imtis šio proceso su visa atsakomybe. Jei faršas buvo blogai išmuštas, į kotletų masę pamiršta įmušti kiaušinį, arba faršo masę neatvėsinote šaldytuve, tai troškinti kotletai gali tiesiog subyrėti.

  1. Visų pirma, kotletus reikia kepti gerai įkaitintoje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.
  2. Po to perkelti juos į kitą įndą. Šis punktas yra diskutuotinas. Jei kepate tefloninėje keptuvėje su minimaliu kiekiu aliejaus, tuomet padažą galite užpilti iš karto ant viršaus. Paprastai tai yra nedidelis sviesto, sultinio ar padažo kiekis.
  3. Kepimo ar troškinimo laikas visiškai priklauso nuo kotletų storio, taip pat ir nuo pasirinktos mėsos. Pavyzdžiui, jei paėmėte jautieną, kotletus galite palikti net šiek tiek žalius. Tai suteiks patiekalui švelnumo. Bet jei paėmėte kiaulieną ar vištieną, tada jie turi būti visiškai iškepti.
  4. Beje, ilgas troškinimas padaže irgi klaida. Jei po kepimo įpylėte, pavyzdžiui, grietinės ir pakaitinote ant silpnos ugnies 5 minutes, tai normalu. Jei per ilgai troškinate, kotletų viduje esančios skaidulos susitraukia, sultingumas išnyksta. Žinoma, tai kompensuoja padažas, bet tai visai ne tas pats.
  5. Jeigu prikepėte kiaulienos ar jautienos kotletų, tuomet kuo puikiausiai tiks troškinimas grietinėje. Kaip pagrindą imame vandenį arba sultinį (su sultinių padažas gausis aromatingesnis). Puode užkaitiname vandenį (arba sultinį) ir įmaišome 2 v.š. mažo riebumo grietinę. Tada sudėkite kotletus troškintis 10 minučių, vieną kartą juos apversdami.

Idealių kotletų paslaptis: kaip tokius iškepti?

Maltinukai arba kotletai tikriausiai puikuojasi ant dažnos šeimininkės stalo. Tačiau kaip juos paruošti, kad jie būtų sultingi, minkšti ir išties labai gardūs?

Kotletai / Fotolia nuotr.A a A + A - AtstatytiSkaitykite vėliauPranešti klaidąTemos: 9 Kotletai Mėsos patiekalai Paslaptis Kiauliena Jautiena Aviena Faršas Receptai Mėsa

Pradėti galite nuo paprasčiausių prieskonių – juodųjų pipirų, kalendrų, aitriųjų paprikų, krapų, petražolių, mėtų ir pan.

Taip pat skaitykite:

Bet ir yra ir dar keli būdai, kurie jums pravers sukantis prie virtuvėje. Pavyzdžiui, jeigu norite sultingų ir minkštų kotletų, kurie puikiai laikytų formą, išbandykite mėsos mušimą.

Kaip aiškina patyrę kulinarai, šio proceso metu mėsa prisisotina deguonies ir tampa puresnė, minkštesnė, joje lieka mažiau riebalų. Tiesa, mušti reikėtų ne patį faršą, bet jau paruoštą kotletams masę, kurioje jau yra visi ingredientai. Taigi paimkite ją ir meskite ant stalo ar į indą ir kartokite šį procesą keliolika kartų.

Kaip pasigaminti vištienos kotletus (dar žinomas kaip drugelis)

Jei pagal šį receptą pradėsite nuo vištienos krūtinėlės, vištienos kotletus galite pasigaminti patys, apvyniodami vištieną drugeliu. Tai greita ir paprasta, o vištienos kepimas labai skiriasi. Štai ką reikia padaryti, kad drugelis būtų vištienos krūtinėlė:

1 veiksmas: Uždėkite ranką ant vištienos krūtinėlės viršaus. Aštriu peiliu atsargiai perpjaukite krūtinę horizontaliai, palikdami kraštą nepažeistą, kad ji galėtų atsiverti kaip knyga.

2 veiksmas: Išskleiskite vištienos krūtinėlę, tada supjaustykite išilgai klostės, kad atskirtumėte dvi puses (kiekviena pusė yra kotletas).

3 veiksmas: Vištiena paruošta naudoti pagal receptą! Jei norite, galite jį sumušti plaktuku, kad būtų švelnesnis, bet manome, kad šis žingsnis čia nereikalingas.

Troškinti kotletai pomidorų padaže

Ne paslaptis, kad būtent padažas daro kotletus sultingus ir įdomius. Ir kuo jis aromatingesnis, tuo skanesnis patiekalas išeis. Jei šeimininkė žino, kaip teisingai troškinti kotletus, jie nebus išdžiūvę ir išbliuškę. Troškinimui geriausia paimti atskirą puodą.

Jums reikės:

Pruošimas:

  1. Svogūnus reikia supjaustyti ir pakepinti augaliniame aliejuje, pridėti česnako.
  2. Sudėti pomidorus ir prieskonius. Padažą troškinti 10 minučių.
  3. Tai beveik viskas, ką reikia žinoti, kaip padaryti kotletus sultingus.
  4. Iškepusius kotletus reikia perkelti į padažą ir troškinti po 3 minutes iš kiekvienos pusės.
  5. Po to išjungti ugnį, suberti žalumynus ir leisti pastovėti po dangčiu dar 10 minučių, kad kotletai sugertų visus skonius.

Garnyro idėjos, kad tai būtų patiekalas

Šis vištienos kotletų receptas paruošiamas taip greitai, kad mes mėgstame jį patiekti su paprastais garnyrais, kad būtų greita vakarienė. Štai keletas geriausių mūsų idėjų:

  • Brokoliai: Gaminkite su troškintais brokoliais, virtais brokoliais (mes taip gaminame nuolat!) arba skrudintais brokoliais. Jis dar sudėtingesnis su skrudintais brokoliniais,
  • Žirniai: Išbandykite šį 5 minučių žirnių receptą.
  • Sveiki grūdai: Šiuos vištienos kotletus derinkite su citrininiais ryžiais, orzo, kuskusu, farro ar quinoa.
  • Grūdų salotos: Įsivaizduokite ir pridėkite kažką panašaus į quinoa salotas, orzo salotas ar lęšių salotas.
  • Žaliosios salotos: Sumaišykite paprastas rukolos salotas arba lapinių kopūstų salotas arba derinkite su obuolių pankolio salotomis, kapotomis salotomis arba endivijos salotomis.