Jei kas nors vis dar galvoja, kad valgau tik saldumynus – netiesa! Jei kas nors spėja, kad šaldytuve esantį kefyrą naudoju tik puriems keksams kepti… na, tai galėtų būti BEVEIK tiesa, bet ne, nebūtinai! Vis stengiuosi, kad „Saulėtoje virtuvėje“ tasai magiškas balansas tarp SALDU ir SŪRU būtų kuo tolygesnis (nors, akivaizdu, man ne visada pavyksta), o su šiuo receptu dar tikiuosi priartėti ir prie balanso tarp GREITO maisto ir SVEIKO maisto.
Greitas maistas mūsų namuose nėra nei keikiamas, nei uždraustas (balansas!); tikriausiai jau kokius triskart minėjau, kad net vestuvių vakarienę mes valgėme greitojo maisto restorane? Istorija galėtų būti ir ilgesnė bei išsamesnė, bet jei trumpai: JIS greitąjį maistą labai mėgsta, o AŠ vis pabandau atrasti sveikesnių alternatyvų.
Tikrai nesutirštinu spalvų – apsilaižėm pirštus, kaip buvo skanu!
Šias paprastas, bet gardžias improvizacijas įkvėpė „Pieno žvaigždės“ ir jų prekės ženklas „DVARO“. Visada džiaugiuosi galėdama dirbti su prekės ženklais, kuriuos ir be atskiro paraginimo noriai renkuosi į savo kasdienį prekių krepšelį – būtent tokia yra „DVARO“ produkcija. Vertinu ją už kokybę, ilgaamžiškumą ir deklaruojamas vertybes. Ačiū už priminimą, kad norint pagaminti gardžią vakarienę visai nebūtina verstis per galvą – dažnai mažiau yra daugiau, jei tik renkamės kokybiškus ingredientus ir… gaminame tai, apie ką kartu gyvenantys garsiai (!) svajoja jau ne vieną savaitę, šypt.
Jei ir jūs greitojo maisto neišsižadate, o kartais visai mielai „pažaistumėt“ restoraną namuose, – receptas visai nesudėtingas, tikrai labai gardus, ir jau laukia Jūsų dėmesio. Pirmyn!
Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 Paruošimo laikas: 35 min. Gaminimo laikas: 30-35 min.Ingridientai
4 porcijoms reikės:
Dubenyje sumaišykite vištienos gabalėlius su 2 šaukštais kukurūzų krakmolo ir druska bei pipirais pagal skonį.
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite vištienos gabalėlius ir kepkite, kol paruduos iš visų pusių , apie 5-7 minutes. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
Į tą pačią keptuvę sudėkite svogūną, papriką ir česnaką. Virkite, kol daržovės suminkštės, apie 5 minutes.
Nedideliame dubenyje sumaišykite sojos padažą, ryžių actą, rudąjį cukrų, kečupą ir 1 šaukštą kukurūzų krakmolo, sumaišyto su 1 šaukštu vandens.
Supilkite padažą į keptuvę su daržovėmis ir užvirinkite.
Sumažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite, kol padažas sutirštės, maždaug 2 minutes.
Iškeptą vištieną sudėkite atgal į keptuvę ir gerai išmaišykite, kad pasidengtų padažu.
Patiekite su ryžiais ir mėgaukitės!

Vištiena kinietiškai vos per 30 minučių
Tradicinės traškios, kinietiškos vištienos receptas, kurį galite paįvairinti daržovėmis, tokiomis kaip paprika, grybai, svogūnai ar baklažanai, o mėsą taip pat galite pakeisti malta jautiena ar kiauliena.
Paruošimo laikas: 10 minučių
Kepimo laikas: 20 minučių
Greita vištiena kiniškai
Imbierą nulupame ir supjaustome labai plonais šiaudeliais, česnaką susmulkiname.
Reklama41011Keptuvėje įkaitiname aliejus. Apkepame vištieną, tuomet česnaką ir imbierą, pilame porą šaukštų sojų padažo.
Kai vištiena jau beveik iškepusi, beriame į keptuvę riešutus ir daržoves. Pakepame tik porą minučių ir pilame porą šaukštų saldžiarūgščio padažo, gerai permaišome, ir patiekalas paruoštas.
IngredientaiBeata NicholsonČia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Reklama41003KomentaraiKristina parašė:Labai skani vištiena gaunasi.Aš parašė:O kaip dėl to saldžiarūgščio padažo vištienai? Kas jis toks?-> As parašė:To padazo yra pirkti visose parduotuvese, http://trialx.com/g/Sweet_Chili_Sauce-2.jpg atrodo dauguma panasiai 🙂
sima parašė:Yra pirkti parduotuvese prie padazu toks nedidukas stiklainiukas uzrasyta saldziarugstis padazas vistienai:)
sima parašė:Ne sweet chili padazo cia reikia, o spec vistienai saldziarugscio, nes jo sudety jau yra ananasu, darzoviu ivairiu:)
mazule parašė:o koks agurkelis sviezias ar marinuotas?atiR parašė:As vakar jau 4 karta dariau,tiesa nedejau imbiero ir sezamo seklu aliejaus ,bet skonis visvien fantastiskas,o ir pagaminama labai greitai.Tik soju padazo naudoju turbut trigubai daugiau 🙂
Rūta parašė:Sveiki Beata . Vakr gaminau šią vištieną ir buvo labai skanu ( bus dar skanu 2 dienas darbo pietums) 🙂 Ačiū
Lina parašė:Aš vietoj riešutų įdėjau sezamo sėklų – man asmeniškai taip dar skaniau. Ačiū tau, Beata, už paprastąi ir greitai paruošiamą tokią skanią vištieną, kurią valgo net ir mano vaikai 🙂
Greta parašė:Puikus receptas ! Labai ačiū !!Julita parašė:super receptas:) Jau nepirmą kartą gaminu skonis tobulas!:) labai paprasta pagaminti.