pints and crafts

Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem ei est. Eos ei nisl graecis, vix aperiri elit

Get social:

Image Alt

Lietiniai blynai su varške: tradicinis receptas

Kartais atrodo, kad virtuvėje sutelpa visas pasaulis. „Šiandien iškepsiu lietinių su varške“, - sakydavo mama, o žodžius lydėdavo šypsena. Šiandien, po ilgų derybų, ko gi norėtųsi pietums, kepu šiuos blynelius savo sūnui. Plonyčius, traškiais krašteliais - tokių lietinių blynų dažnas neatsisakytų tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. O kad būtų gardžiau ir sočiau, pasigaminkite varškės įdarą. Lietinius blynus valgykite su uogiene, jogurtu ar šviežiomis uogomis.

Ingredientai

Porcijų skaičius: 4 (8-10 lietinių)

Lietiniams:

  • 2 kiaušiniai
  • 300 ml pieno
  • 100 ml gazuoto mineralinio vandens (elastingumui)
  • 130 g kvietinių miltų
  • 1 valg. š. cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 valg. š. aliejaus į tešlą
  • Aliejaus ar sviesto kepimui

Įdarui:

  • 400 g varškės (pertrintos arba trintos trintuvu)
  • 1 kiaušinis
  • 2-3 valg. š. cukraus (pagal skonį)
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 1-2 valg. š. grietinės - kremiškumui (nebūtina)

Rekomenduojami (papildomi):

  • Tarkuota citrinos žievelė - gaivumui
  • Razinos, džiovinti abrikosai ar spanguolės
  • Trintos uogos ar uogienė patiekimui
  • Cukraus pudra arba cinamonas pabarstymui
  • Grietinė arba natūralus jogurtas šalia

Gaminimo eiga

1. Tešlos paruošimas

Į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite pieno, mineralinio vandens, aliejaus, įberkite cukraus, druskos. Suberkite miltus ir viską išplakite iki vientisos, skystos konsistencijos - turi būti kaip tirštesnis grietinėlės skystumas. Palikite tešlą pastovėti 10-15 min (pagerina tekstūrą).

2. Lietinių kepimas

Gerai įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi arba sviestu. Pilkite po samtelį tešlos ir sukdami keptuvę paskleiskite ją plonu sluoksniu. Kepkite iš abiejų pusių po 1-2 min, kol lengvai apskrus. Sudėkite į lėkštę, uždenkite, kad nesudžiūtų.

3. Varškės įdaro paruošimas

Pertrintą varškę sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska. Jei norisi švelnesnės tekstūros - įdėkite grietinės. Pagardinkite citrinos žievele, razinomis ar kitais priedais pagal skonį.

4. Blynų įdaras ir formavimas

Ant kiekvieno lietinio uždėkite 1-2 šaukštus įdaro. Sulankstykite norima forma: vokeliu, ritinėliu arba trikampiu.

5. Apkepimas (nebūtina, bet labai rekomenduojama)

Įdarytus lietinius trumpai apkepkite svieste - iš abiejų pusių po kelias minutes, kol įdaras sušils, o blynas gražiai apskrus.

6. Patiekimas

Patiekite karštus su mėgstamais priedais - trintomis uogomis, uogiene, cukraus pudra, grietine ar jogurtu.

Žingsnis po žingsnio

  1. Paruoškite blynelius.
  2. Elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius su pienu iki tolygios tekstūros.
  3. Suberkite miltus, išsijotus su druska ir cukrumi.
  4. Išmaišykite, tuomet - įmaišykite atvėsintą tirpintą sviestą ir vanilės ekstraktą.
  5. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve bent valandą ar per naktį.
  6. Keptuvę plonai ištepkite šlakeliu aliejaus.
  7. Įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies.
  8. Pilkite po samtį paruoštos tešlos ir judindami keptuvę paskirstykite ją per visą keptuvės plotą.
  9. Kepkite, kol pirmoji pusė gražiai apskrus ir paviršiuje atsiras burbuliukai.
  10. Tuomet atsargiai greitu judesiu apverskite.
  11. Kitą pusę kepkite 1-2 minutes, kol gražiai apskrus.
  12. Atsargiai išimkite iš keptuvės į didelę lėkštę.
  13. Paruoškite įdarą.
  14. Imkite po vieną lietinį blynelį.
  15. Vienoje blynelio pusėje dėkite šaukštą varškės įdaro.
  16. Sulankstykite ir iškepkite.
  17. Keptuvėje virš vidutinio dydžio kaitros įkaitinkite šlakelį aliejaus.

Šefo patarimai

  • Tešla: per skysta - blynai plėsis, per tiršta - bus guminiai. Konsistencija turi būti kaip riebesnio pieno.
  • Kepimas: naudokite nelimpančią keptuvę - padės išgauti plonus, nesuplėšytus blynus.
  • Varškė: naudokite kuo sausesnę - jei labai drėgna, perkoškite.
  • Vaikiška versija: įdėkite šlakelį medaus, išvenkite razinų ir naudokite švelnią varškę.

Informacija

  • Sudėtingumas: vidutinis
  • Paruošimo laikas: 15 min
  • Kepimo laikas: 20-25 min