Chinkali receptas
Ingredientai:
Paruošimas:
- Mėsmale sumalkite veršieną ir jautieną (galite sukapoti peiliu). Tada, sumalkite lašinius, pjaustytus svogunūs ir česnaką. Įpilkite vandens (pusei kg mėsos – kažkur 150ml vandens). Pagal skonį įberkite druskos, kmynų, maltų pipirų ir kalendros. Ir viską išmaišykite.
- Tešlai paruošti į didesnį dubenį suberkite miltus, pasūdykite ir įpilkite 150ml vandens. Maišykite tešla, kol tešla taps pakankamai tanki. Tada įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 30 min.
- Busimu chinkalių sėkmė priklausys nuo tešlos sluoksnių skaičiaus. Idealiausia, kai sluoksnių yra apie 20. Pastovėjusią tešlą su ritininiu kaiščiu iškočiokite iki 1cm storio ir supjaustykite ją kvadratais 4×4 cm. Kiekvieną gabalėlį reikia kočioti ir sulankstyti, kiekvieną kartą pabarstant miltais, ir taip mažiausiai 10 kartų. Rezultate turi gautis 3mm storio lakštai.
- Mėsos faršas ruošiamas iš anksto, nes kai tik bus paruošti lakštai, mėsą nedelsiant turi būti vyniojama, kad tešla neišdžiūtų. Į kiekvieno lapo vidurį dėkite įdarą apie 40 g mėsos.
- Lakšto kraštai sulankstomi kuo tankiau armonikėle kol kraštai susijungs. Tada, paimkite į viena ranką sujungta maišelį, o su kita ranka šiek tiek pasukite ratu, į tą pačią pusę į kurią buvo daromos raukšlės ir nupjaukite tešlos gabaliuką viršuje. Sudėkite chinkalius ant lentos.
- Dideliame puode užvirkite pasūdytą vandenį, ir iš lėto dėkite į vandenį po vieną chinkalį. Stebėkite, kad chinkaliai nesusispaustų ir nepriliptų vienas prie kito. Virkite, kol iškils. Kai iškils virti dar apie 2-3 min. Iš viso apie 10 min.
- Galiausiai išimkite chinkalį po vieną kiaurosamčio pagalba. Paskutinis žingsnis prieš valgant, pabarstyti šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Skanaus, ir nepamirškite, kad chinkaliai valgomi rankomis.
Kiek laiko kepti aviena
Minkšti ir purūs varškėčiai - tarsi bandelės!Varškės patiekalaiLengvai ir greitai paruošiami traškūs vištienos sparneliai kepti orkaitėjePatiekalai iš vištienos ir paukštienosSkanios ir sultingos mėsos marinatas (vištienai; jautienai; kiaulienai; kalakutienai)Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas20 naudingų patarimų daržininkams ir sodininkamsNaudingi patarimai jūsų virtuvėjeKalafiorų salotos su sojos padažuDaržovių patiekalų receptai / Salotų, mišrainių receptaiSaulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidoraisMakaronų ir picos patiekalų receptaiVeganiški "sūrio" pyragėliai ValentinuiDesertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalaiPupelių ir baklažanų troškinys be glitimoDaržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Kiek kepti avieną?
Avienos gabalus kepti orkaitėje 20-30 minučių 180-ies laipsnių temperatūroje. Vieno kilogramo avienos gabalą kepti orkaitėje 1,5val. toje pačioje temperatūroje. Kepimo laikas priklauso nuo mėsos gabalų dydžio.
Kepant avieną pagal šį receptą įsitikinsite, kad aviena yra labai skani mėsa! Receptas be nereikalingų ingredientų ir manipuliacijų: tiesiog kepta aviena keptuvėje su svogūnais ir trupučiu prieskonių.
Ingredientai:
- Ėriena – 500 gramų
- Svogūnai – 1 vnt
- Citrinų sultys – iš pusės citrinos
- Druska ir pipirai – pagal skonį
Keptos avienos paruošimas:
- Avieną nuplaukite ir supjaustykite 2 centimetrų kraštinės gabalėliais, sudėkite į dubenį.
- Svogūną supjaustykite žiedais, suberkite į avieną.
- Įberkite druskos, pipirų, išmaišykite.
- Avieną apšlakstykite citrinos sultimis, uždenkite ir padėkite į šaltą vietą 4 val.
- Įkaitinkite keptuvę, dėkite avieną, kepkite pusvalandį ant vidutinės ugnies be dangčio, maišydami.

Kaip ir kiek laiko reikia virti brokolius?
Kategorija: Naudingi patarimai jūsų virtuvėje / Daržovių patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Paskelbė: Lankytojas20 Lapkričio 2024Brokoliai tai žiedinių kopūstų rūšis. Juose itin didelis vitaminų kiekis bei labai didelis naudingų mineralų kiekis.
Šiandien Jums papasakosiu:
- Kiek laiko reikia virti brokolius?
- Kaip reikia virti brokolius?
- Kuo naudingi brokoliai kiekvieno žmogaus sveikatai?
- Kaip virti brokolius su sviestu
- Taip pat pagaminsime brokolių salotas
Ar žinojote?
Šiame kopūste yra baltymų ir angliavandenių. Brokoliuose itin gausu vitamino C, tad jie savyje turi stiprių antioksidacinių savybių. Pagal karotino kiekį brokoliai nusileidžia tik morkoms, o vitaminai C bei E kartu su kopūstuose esančiu cinku padeda apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų.
Brokoliai - itin universalus kopūstas: iš jo gali būti ruošiami garnyrai, bulvių košė, taip pat gali būti dedama tiek į pirmąjį, tiek į antrąjį patiekalus. Taipogi brokolius galite marinuoti. Tačiau apie viską iš eilės.

Recepto paruošimas
1. Kaip teisingai reikėtų virti vištieną? Užšaldytą vištieną geriausia atšildyti prieš ją pradedant virti. Šitaip mėsa išverda tolygiau ir greičiau.
2. Jeigu nėra laiko atitirpinti, šaldytą mėsą dedame tik į šaltą vandenį. Virimo laikas po vandens užvirimo turės būti padidintas maždaug 10-20 minučių, priklausomai nuo turimos vištienos dydžio.
3. Prieš verdant, vištieną reikėtų gerai nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu.
4. Jeigu norisi koncentruoto vištienos sultinio, dedame mėsą į šaltą vandenį. Tai suteikia sultiniui skonį ir aromatą. O jeigu norisi, kad vištiena būtų sultinga ir skani, dedame ją į verdantį vandenį.
5. Kad sultinys būtų gardus, druską įberiame virimo pabaigoje, o kad mėsa būtų skani - beriame pradžioje.
6. Vanduo turėtų pilnai padengti vištieną. Jeigu verdate visą vištą, naudojame didesnį puodą.
7. Verdame vištieną ant vidutinės kaitros be dangčio. Virimo metu privaloma vis pašalinti susidariusias putas.
8. Mėsa gali būti skanesnė, jeigu į vandenį įdėsite visą svogūną, lauro lapą, maltų juodųjų pipirų arba kitų prieskonių. Juos reikia dėti, kai vanduo užverda.
9. Senos mėsos virimas užtrunka ilgiau, nei yra nurodyta toliau pateiktose rekomendacijose. Norėdami pagreitinti procesą, seną vištieną verdame ne visą, o tik dalimis. O kad mėsa būtų minkštesnė, iš anksto pamarinuojame citrinos sultyse maždaug 60 minučių.
10. Kiek laiko reikia virti vištieną? Vištienos virimo laikas yra skaičiuojamas nuo akimirkos, kai užverda vanduo.
11. Ar vištiena išvirusi ganėtinai paprasta nustatyti šitaip: jeigu mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulų arba filė lengvai praduriame šakute - vištiena jau yra paruošta.
12. Kiek laiko virti visą vištą? Visa vidutinė skerdena verdama maždaug 60 minučių. Jeigu turima višta yra tikrai didelė, laikas turės būti padidintas dar apie 20-30 minučių.
13. Kiek laiko virti vištienos krūtinėlę? Krūtinėlės be kaulų ir be odos išverdamos per maždaug 15-20 minučių. Tokiu atveju filė geriau perpjauname perpus arba dideliais gabaliukais. Krūtinėlės su kaulu ir su oda verdamos kiek ilgiau - maždaug pusvalandį.
14. Kiek laiko virti vištienos ketvirčius? Ketvirčius verdame maždaug 40 minučių. Šlaunelės su kaulu ir su oda verdami maždaug pusvalandį. Šlaunelių filė - 10-15 minučių mažiau.
15. Kiek laiko virti vištienos sparnelius? Vištienos sparneliai yra verdami maždaug 30-35 minutes.
Kiek virti chinkalius?
Jie yra šiek tiek panašūs į koldūnus, tik didesnio dydžio ir su kapota mėsa. Tradiciškai chinkaliui skirta mėsa ruošiama su jautiena ir kiauliena, o mėsa kapojama peiliu, ne naudojant mėsmalės.
Išvirus chinkali, jie užpilami šaltu virintu vandeniu. Taip siekiama užkirsti kelią jų prilipimui.
Chinkali valgomi, laikant juos už uodegos. Jei chinkali uodega yra kieta, tada ji nėra valgoma ir paliekama ant lekštės krašto. Chinkaliai yra gaminami garuose arba verdami dideliame kiekyje vandens. Jei jums reikia virti daug chinkalių, tada virkite juos nedidelėmis porcijomis, tame pačiame vandenyje.