pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Šokoladiniai saldainiai su mėta: receptai ir patarimai

Tinginį primenantys šokoladiniai saldainiai bus puiki valgoma dovana ne tik žiemos šventėms. Gardu pasimėgauti prie kavos ar arbatos. Kvapnūs, išraiškingo skonio ir tiesiog neatsivalgomi.

Tinginys primenantys šokoladiniai saldainiai

Ingredientai (3-4 asmenims):

  • 2 šaukštai saldžios grietinėlės sviesto
  • 1 šaukštelis kardamono
  • 100 g PERGALĖ juodojo šokolado su migdolais ir apelsinais
  • 2 šaukštai sutirštinto saldinto pieno
  • Dvigubo puodelio espreso kavos
  • 1,5 pakelio GAIDELIS sausainių „Klasika“
  • 2 šaukštai smulkintų pistacijų
  • Liofilizuotų uogų miltelių (apvoliojimui)

Gaminimas:

  1. Į puodą su trupučiu vandens dėkite metalinį dubenį, į jį - saldžios grietinėlės sviesto, juodojo šokolado su migdolais ir apelsinais, berkite kardamono. Išlydykite, pilkite sutirštinto saldinto pieno, espreso kavos ir viską maišykite kaitindami. Kai masė taps vientisos gražios spalvos, nuimkite dubenį nuo kaitros.
  2. GAIDELIS sausainius „Klasika“ sutrupinkite rankomis arba virtuviniu smulkintuvu, suberkite į šokolado masę kartu su pistacijomis. Dėkite dalimis, kad masė būtų ne perskysta, ar ne per daug sausa.
  3. Į kepimo popieriumi išklotą formą dėkite masę, ją tolygiai paskirstykite ir suspauskite. Dėkite į šaldytuvą sustingti.
  4. Patiekite supjaustydami norimo dydžio gabalėliais ir apvoliokite liofilizuotų uogų miltuose.

Patarimai

  • Galite į desertą papildomai įpilti kavos likerio, konjako arba brendžio.
  • Jei norite vientiso saldainio, sausainius sutrinkite labai smulkiai, jei kažko panašaus į tinginį, palikite didesnius gabalėlius.
  • Saldainius taip pat galite apvolioti kakavoje arba cukraus milteliuose.

Šokoladiniai datulių saldainiai

Šie saldainiai labai paprastai pagaminami, labai sotūs, stori ir skanūs. Ir jie negali nepavykti. Net ir labai virtuvės nemėgstančiam. Jiems tikrai neliks abejingų, o pačių saldainių - neliks dar greičiau!

Ingredientai (10 saldainių):

  • 10 sodrių, sultingų datulių (jei turite ne tokias sultingas ir sodrias - jos taip pat puikiai tiks)
  • Šaukšto mėgstamo riešutų sviesto
  • Sūdytų pistacijų (vienam saldainiui jų reikia 1-2). Riešutus galima naudoti ir kitus, tokius, kokius turite
  • 50 g šokolado

Gaminimas:

  1. Iš datulių atsargiai išimame kauliukus - jei jų yra (datulę tik lengvai atveriame, stengiamės jos neperlaužti pusiau).
  2. Į kiekvieną datulę dedame vieną ar dvi sūdytas ir kepintas pistacijas.
  3. Į datulės vidų dedame nedidelį šaukštelį riešutų sviesto - stengiamės, kad datulėje jo būtų dosniai, tačiau datulę galėtume nesunkiai uždaryti. Datules dedame į kamerą kelioms akimirkoms lengvai apstingti.
  4. Garų vonelėje ištirpiname šokoladą. Jo nemaišome - taip sukursime tobulą šokoladinės saldainių dalies traškesį.
  5. Kiekvieną datulę aptepame šokoladu - iš pradžių vieną, vėliau - jau kiek atvėsusių šaldytuve - kitą pusę.

Saldainius laikyti šaltai, vienai šokolado pusei dar stingstant galima apibarstyti skaldytomis pistacijomis, norint gurmaniškesnio skonio - jūros druskos trupiniais. Saldainiai, suguldyti į stiklainiuką, tampa puikia dovana!

Datulių irisai

Datulių irisai, tai smagus greitas ir paprastas būdas pasigaminti sveikesnę alternatyvą vaikystės saldainiukus. Juos galima palikti „nuogus” ir suvynioti į popierėlius, galima pamirkyti tirtpintame šokolade ir perketi į kitą lygį. Viską dariau iš akies, tai proporcijos nebus tikslios.

Gaminimas:

  1. Į maisto trintuvą-smulkintuvą dedame datules, kambario temperatūros kokosų kremą, riešutų sviestą ir šiek tiek druskos (suteikia to nuostabaus UMAMI skonio).
  2. Tarp sviestinio popieriaus lapų foruojame plokštumą (galima rankomis, galima kočėlu), 0,7-1,5 cm aukščio. Užlenkiant sviestio popieriaus kraštus pavyks išlyginti kraštines.
  3. Dedame į šaldytuvą keliom valandom arba į šaldymo kamerą (galima ir trumpiau -pakaks pusvalanduko).
  4. Supjaustom kvadrateliais, kuriuos mirkome tirpintame šokolade.

Patarimai fotografuojant šokoladą

  • Rinkis išties gerą skanų šokoladą, bent 70% kakavos (aš naudoju 80%).
  • Dirbame greitai. Ypač jeigu naudosi dirbtinį šviesos šaltinį - lempą, nuo kurios sklinda šilumą. Todėl prieš pradėdama apgalvok:
    • Kompozicija?
    • Kokią nuotaiką nori sukurti?
    • Kokių propsų tau gali prireikti (ingredientai, daikteliai, fonai). Pasidėk gretai.
    • Kokius objektyvus naudosi? Atšvaitai, lempos ir kiti rakandai.
    • Paieškok gražių pavyzdžių pintereste.
  • Jeigu turi noro, paeksperimentuok šokoladą pakeitęs kažkuom kitu.
  • Iš to iškart seka sekantis patarimas: stenkis neliesti šokolado pirštais. Tam naudoju pincetą, medinius iešmelius ar pan. Kai dirbi daugiau, galima įsigyti medvilnines pirštinaites (aš saviškes pirkau deppo, kažkur tarp statybų skyriaus) arba naudoti paprasčiausias gumines, kurių tikrai nesudėtinga atrasti kiekvieno namuose po tokių covidinių metų.
  • Geriausia, kai įnagiai būna šaltesni nei kambario temperatūra.
  • Viskas priklauso nuo kompozicijos ir idėjos, bet kontrastas - geras pasirinkimas fotografuojant tamsų objektą. Nenoriu įžeisti, bet reik būt biški prakutusia dirbant su šviesa, kompozicija ir norint turėti vau efektą juodo juodame. Visgi šokoladas yra labai sexy produktas, tad tamsi, paslaptinga aplinka tai galėtų dar labiau pabrėžti. O ilgėliau pasižaidus kontrastą nesunku sukurti ir panašių atspalvių aplinkoje su šešėliais.
  • Geriausia šviesa - šoninė.
  • Tekstūra. Šokoladas skaniausiai atrodo fotografuojant iš arčiau ir atskleidžiant tekstūrą. Ką nori parodyti? Blizgantį, tobulai nulietą paviršių? O gal kaip tik pabrėžti rankų darbą, gaminio „craftiškumą”? Ar įdaro skanumą?
  • Dėl temperatūrų skirtumo ar bala žino dar ko šokoladas būna ima ir nueina baltais ruožais. Skoniui įtakos tai neturi, bet vaizdas ne fotogeniškas.
    • VANDUO greitai nudžiūna ir reik pastoviai burškinėti. Be to, jei planuoji maistą valgyti, tai kaskart reik nepamiršt atšviežint buteliuką.
    • GLICEROLIS nuostabiai tiks, jei neplanuoji produkto vartoti po fotosesijos (galima nusipirkti vaistonėje)
    • ALIEJUS maisto skoniui didelės įtakos neturės, nenudžiūna, teptuku patogu uždėti ant norimų vietų. Tiesa, noriu paminėti, jog mes nesiekiame riebaus fastfood’o įvaizdžio, tad į aliejų nereikia mirkyti produkto, o patepti tik tam tikras vieteles. Taip pat geras sprendimas turėti buteliuką su vandeniu ir aliejumi ar gliceroliu drauge (4:1). Bet čia ne detalytėm, o jau didesniem produktam nupurkšti (citrusai, salotos ir pan).
  • Aišku, šioje situacijoje pagrindinis patarimas: nedėkite šokoladinių savo modelių į šaldytuvą. Tokius vizualinius pokyčius įtakoja temperatūros kaita.