Obuolių pyragas - tai klasikinis desertas, kuris džiugina savo paprastumu ir nepakartojamu skoniu. Tai yra vienas paprasčiausių pyragų, kokius esate kepę. Pagrindinė taisyklė - jokio plakimo, jokio tešlos maišymo, jums neprireiks net virtuvinio kombaino.
Ingredientai:
- 4 vienetai obuolių
- 1 stiklinė kvietinių miltų
- 3 vienetai kiaušinių
- 1 stiklinė cukraus
- Šiek tiek cinamono
Paruošimo būdas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C.
- Obuolius nuskuskite, išvalykite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
- Supjaustyti obuolius gabaliukais ir sumaišyti su cinamonu ir cukrumi.
- Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite 200 g cukraus ir vaniliną.
- Į kiaušinių masę supilti kambario temperatūros pieną, augalinį aliejų ir plakti iki vientisos masės.
- Į dubenį įmušti kiaušinius, įberti cukraus, išplakti.
- Išplakus įpilti stiklinę miltų ir vėl išplakti.
- Obuolius iškloti sudėti į kepimo skardą,ant viršaus supilti masę ir dėti į 180 laipsnių orkaitę 30 min.
- Kepkite apie 40-45 minutes, arba kol plutelė taps traški, o pyragas pilnai iškepęs.
- Patikrinkite mediniu pagaliuku ar iškepė.
Šis receptas, naudojantis aliejų vietoj sviesto, suteikia pyragui ypatingo minkštumo ir drėgnumo. Cinamonu pagardinti obuoliai praturtina skonį ir sukuria jaukią rudens atmosferą.
Tešlos paruošimas (alternatyvus būdas):
- Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir cukrų.
- Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, aliejų ir jogurtą - maišykite tik šakute, kad kiaušinio trynys ir baltymas susimaišytų, neplakite.
- Mažame dubenėlyje sumaišykite sviestą, cukrų ir cinamoną.
- Pirštų galiukais maigykite sviestą ir cukraus masę, kol gauste riebius trupinius.
Jei norite, pabarstykite tešlos paviršių cinamonu. Taip pat pabarstykite obuolius cukrumi pagal skonį - užtenka šaukšto. Kartu su obuoliais kaip įdarą galite naudoti kriaušes.
Galimos ingredientų alternatyvos:
- Aliejus: vietoj saulėgrąžų aliejaus galite naudoti rapsų ar alyvuogių aliejų.
- Miltai: dalį kvietinių miltų galima pakeisti viso grūdo miltais, kad pyragas būtų maistingesnis.
- Cukrus: baltąjį cukrų galima pakeisti ruduoju cukrumi arba medumi, tačiau tai gali šiek tiek pakeisti pyrago tekstūrą.
Ne tik amerikiečiai mėgsta obuolių pyragus. Anglai taip pat garbina šį pyrago kepinį. 1381 m. išleistoje kulinarijos knygoje vienas iš virėjų rašė, kaip pagaminti skanų obuolių pyragą. Žinoma, tas pyragas pagal amžininkų standartus buvo laikomas skaniu.